Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
22. maj 2018 | HK Privat
Om forslaget
Vi ønsker en bekendtgørelse med klare krav til det psykiske arbejdsmiljø.
I dag er væsentlige risikofaktorer i det psykiske arbejdsmiljø ikke nævnt i arbejdsmiljølovgivningen. Det gælder de forhold, som er med til at gøre medarbejdere syge af stress.
Fx for stor arbejdsmængde, tidspres, uklare og modstridende krav og forandringer på arbejdspladsen, som ikke bliver håndteret ordentligt.
- I dag har vi ingen bestemmelser, som ledelsen og arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter kan bruge i arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø. Hverken når der er problemer på en virksomhed, eller i den forebyggende indsats, som der bør lægges større vægt på, siger Peter Raben, næstformand i HK Stat.
I vores naboland Sverige har man udarbejdet en bekendtgørelse, som tager hånd om det psykiske arbejdsmiljø. De første erfaringer med den nu to år gamle lov viser bl.a.:
En bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø skal være med til at sikre:
Balancen mellem krav og ressourcer: Et af de største problemer for HK’erne er, at mængden af opgaver ikke hænger sammen med den tid, der er til rådighed. Med andre ord er arbejdspresset for højt. Efter svensk forbillede skal det derfor være klart for arbejdsgiveren, at mængden af opgaver skal tilpasses arbejdstiden.
At krav og forventninger er klare: Når det er uklart for medarbejdere, hvornår de har løst en opgave, fører det ofte til stress og andre belastninger. Derfor skal bekendtgørelsen tydeliggøre arbejdsgiverens ansvar for i dialog med medarbejderne at afstemme krav, kvalitet i opgaveløsning og forventninger.
At forandringer håndteres, så de ikke skaber sundhedsmæssige belastninger: Det skal være tydeligt for arbejdsgivere og arbejdspladser, at de skal tage hensyn til det psykiske arbejdsmiljø, når de planlægger og gennemfører forandringer, fx ved virksomhedsfusioner, indførelse af ny teknologi, afskedigelsesrunder etc.
- Det er ikke den enkelte medarbejder, der skal være robust, men virksomheden, der skal være rustet til at fremme et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Lederne skal være klædt på til at håndtere stress og mistrivsel i samarbejde med arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter, siger Peter Raben, næstformand i HK Stat.
Derfor mener HK, at vi skal have en bekendtgørelse i arbejdsmiljølovgivningen, som retter sig mod det psykiske arbejdsmiljø.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID