HK.dk logo

Nordjyske domstols-elever laver netværk

16. juni 2014  |  Nordjylland  | 

Med hjælp fra HK/Stat Nordjylland er elever ved nordjyske domstole i fuld gang med at skabe et formaliseret netværkssamarbejde.

Domstol

’Fagligt fællesskab’ har for elever ved de tre nordjyske domstole fået en hel konkret mening. Med hjælp fra HK/Stat Nordjylland er eleverne gået i gang med at skabe deres eget formaliserede netværk.
  

-Vi har brug for hinanden til sparring om uddannelse og oplevelse i jobbet, fortæller en af initiativtagerne til netværket Gerd Marie Filt Juhl, der er elev hos Retten i Hjørring.

Hun gav udtryk for sit ønske om et elev-netværk på et informationsmøde for elever i HK. Og det satte gang i arbejdet med at etablere netværket.

-HK/Stat Nordjylland har hjulpet os rigtig meget. Vi fik selv idéen, men HK har været klar med inspiration, lokaler, forskellige praktiske ting og den slags, fortæller Gerd Marie.

Således har HK/Stat Nordjylland kontaktet de nordjyske retspræsidenter om muligheden for at eleverne - der arbejder i henholdsvis Aalborg, Hjørring og Hobro - en gang i mellem kan mødes i arbejdstiden.

-Vi er selvfølgelig klar til at bruge vores fritid på at mødes, men nogle af de aktiviteter, vi påtænker, må nødvendigvis foregå i arbejdstiden, siger Gerd Marie.

En af tankerne er nemlig besøg på hinandens arbejdspladser og institutioner indenfor kriminalforsorgen.

-Ekskursioner vil give os en større forståelse for de forskellige domstole og kriminalforsorg, og det kan kun styrke os, når vi er færdiguddannede og står klar til job, fortæller hun.

Gerd Marie Filt Juhl

Gerd Marie Filt Juhl

-Som elever har vi brug for hinanden, fx også til at sparre om oplevelser i jobbet, vi på grund af tavshedspligt ikke kan tale med veninder om. Jeg ser frem til et spændende samarbejde på kryds og tværs, siger Gerd Marie Filt Juhl.

  

I øjeblikket er seks elever, der alle er udlærte i 2015, med i netværket. Til september kommer der imidlertid flere til, når Retten i Aalborg og Tinglysningsretten i Hobro tager nye elever ind.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk