HK.dk logo

Nye statsarbejdspladser til Nordjylland

12. januar 2014  |  Nordjylland  | 

Kriminalforsorgen vil lægge nyt regionskontor i Hobro

Kriminalforsorgens regionskontor for Nord- og Midtjylland skal ligge i Hobro

Hobros tidligere politistation skal rumme Kriminalforsorgens nye regionskontor.

Omstruktureringer og ny struktur i Kriminalforsorgen vil efter al sandsynlighed betyde, at Nordjylland tilføres 40-50 statslige arbejdspladser.

Et nyt regionskontor for Nord- og Midtjylland skal efter planen ligge i Hobro, hvor den tidligere politigård skal bruges til formålet. Bygningen er blevet ledig, efter at politiet i august flyttede til nye lokaler i den nordlige del af byen.

Ifølge oplægget til ny struktur, der endnu mangler den politiske godkendelse, skal Kriminalforsorgen opdeles i fire regioner med hver sin fælles ledelse for funktionerne i det geografiske område. Samtidig vil der på landsplan ske en decentralisering, så opgaver, der i dag løses i København, flyttes til regionerne.


Der er dog ikke lagt op til nyansættelser. Af de forventede 40-50 medarbejdere i Hobro vil de fleste være medarbejdere, der i dag arbejder i Kriminalforsorgen andre steder i Jylland. Samtidig er den nye struktur en spareøvelse, der går ud på at reducere antallet af medarbejdere.
Jette Videnkjær, formand for HK/Stat Nordjylland

Jette Videnkjær, HK/Stat Nordjylland.

Vil skabe et land i balance
Hos HK/Stat Nordjylland er der tilfredshed med udflytningen.

-Vi fik meddelelsen kort tid inden jul, og det var lidt som at få en tidlig julegave, siger formand Jette Videnkjær.

-Omstruktureringer plejer at flytte statslige arbejdspladser væk fra Nordjylland, så det er dejligt, når det går den anden vej, tilføjer hun.

HK/Stat Nordjylland er initiativtager til et bredt fagligt og politisk netværk, der netop arbejder på at fremme en vision om udflytning af statsinstitutioner og -opgaver til provinsen.

-Det handler om at skabe et land i balance, hvor statslige opgaver matcher regionale kompetencer og placeres, hvor de giver størst effekt for opgaveløsning og innovation og bidrager til regional vækst. Vi arbejder hårdt på at udbrede denne vision ud over det nordjyske og måske er den ved at slå politiske rødder på Christiansborg, siger Jette Videnkjær.

Kriminalforsorgens nye struktur er en konsekvens af et forlig i november mellem regeringen, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det konservative Folkeparti.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk