HK.dk logo

Der er masser af liv i os

20. april 2015  |  Nordjylland

-Jeg er stolt over, at så mange tager aktivt stilling, skriver formanden for HK Stat Nordjylland i denne kommentar om overenskomst-afstemningen.

Af Mette Lyndgaard Pedersen
formand, HK Stat Nordjylland
KOMMENTAR - Rygter om fagbevægelsens død er stærkt overdrevet. Både fagbevægelsen og den danske model lever i bedste velgående! Det viser den nyligt overståede urafstemning i HK Stat om statsansattes overenskomst.

Mere end 56 procent af medlemmerne i HK Stat Nordjylland deltog i urafstemningen, hvilket er en enorm forbedring fra de knap 37 procent, der stemte i 2011. Samlet set er stemmeprocenten i HK Stat den højeste siden 2002.

Jeg er mere end begejstret for og stolt over, at så mange af vores medlemmer har stemt og dermed taget aktivt stilling til deres arbejdsvilkår.

Med en stemmeprocent på 59,5 vandt HK-klubben på EUC Nord oven i købet HK Stats interne konkurrence blandt arbejdspladsklubber, hvor flere end hvert andet medlem stemte. Det udløser 10.000 kroner til det faglige arbejde i klubben. Tillykke!

Den flotte stemmeprocent kommer i kølvandet på HK’s første fremgang i antallet af betalende medlemmer de sidste 20 år. Det glæder mig, at flere og flere er opmærksom på, hvor vigtigt det er at have en stærk fagforening i ryggen. Og én ting er sikkert: Jeg og resten af HK Stat Nordjylland vil ikke hvile på laurbærrene.

Vi vil bruge det som motivation for fortsat at kæmpe for at forbedre det fysiske og psykiske arbejdsmiljø og sikre lokale lønstigninger til vores medlemmer. Og jeg er sikker på, at vi sammen kan bygge videre på de flotte resultater i forbindelse med fremtidige overenskomster.

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk