HK.dk logo

Seks ud af ti har overenskomst

18. januar 2016  |  Nordjylland  | 

HK Privat Nordjylland har udgivet sin årsberetning for 2015.

Næsten seks ud af ti medlemmer af HK Privat Nordjylland arbejder på en arbejdsplads med overenskomst. Dermed ligger Nordjylland under landsgennemsnittet i HK Privat, hvor 67,5 procent af medlemmerne har overenskomst.

Det fremgår af årsberetningen for 2015, som HK Privat Nordjylland netop har udgivet forud for generalforsamlingen 9. marts.

- Vi arbejder hele tiden på, at endnu flere medlemmer bliver dækket af overenskomst, fordi det sikrer ansattes rettigheder bedst. Men vi er stadig oppe med 50 procent-reglen, og det gør arbejdet for at indgå overenskomster besværligt, siger formand for HK Privat Nordjylland Kirsten Estrup Madsen.

50 procent-reglen betyder, at mindst halvdelen af en virksomheds ansatte på HK-området skal være medlemmer af HK, før de kan forlange overenskomst.

- Vi gør et stort arbejde for at afdække virksomheder, der opfylder reglen og rejser krav, når det er muligt. Desuden arbejder vi for at organisere endnu flere ansatte, fortæller Kirsten Estrup Madsen.

I 2015 rejse HK Privat Nordjylland krav om overenskomst hos 13 virksomheder i landsdelen, men måtte frafalde kravet for syv af virksomhederne, fordi de ikke op fyldte 50 procent-kravet. Fem virksomheder indgik sidste overenskomst med fagforeningen.

 

 

Læs HK Privat Nordjyllands

ÅRSBERETNING 2015

 

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk