HK.dk logo

Frederikshavnerne rykker

23. marts 2015  |  Nordjylland  | 

Fælles elastikøvelser gør op med nakke- og skuldersmerter på de kommunale kontorer.

Øvelser med elastik? Lad kvinderne om det!

-Sådan tænker mange mænd nok. Vi skal jo helst have noget tungt at rykke i. Men jeg er et bevis på, at elastikøvelser er fantastisk effektive for nakke og skuldre. Også for mænd, siger HK’er Karsten Dissing, der er personalekonsulent med fast arbejdsplads på Frederikshavn Rådhus.

For at slippe af med et konstant hold i nakken har han besøgt både massører og kiropraktorer. Men intet af det hjalp. Først da arbejdsmiljøkonsulent i Frederikshavn Kommune Sidsel Brinch Christensen - der er uddannet ergoterapeut og Karstens skrivebordsnabo i HR-afdelingen - præsenterede ham for udstrækningsøvelser med elastik, hjalp det.

-Det var utroligt effektivt. Efter tre uger med daglige elastikøvelser slap jeg af med mit hold i nakken. Jeg laver øvelser dagligt og tør slet ikke at lade være, fortæller Karsten Dissing.

I dag tager han med Sidsel Brinch Christensen rundt på Frederikshavns kommunale arbejdspladser for at fortælle, hvordan elastikken hjalp ham og instruere i øvelserne.

Desuden medvirker han i en instruktionsfilm om brug af elastikken, som Frederikshavn Kommune har produceret til sine ansatte.
Elastikøvelserne har i den grad spredt sig blandt kommunens ansatte, at hele afdelinger på rådhuset i dag laver øvelser i fællesskab. En tovholder på hvert kontor sørger for, at det sker.

Mange havde problemer
-Adspurgt viste sig, at rigtig mange kommunale medarbejdere gik rundt med ondt i hovedet, havde svært ved at se sig over skulderen og tog smertestillende medicin, fortæller arbejdsmiljøkonsulent Sidsel Brinch Christensen.

Inspireret af landskampagnen Job & Krop tog hun derfor initiativ til det lokale elastik-projekt, der nu har kørt i tre år. Projektet er gjort mulig af en kommunal bevilling på 30.000 kroner til indkøb af elastikker.

-Elastikøvelserne er gode, fordi de rammer muskler, vi ellers ikke kan nå. Heller ikke i fitness-centret. Men det er symptom-behandling, understreger Sidsel Brinch Christensen.

-Derfor lægger vi stor vægt på også at gennemgå de enkelte arbejdspladser for at se, om der er noget her, der skal ændres. For eksempel opfordrer vi til at variere arbejdsstillingerne ved at stå op ind imellem og har indkøbt specielle stå-måtter.

Undersøgelser viser, at elastikkerne bliver brugt flittigt på kommunens arbejdspladser. Og at de virker.

-Folk, der har haft problemer gennem flere år, fortæller, at de er blevet hjulpet. Og ud over at være godt for musklerne, er de fælles elastik-pauser også hyggelige, giver et godt fælles grin og bidrager til fællesskabsånden, siger Sidsel Brinch Christensen. 

Se Frederikshavn Kommunes instruktionsfilm 

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk