HK.dk logo

Formål: kontakt og sammenhold

 |  TR-netværket Statslige Biblioteker og Arkiver

Om Jytte Hansens idé til de første konferencer i januar 1975.

”Hvad er formålet? Jo, at opnå kontakt og skabe et sammenhold, vi kan vise og udnytte udadtil til gavn for kontorfolk i bibliotekerne. Dét sammenhold skal vi vise i bibliotekerne, HK og de andre instanser inden for biblioteksvæsenet, Danmarks Biblioteksforening, Bibliotekarforeningen og Danmarks Biblioteksskole ..."

Information om HK og bibliotekspersonalets placering, og hvordan man får indflydelse skulle også med.

Der skulle drøftes uddannelse i forlængelse af biblioteksbetænkningen, og kunne deltagerne deles op i katalogpersonale, administration og skranke? Og hvordan skulle man gøre fremover – flere konferencer?

HK’ere gør sig gældende på bibliotekerne

Den første konference afholdtes i november 1975 i Rørvig med over 50 deltagere fra hele landet. Et netværk var blevet skabt! Blandt emnerne var FAUST systemet (Folkebibliotekernes Automationssystem) biblioteksassistentuddannelsen, Biblioteksskolens kursusvirksomhed og faglige problemer if. til overenskomster.

Rørvig konferencen fulgtes af flere lokale konferencer med det formål at skabe kontakt mellem bibliotekerne – og at HK’erne gennem deres fagforening forsøgte at gøre sig gældende på bibliotekerne og i relevante fora omkring løn (bl.a. oprykningsspørgsmål), ansættelses- og arbejdsvilkår og uddannelse.

Kilde: Biblioteksudvalgets historie: De ganske unge år! artikel af Leif P. Jørgensen og Jytte Hansen i Lyspennen (HK Kommunal) 1. oktober 1999, årg. 9, nummer 3, s. 30-34.

Tilbage til 1970'erne

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk