HK.dk logo

Flertal afviser forslag om statsjob

26. januar 2014  |  Nordjylland  | 

-Vi vil flytte den politiske holdning, siger formanden for HK/Stat Nordjylland efter regeringens nej til nordjysk forslag


Rapport om staten i provinsen

Selvom en AAU-rapport peger på fordele ved udflytning af statsjob til provinsen, afviser et flertal i Folketinget.

Står det til et flertal i Folketinget skal der end ikke regnes på, om det kan betale sig at placere arbejdspladser i provinsen fremfor i hovedstaden.

Det viste sig, da Folketinget 16. januar diskuterede et forslag fra det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen. Han ønskede regler om tjek af omkostninger ved udflytning af institutioner, når staten skal omstrukture.


En rapport fra Aalborg Universitet, der blev offentliggjort i august sidste år, peger ellers på, at staten kan få meget mere for pengene, hvis institutionerne ikke automatisk placeres i København. Rapporten er udarbejdet på initiativ af det brede samarbejde Vision Nordjylland, som HK/Stat Nordjylland har taget initiativ til og deltager aktivt i.
Jette Videnkjær, formand for HK/Stat Nordjylland

Jette Videnkjær

Vil flytte politisk holdning

At hverken regeringen eller støttepartiet Enhedslisten kan tilslutte sig forslaget om at tjekke omkostningerne ved udflytning i forbindelse med omstruktureringer forundrer formanden for HK/Stat Nordjylland, Jette Videnkjær.


-Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor en vurdering af omkostningerne er så farlig, siger hun.

-En vurdering kunne jo også føre til, at arbejdspladser placeres i København, hvis det er mest fordelagtigt. Der er jo naturligvis institutioner, der må og skal være i København. Men der er også institutioner, som med fordel kan placeres i provinsen. Både på grund af økonomi, men også fordi et perfekt match med regionale kompetencer vil føre til innovation og udvikling, siger Jette Videnkjær.

Hun bebuder, at HK/Stat Nordjylland vil fortsætte sit arbejde med at udbrede visionen om ’staten i provinsen’, som blandt andet har ført til to store nordjyske konferencer om emnet.

-Det er vores erklærede hensigt at flytte den politiske holdning. Det fortsætter vi med, bl.a. nu ved at skabe alliancer mellem regionerne, siger Jette Videnkjær.

Gå videre til...

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk