HK.dk logo

3 friske piger fra provinsen

 |  TR-netværket Statslige Biblioteker og Arkiver

Det lyder næsten som titlen på en dansk film fra 1960’erne med Ghita Nørby, Malene Schwartz og Hanne Borchsenius – men i virkeligheden var det Jytte Hansen, Bente Jakobsen og Jane Jensen, der spillede rollerne som de 3 friske piger fra landet, der tog til hovedstaden for at gøre opmærksom på deres sag.

'Pigerne' kom fra Frederikshavn, Tornved og Nakskov, og de besøgte Handels- og Kontorfunktionærernes hovedkontor i København den 29. november 1974.

Her fik de 3 foretræde hos en sekretær ved navn Erik Balle og en af hans kolleger. Og de fik lejlighed til at forklare, at der var behov for, at HK-personalet på bibliotekerne kunne føle, at fagforeningen tog dem alvorligt – kontorpersonalet på bibliotekerne skulle ikke være halehæng til bibliotekarerne, de skulle have uddannelse, de havde brug for at samles og diskutere fælles problemer, og de skulle høres i relevante forsamlinger.

De 2 HK-sekretærer mente nok, at det hele var 'en storm i et glas vand', men de 3 'piger' skruede bissen på og erklærede, at hvis HK ikke ville gøre noget for bibliotekspersonalet, måtte de jo gå andre veje …

Det blev starten på Biblioteksudvalget – ja, i starten (fra 1974-77) hed det et støtteudvalg vedrørende bibliotekspersonalet, og med tiden blev støtten (og støtteudvalget) udvidet.

Kilde: Biblioteksudvalgets historie: De ganske unge år! artikel af Leif P. Jørgensen og Jytte Hansen i Lyspennen (HK Kommunal) 1. oktober 1999, årg. 9, nummer 3, s. 30-34. 

Tilbage til 1970'erneSend besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk