HK.dk logo

"Vi vidste ingenting, så vi kastede os bare ud i det!"

 |  TR-netværket Statslige Biblioteker og Arkiver

Det var i november 1974, at biblioteksassistent ved Frederikshavn Bibliotek Jytte Hansen sammen med et par andre gæve biblioteks-qvinder tog initiativ til at danne et udvalg, som kunne varetage de biblioteksansatte HK’eres interesser – i grunden ikke nogen dårlig idé …

Den 21. november 1974 sad Jytte Hansen i sin dagligstue i Frederikshavn og skrev et hidsigt brev til HK, for på Bibliotekarforbundets generalforsamling var det fra talerstolen blevet krævet, at nu måtte HK-personalet ud af katalogafdelingerne, for nu var katalogiseringsreglerne blevet for vanskelige! Underforstået at så måtte det være bibliotekarerne, som overtog HK’ernes job.

”Ved du, hvad du er ved at sætte i gang?” lød det fra Arvid henne i sofaen.

”Jeg hører ikke en døjt fra HK”, replicerede fruen.

Men 2 dage efter var HK-sekretær Peer Bøjsen i telefonen med invitation til møde i det store forbund i København. Det fandt sted den 29. november 1974, og dermed var Biblioteksudvalget født!

Kilder: Biblioteksudvalgets historie: De ganske unge år! artikel af Leif P. Jørgensen og Jytte Hansen i Lyspennen (HK Kommunal) 1. oktober 1999, årg. 9, nummer 3, s.30-34. Biblioteksudvalgets historie: Indflydelsen vokser! artikel af Leif P. Jørgensen og Jytte Hansen i Lyspennen (HK Kommunal) 10. december 1999, årg. 9, nummer 4, s.16-20.  

Tilbage til 1970'erne

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk