HK.dk logo

Krav og muligheder i 1991

 |  TR-netværket Statslige Biblioteker og Arkiver

Citater plukket fra artikel af daværende formand for TR-kollegiet Hugo Skou i Om uddannelse af biblioteksassistenter – en hilsen til Kirsten Bering.

”Vi må nok indstille os på, at omgivelserne vil stille større krav, end vi hidtil har skullet opfylde, specielt hvad angår det at kunne udfylde flere pladser i hele den offentlige forvaltning. Her findes biblioteksassistenternes fremtidschance.

Der er ikke brug for så mange verdensmestre i katalogisering og biindførsler. Til gengæld er der brug for medarbejdere, der kan flere ting. Der vil stadig være brug for medarbejdere, der kan stille en bog på plads – nogle år endnu. Der vil stadig være brug for medarbejdere, der kan anskaffe en bog og betale den. Der vil også være brug for, at alle, der er på biblioteket, kan foretage et udlån og en aflevering – indtil vi finder ud af, hvordan vi får lånerne til også at gøre dette selv.”

Er du ansat på et bibliotek – så er du bibliotekar (dvs. du forventes at kunne hjælpe mig som låner, bruger, kunde). Omgivelsernes forventninger er måske ikke helt urimelige og er en allieret i kampen mod faggrænser.”

Faggrænser findes specielt de store steder. Hvorfor det? Fordi kun de store biblioteker har råd til at opretholde sådanne situationer. På de mindre biblioteker udviskes faggrænserne, og de helt små steder forsvinder de – om ikke andet så i bibliotekarens frokostpause. På forskningsbibliotekerne har teknologien gjort, at flere vil kunne mere – og det bliver forventet, at vi alle, på trods af forskellig baggrund, kan mere om hinandens arbejde og i situationer også kan udføre det.

Samtidig med, at faggrænserne langsomt udviskes af teknologi og måske også af kravene om besparelser og nedskæringer – sker der også en vis ophobning af erfaring blandt os ansatte… Det vil påvirke faggrænserne. Men det stiller endnu større krav til efteruddannelse.  

Tilbage til 1990'erne

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk