HK.dk logo

fjern den forstyrrende støj i  storrumskontorer

 |  HK Privat

Skilt storrumskontorer

 

Om forslaget:

Støj på arbejdspladsen handler ikke kun om decibelgrænser, men i høj grad også om akustikken, og hvorvidt støjen virker forstyrrende på dit arbejde. Og risikoen for at blive påvirket negativt af støj øges, når du sidder i et storrumskontor.

Arbejdspladsen er nødt til at være mere omhyggelig, når der bliver etableret et storrumskontor. Man skal nøje at overveje formålet med det store kontor, og der skal foretages målinger af lydforholdene og følges op på resultaterne, så arbejdsbetingelserne optimeres.

- Medarbejdere, der er plaget af støj, har sværere ved at koncentrere sig og er mindre effektive. Og arbejdspladsen har pligt til at tage medarbejdernes støjoplevelser alvorligt, siger Peter Raben, næstformand i HK Stat.

I undersøgelsen Arbejdsmiljø og Helbred 2012, som er gennemført for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, svarer ca. 50 % af HK’erne, at de i en fjerdedel af deres arbejdstid er udsat for forstyrrede støj. En stor videnskabelig undersøgelse fra 2013 blandt 42.700 kontoransatte i USA, (J. Kim & R. Dear), understøtter da også, at det åbne kontorlandskab ikke nødvendigvis er den optimale løsning. Undersøgelsen viste blandt, at forstyrrelse fra støj og for lidt privatsfære var den væsentligste årsag til, at medarbejderne var utilfredse med at sidde i storrumskontorer.

- Hvis der er meget støj i et storrumskontorer, så ender det ofte med, at man pakker den enkelte medarbejder ind, fx i høretelefoner. Men i virkeligheden skal man gå efter støjkilden, altså den generelle lydoplevelse i rummet og reducere støjen der, tilføjer Peter Raben.

Derfor mener HK, at der skal stilles større krav til arbejdspladsen, når der bliver etableret storrumskontorer.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk