HK.dk logo

Skolesekretærer har god kollegakarma

25. juni 2015  |  Nordjylland  | 

Netværk fremmer godt kollegaskab og kontakt mellem små arbejdspladser

- Vi er gode til at støtte hinanden, siger Tina Dalsgaard og Carina Granat, henholdsvis næstformand i skolesekretærernes HK-klub og tillidsrepræsentant.

Ikke kun på store arbejdspladser med mange ansatte trives god kollegakarma.

Mange skolesekretærer i Aalborg Kommune arbejder alene, men alligevel er de tæt på deres kolleger på andre skoler – takket være et tætmasket fagligt netværk.

- Vi har vi ualmindelig god kollegakarma i faggruppen, siger næstformand for Aalborgs skolesekretærer Tina Dalsgaard og fællestillidsrepræsentant Carina Granat.

Kommunens omkring 80 skolesekretærer mødes i netværket fire gange om året, og selvom det er forvaltningen, der fastlægger mødernes indhold, bruger skolesekretærerne møderne til at komme tættere på hinanden kollegialt.

- Når vi mødes spiser vi altid sammen, enten morgenmad eller frokost, og her er der rig lejlighed til at lære hinanden at kende. En mentor-ordning gør det også let for nye kolleger at komme ind i netværket, fortæller Tina Dalsgaard.

- Vi er meget opmærksomme på at hjælpe nye kolleger til at blive en del af vores kollegiale netværk, så de lærer kolleger fra andre skoler at kende. Netop det personlige kendskab gør det lettere at kontakte kolleger, hvis man fx sidder og mangler hjælp til at løse et problem. Kollegaen er aldrig længere væk end et telefonopkald eller en mail.

Telefon og mail bliver brugt flittigt til kommunikation mellem skolesekretærerne. Det gælder fx når nye it-systemer tages i brug.

- Gode råd og tips ryger rundt i netværket, straks de bliver opdaget. Og sidder en kollega med et problem, bliver der gerne sendt en appel om hjælp rundt i netværket.

Workshops om forskellige emner på tværs af skolerne er – ligesom arrangementer i skolesekretærernes lokale HK-klub – med til at danne nye netværk på kryds og tværs. Således er der nu initiativer for at danne et særligt netværk for sekretærer på små skoler.

- Kun på de store skoler er der to-tre sekretærer. Men vi er rigtig gode til at bruge hinanden på tværs af skolerne. Det er da god kollegakarma, siger Tina Dalsgaard.

  

Vær med til at sprede god kollegakarma

Gode kolleger gør arbejdslivet bedre – og derfor gør HK nu en indsats for at styrke kollegaskabet og derved fremme det sunde arbejdsmiljø. Hjælp os ved at gå foran på din arbejdsplads og sprede god KollegaKarma.

SPRED GOD KOLLEGAKARMA

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk