HK.dk logo

HK'ere skal skaffe penge til forskning

13. oktober 2014  |  Nordjylland  | 

Administrative medarbejdere på Aalborg Universitet har gennemført ny uddannelse som projektkoordinatorer og fundraisere.

Fem af i alt tyve HK’ere med ny projektkoordinatoruddannelse: Michelle Malaca Nielsen, Lykke Vardingshus, Karina Kjeldgaard, Ulla Ponsaing og Ulla Søndergaard.

Administrative medarbejdere på Aalborg Universitet har gennemført ny uddannelse som projektkoordinatorer og fundraisere.

Universiteternes forskere bliver stadig mere afhængige af, at fonde, erhvervsliv og organisationer lægger penge til deres forskning.

Ansøgninger og administration af forskningsprojekter bliver derfor stadig vigtigere, men mens forskere er rigtig gode til at sikre videnskabelig kvalitet, har langt de færreste nødvendige administrative færdigheder.

Det har Aalborg Universitet nu taget konsekvensen af og uddannet foreløbig tyve af sine HK-medarbejdere som projektkoordinatorer og fundraisere.


-Vi skal være skarpere
-Fordi eksterne bevillinger betyder mere og mere for universitetet, skal vi som administrative projektmedarbejdere være skarpere, siger HK’er Ulla Søndergaard, Aalborg Universitets Institut for Planlægning. Hun var én af de tyve HK’ere på den skræddersyede uddannelse.

-I dag er projekterne meget komplekse med flere forskellige typer af bevillingsgivere, der ofte stiller helt forskellige krav til ansøgere. Det gør det svært at begå sig, og derfor er man som medarbejder nødt til at søge ny viden, siger hun.

At de tyve pladser på uddannelsen hurtigt blev besat viser, at den ramte et behov.

-Uddannelsen var lige spot on, hvad vi har brug for i vores arbejde. Det var er rigtig godt tilbud, ikke mindst fordi uddannelsen var konkret og skræddersyet til os. Vi har også selv efterspurgt efteruddannelse på området, siger en anden HK’er med den nye uddannelse Ulla Ponsaing, Institut for Fysik.

-Nu skal vi bare have lov at bruge, det vi har lært. Det kommer gradvis, efterhånden som de videnskabelige medarbejdere får kendskab til, hvad de kan bruge os til, tilføjer hun.

Uddannelsen, der foregik fra februar til maj i år, er gennemført i samarbejde med Professionshøjskolen Metropol og finansieret af Kompetencesekretariatet, der er de statslige overenskomstparters fælles sekretariat for kompetenceudvikling.

Efter planen gentages uddannelsen med et nyt hold HK'ere til foråret næste år.

 

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk