HK.dk logo

- Udflytning - ikke som vi havde ønsket

15. januar 2016  |  Nordjylland  | 

Regeringens plan om at flytte statslige arbejdspladser er for hurtig og for ugennemtænkt, siger HK Stat Nordjylland i sin årsberetning.

HK Stat Nordjylland har været aktiv for at statslige arbejdspladser flyttes fra hovedstaden til provinsen.

Men regeringens plan - der betyder, at 3.900 statslige arbejdspladser flyttes – er langt fra, hvad fagforeningen havde ønsket, selvom 513 af arbejdspladserne ventes til Nordjylland.

Det fremgår af årsberetningen for 2015, som bestyrelsen i HK Stat Nordjylland netop har udsendt forud for generalforsamlingen 8. marts.

- HK Stat Nordjylland var med til at rejse debatten om udflytning, men vi havde ønsket os en mere gennemarbejdet plan over en længere periode, hedder det i beretningen.

Regeringens plan kritiseres for bl.a. at foregå så hurtigt, at tab af viden i en periode ikke kan undgås, fordi medarbejdere ikke flytter med jobbet og allerede nu siver væk fra arbejdspladser, der står til at skulle flytte. Desuden er der afsat så få penge, at udflytningen risikerer at blive en skjult spareøvelse.

- Det er utrolig ærgerligt, at regeringen ikke er mere visionær på statens vegne, hedder det i beretningen.

Alligevel byder HK Stat Nordjylland styrelserne velkommen til landsdelen og bebuder støtte og samarbejde om de nye arbejdspladser.

Aalborg står til at skulle huse Geodatastyrelsen og dele af Ankestyrelsen, mens Statens Administration flyttes til Hjørring sammen med dele af Forsvarets Personalestyrelse. Brønderslev skal efter planen være hjemsted for dele af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

 

Læs mere...

HK Stat Nordjylland:

ÅRSBERETNING 2015

 

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk