HK.dk logo

Seniorer i Aalborg er længst ledige

07. august 2014  |  Nordjylland  | 

Kedelig nordjysk rekord understreget behovet for efteruddannelse, mener HK/Privat Nordjyllands formand

Senior

Seniorer i Aalborg er ledige i længere tid, end i det øvrige Nordjylland.

Har du rundt de 50 år og mister jobbet, er du værre stillet, hvis du bor i Aalborg end i det øvrige Nordjylland.

Som ledig senior i Aalborg må du nemlig belave dig på ekstra to en halv uger med dagpenge – 21 uger i snit – mens seniorer på landsplan ”kun” er halvanden uge længere uden job end andre ledige. De øvrige nordjyske kommuner ligger på eller under landsgennemsnittet.

Det viser beregninger, som analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har foretaget for LO’s Ugebrevet A4.

Se undersøgelse (Linket virker ikke pr. 21. juni 2017).


-Hold kundskaberne skarpe

Kirsten Estrup Madsen

Kirsten Estrup Madsen

Manglende efter- og videreuddannelse kan være én af årsagerne til, at det er svært for ledige seniorer at komme tilbage på arbejdsmarkedet, mener Kirsten Estrup Madsen, formand for HK/Privat Nordjylland.

-Vi skal efteruddanne os for at komme på omgangshøjde med kravene på arbejdsmarkedet. Dagens arbejdsmarked kræver, at vi løbende forbedrer vores kvalifikationer for at være attraktive medarbejdere. Det drejer sig om at holde kundskaberne skarpe, siger hun.

Hun opfordrer derfor til at gøre brug af mulighederne for selvvalgt uddannelse, som er en del af de fleste overenskomster på det private arbejdsmarked.

-Vi har fået retten til selvvalgt uddannelse ind i vores overenskomster, og det er da bare med at brug den ret. Når du har ret, har arbejdsgiveren også pligt til fx at give dig fri, siger Kirsten Estrup Madsen.Brug retten til selvvalgt uddannelse

  • De fleste HK-overenskomster på det private arbejdsmarked indeholder aftale om en kompetencefond, som arbejdsgiverne indbetaler til. Pengene er øremærket til medarbejdernes uddannelse.
  • I de fleste overenskomster med kompetencefonde, har du ret til to ugers ekstra uddannelse om året. I mange overenskomster har du også ret til at anvende uger, du ikke har brugt de foregående to år. Du kan altså spare sammen til seks ugers uddannelse.
  • Du kan søge om at få dækket kursusudgifter og løn fra kompetencefonden. Betingelserne er forskellige fra overenskomst til overenskomst. I nogle overenskomster er der fuld lønrefusion i andre 85 procent.
  • Læs mere om kompetencefondene på www.selvvalgtuddannelse.dkwww.ikuf.dk og www.kompetencefonde.dk
  • Hos HK Nordjylland kan du få personlig vejledning om uddannelse. Kontakt uddannelsesafdelingen på tlf. 3364 1310 og få en aftale.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk