HK.dk logo

Bevar den lokale indflydelse på sundheden

26. juni 2015  |  Nordjylland

Åbent brev til samtlige folketingsmedlemmer i Nordjylland repræsenterende Dansk Folkeparti og Venstre.

Kære nyvalgte folketingsmedlem

Tillykke med valget til Folketinget.

Som repræsentant for Dansk Folkeparti eller Venstre valgt i Nordjylland er det mit håb, at du sammen med andre gode nordjyske kræfter vil medvirke til at bevare og udbygge arbejdspladser og offentlige funktioner her i vores landsdel. Så vi undgår yderligere centralisering i retning mod København og andre i forvejen velpolstrede centre.

Helt aktuelt handler det om, at der har været forslag om at nedlægge Region Nordjylland og de øvrige fire regioner. Forslaget handler om, at regionerne og hele driften af vores nordjyske sygehuse skal erstattes af nogle fjerne ikke-demokratisk valgte, centrale bestyrelser placeret langt fra vores borgere. Når jeg som repræsentant for vores område henvender mig til dig, er det fordi, jeg er dybt bekymret over, om disse overvejelser indgår i de aktuelle regeringsforhandlinger.

Jeg er ikke i tvivl om, at en sådan centralisering vil betyde, at Danmark bliver endnu mere skævvredet og københavnerstyret, end det er tilfældet i dag. Den vil medføre, at vi her i det nordjyske vil skulle sige farvel til endnu flere arbejdspladser end dem, der forsvandt med nogle af de senere års andre centraliseringstiltag. Det være sig i form af en kommunalreform, en politireform eller af oprettelsen af Udbetaling Danmark.

Hvis vores region bliver ofret på centralismens alter, vil vi også miste vores nære tilgang til sygehusdriften. Hvem kan lige forestille sig, at en eller anden embedsmand, der befinder sig i den anden ende af landet, vil interesse sig for en ambulance mere eller mindre i Frederikshavn eller Vendsyssel?

Derudover vil borgerne miste demokratisk indflydelse og mulighed for at holde snor i udviklingen af serviceniveauet på de nordjyske sygehuse, hvis styringen bliver overladt til lukkede bestyrelser. Til forskel fra regionerne kan fjerne, lukkede bestyrelser nemlig ikke stilles til ansvar for deres handlinger ved et demokratisk valg. Borgerne i Brønderslev, Thisted eller Hobro får med centraliseringsmodellen ingen som helst mulighed for på demokratisk vis at vælge de politikere, der skal organisere sundheden i Nordjylland. Det er efter min opfattelse helt urimeligt.

Som repræsentant for vores sygehuses lægesekretærer, kontorpersonale og it-folk samt for de mange HK’ere og andre lønmodtagere, der hvert eneste år får brug for vores nære sundhedsvæsen, ser jeg frem til, at du vil lade disse betragtninger indgå i dine politiske overvejelser.

Du er til enhver tid velkommen til kontakte mig om mine og mange andres bekymringer for, hvad der vil ske med vores sygehusvæsen og udviklingen af vores landsdel i det hele taget, hvis vores region bliver nedlagt.

Med venlig hilsen
Brian Andersen
formand, HK Kommunal Nordjylland

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk