HK.dk logo

-Vi skal tage initiativ til samarbejde

24. august 2014  |  Nordjylland  | 

Der er hjælp og penge til lokale projekter om tillid og samarbejde på statslige arbejdspladser. Brug det, lyder opfordringen fra HK/Stat Nordjylland.

Samarbejde

Når det går rigtig trægt med at føre reformen af tillid og samarbejde på de offentlige arbejdspladser ud i virkeligheden, må vi ansatte selv tage initiativ.

  

Det understreger formanden for HK/Stat Nordjylland Mette Lyndgaard Pedersen.

Reformen blev aftalt af regeringen, de offentlige arbejdsgivere og faglige organisationer i juni sidste år og skal danne baggrund for en modernisering af den offentlige sektor. Tillid, samarbejde, øget faglighed, engagement og innovation er nøgleord.

-Vi kan ikke vente på, at lokale ledelser tager initiativ til projekter på arbejdspladserne. Som ansatte ved vi jo godt, hvor skoen trykker, og derfor kan vi sagtens udvikle ideer til samarbejdsprojekter på de enkelte arbejdspladser, som vi kan præsentere for vores chefer. Vi må have sat gang i tingene, lyder hendes opfordring.


Staten halter efter
En undersøgelse, som Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) lavede i oktober sidste år viser, at statens områder halter efter kommuner og regioner i indsatsen for at gøre tillidsreformen til virkelighed. 36 procent af de statslige ledere og medarbejdere mener således, at der slet ikke bliver gjort noget for, at tillidsreformen bliver til virkelighed. Til sammenligning gælder det for 29 procent af de regionalt ansatte og 18 procent af de kommunalt ansatte. 

Mette Lyndgaard Pedersen

Der er ingen grund til at tro, at det skulle have ændret sig i løbet af det lille års tid, siden undersøgelsen, mener Mette Lyndgaard Pedersen.

-Vi hører kun om ganske få projekter ude på de statslige arbejdspladser, og det er ærgerligt. Samarbejde og tillid på arbejdspladsen handler om trivsel og udvikling – også af kompetencerne – så det er i høj grad også i ansattes interesse, at der sker noget. Vi skal være med til at præge udviklingen af vores arbejdspladser, siger hun.


Hun opfordrer til at udvikle lokale projekter på de nordjyske statslige arbejdspladser.


Få hjælp til projekter
Moderniseringsstyrelsen og de faglige organisationer er gået sammen om en indsats, der skal fremme arbejdsformer med tillid og samarbejde på de statslige arbejdspladser.

Det betyder, at der er både konsulenthjælp og penge til lokale arbejdspladsprojekter. Men det er med at være hurtig. Fristen for at søge om støtte er 1. oktober.


Læs om mulighederne for støtte (Linket virker ikke pr. 21. juni 2017).

Tillidsreform

Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager, de offentlige arbejdsgivere og faglige organisationer indgik i juni sidste år en aftale om en tillidsreform, der skal modernisere den offentlige sektor. 

Aftalen bygger på syv principper: 

  1. Styring i den offentlige sektor skal fokusere på mål og resultater  
  2. Dialog, åbenhed og klare mål skal være udgangspunkt for opgaveløsningen  
  3. Ledelse og styring skal tage afsæt i tillid og ansvar  
  4. Udvikling og fagligt handlerum skal bygge på velbegrundet dokumentation  
  5. Opgaveløsningen skal baseres på viden om, hvad der virker  
  6. Ledelse og engagement skal fremme innovation 
  7. Offentlig service skal inddrage borgernes ressourcer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk