Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Politisk indflydelse sikrer medlemmernes interesser.
HK har afviklet sin støtte til Socialdemokraterne i forbindelse med folketingsvalget i 2005. Men HK er fortsat en organisation, der er aktiv på den politiske scene for at sikre medlemmerne et bedre arbejdsliv.
Her kan du helt fravælge at støtte politisk arbejde, hvis du ikke vil have at HK arbejder for politisk indflydelse. HK har ikke haft et konkret politisk samarbejde siden 2007. Du kan også læse om, hvorfor HK afviklede partistøtten.
Her er det vigtigt at understrege, at HK aldrig har betalt et fast beløb pr. kontingentmedlem, men før i tiden har støttet fra år til år.
Siden 2005 har HK ikke givet partistøtte. Det vedtog HK-kongressen i 2005. Men det betyder ikke, at HK ophører med at varetage medlemmernes interesser ved at bruge penge på at påvirke den politiske proces.
Det blev besluttet, at HK fortsat vil medvirke til åbenhed om økonomisk støtte til politisk arbejde. Det er HK’s hovedbestyrelse, som i hvert tilfælde afgør, om der skal ydes støtte.
Kongressen vedtog nemlig, at HK
HK har ikke støttet et konkret politisk projekt siden 2007.
Før HK opgav at give partistøtte, blev der udarbejdet en rapport, der nøje analyserer mulighederne for at opnå politisk indflydelse på arbejdsmarkedspolitikken.
Læs rapporten om hvordan HK arbejder på at få politisk indflydelse under punktet "HK og Politisk Indflydelse".
Du kan som medlem af HK vælge støtten til fagpolitisk arbejde fra ved at benytte kuponen, som du finder her:
Her kan du downloade kuponen
Har du tidligere sagt nej til støtte, gælder din framelding, så længe du er medlem af HK.
Kuponen skal altså kun bruges, hvis du
HK’s statsautoriserede revisorer registrerer antallet af frameldte. De medlemmer, som melder fra, er anonyme i forhold til HK. Derfor kan bidragene til støtte ikke trækkes fra den enkeltes kontingent.
De midler, som ikke ønskes anvendt til støtte, overføres til:
Hvem, der har modtaget de frameldte midler, bliver oplyst henholdsvis på HK-afdelingernes, forbundets og sektorernes hjemmeside.
Seneste eksempel på politisk samarbejde er fra 2007.
Her indgik HK i marts måned 2007 i et nyt strategisk samarbejde med Socialdemokraterne om udvikling af en ny velfærdspolitik med særlig fokus på en bedre offentlig sektor.
I 2005 opgiver HK partistøtte for i stedet at arbejde som en fagpolitisk organisation. Beslutningen bygger på en analyse udarbejdet af professor Ove K. Pedersen.
På HK/Danmarks kongres i 2001 vedtog man at fortsætte partistøtten, men samtidig skulle et udredningsarbejde afdække betydningen af det politiske arbejde.
Analysen skulle samtidig give et bud på, hvordan HK, som et moderne fagforbund kunne sikre sig den politiske indflydelse, der er nødvendig for at sikre medlemmernes interesser.
Analysen blev udarbejdet af professor Ove K. Pedersen fra Københavns Universitet. Det førte til en rapport på over 300 sider, der minutiøst gennemgår det politiske landskab i Danmark – og som ikke mindst giver sine bud på, hvordan HK/Danmark som et moderne fagforbund kan manøvrere sig trygt igennem minefelterne.
Rapporten slår fast, at HK/Danmark ikke bare er en faglig organisation, men i stigende grad også en politisk organisation. Det er ikke noget, som HK selv har ønsket - men derimod en udvikling, som er sket som en naturlig og helt nødvendig udvikling i takt med forandringerne i det politiske liv.
Professor Ove Kaj Pedersen og hans forskerteam konkluderer desuden, at det i alvorlig grad ville lamme forbundets indsats for bedre løn- og arbejdsvilkår til HK-medlemmerne, hvis kongressen besluttede sig til at skrinlægge enhver form for økonomisk støtte til partierne.
I stedet anbefaler forskerne HK/Danmark at bruge partistøtte - også direkte økonomisk støtte - som et aktivt middel for at opnå forbedringer for medlemmerne. Men det skal spredes ud til flere partier og eventuelt også enkelte politikere, som målrettet vil arbejde for at virkeliggøre HK's politiske ønsker.
Det kræver imidlertid også - mener forskerne - at HK bliver endnu bedre til at finde de sager, der kan skabe fælles fodslag i en medlemskreds, der alt andet lige stemmer på samtlige partier i det politiske landskab.
Rapportens består af ni hovedkapitler på over 300 sider og blev offentliggjort den 22. april 2004. Ove K. Pedersen har hovedansvaret for arbejdet, sammen med team af forskere bestående af lektor Søren Kaj Andersen, lektor Lars Bille, lektor Dorthe Pedersen, lektor Peter Kjær og phd stipendiat Anne Rasmussen.
Læs rapporten "Politisk indflydelse sikrer medlemmernes interesser"
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID