HK.dk logo

God jul og godt nytår

16. december 2015  |  Nordjylland  |  HK Kommunal

Arbejdet med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø fortsætter, skriver formanden for HK Kommunal Nordjylland i denne julehilsen.

Kære kollega 

Så nærmer julen sig og med den hygge, glæde og lys i den mørke tid.

For mange er julen en stresset tid. Men rundt omkring på arbejdspladserne i kommuner og region er travlhed og stress desværre blevet en plage året rundt.

Det offentlige er igen, igen, igen ramt af nedskæringer og kolleger har mistet jobbet. HK kan desværre ikke gøre noget ved de økonomiske betingelser i kommuner og region, men tillidsrepræsentanter på arbejdspladserne og faglige medarbejdere i fagforeningen arbejder på at støtte, hjælpe og mildne situationen ved at forhandle løsninger, der holder så mange som muligt i arbejde og sikrer den bedst mulige kompensation til de afskedigede. Desuden er HK Kommunals lønforsikring et økonomisk plaster og tilbud som HK JobBørs, HK KvikStart og uddannelses- og karriererådgivning gør forhåbentlig vejen tilbage i job kort. Og fra overenskomstens tryghedspulje kan afskedigede søge penge til kompetenceudvikling.

HK konfronterer politikerne i folketing, by- og regionsråd med problemerne; f.eks. at mængden af opgaver ikke svarer til personalenormeringerne, at stabilitet og ro på arbejdspladserne er nødvendig i stedet for evindelige forandringer og at it-systemer skal fungere fra start.

I HK har 2015 været et arbejdsmiljøår, hvor vi har sat ekstra kræfter ind på psykisk arbejdsmiljø med en lang række foredrag, nye tilbud til medlemmerne og oprustning af medarbejdere til at tage sig af medlemmer med ondt i arbejdsmiljøet. Næste år fortsætter vi arbejdet med forskellige tiltag.

Arbejdsmiljø vil også være et stort tema på næste års sektorgeneralforsamling 8. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center. Her skal der desuden vælges ny formand. Efter 11 år på posten falder jeg for HK’s interne aldersregler. Så mød op og få indflydelse på hvem, der skal lede fagforeningen. Du kan allerede nu tilmelde dig på mithk.dk.

Ud over at tage del i demokratiet får du en hyggelig aften sammen med gode kolleger fra kommuner, region og stat, når vi efter generalforsamlingen mødes til spisning og ”One Man Sjow” med skuespiller og entertainer Anders Bircow. 

 

De bedste ønsker om en god jul og et godt nytår. 
Brian Andersen, formand for HK/Kommunal Nordjylland
Brian Andersen
Formand for HK Kommunal Nordjylland

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk