HK.dk logo

Grænser for temperaturer på arbejdspladsen

22. maj 2018  |  HK Privat

Banner til forslag om temperaturgrænser
Om forslaget:
Arbejdsmiljøloven siger, at temperaturen skal passe til det arbejde, der udføres, men ikke noget om, hvor høj eller lav temperaturen skal være der, hvor du arbejder.

- Når temperaturgrænserne ikke er hugget i granit, er det heller ikke overraskende, at der ikke er særlig mange indeklima-reaktioner fra Arbejdstilsynet, siger Simon Tøgern og konstaterer, at 80 % af tilsynene er såkaldt risikobaserede tilsyn, hvilket betyder, at det er arbejdspladser, hvor der er en høj risiko for alvorlige arbejdsulykker eller -skader, som bliver besøgt. Altså ikke kontormiljøer.

I Arbejdstilsynets vejledning står der, at temperaturen bør være mellem 20 °C og 22 °C, og at den ikke bør ikke overstige 25 °C ved stillesiddende arbejde. Men vejledningen bruges ikke til for alvor til at komme efter arbejdsgivere, der ikke gør noget ved for høje eller lave temperaturer. Fx har Arbejdstilsynet kun reagereret 234 gange på varme, kulde og træk i 2017.

- HK ønsker at få indført temperaturgrænser i arbejdsmiljøloven. Det vil skærpe Arbejdstilsynets fokus og ret til at udstede bøder og sikre, at arbejdsgiverne tager problemer med for høje eller lave temperaturer alvorligt, uddyber Simon Tøgern.

Derfor vil HK have indført temperaturgrænser i arbejdsmiljøloven.
 

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem