HK.dk logo

Månedens tillidsrepræsentant: HK er ikke noget uden dig

03. marts 2015  |  HK Handel  | 

Lasse Laursen fra Føtex Ballerup opfordrer andre tillidsrepræsentanter til at bruge HK noget mere, hvis de har spørgsmål. Hans motto er: HK er til for dig – og HK er ikke noget uden dig.

Lasse Laursen fra Føtex Ballerup er månedens tillidsrepræsentant

Lasse Laursen fra Føtex Ballerup blev fejret med HK Handel-kage, da han blev månedens tillidsrepræsentant. Foto: Karin Henriksen

Hvorfor blev du tillidsrepræsentant?

- Mine kolleger i Føtex Ballerup overtalte mig til at stille op som kandidat til tillidsrepræsentantposten – nok fordi jeg har svært ved at holde mine holdninger for mig selv, og fordi jeg er empatisk og beskytter de svage. Jeg er jo sådan én, der synes, solidaritet er et godt ord. Det er ikke så trendy lige nu, men for mig er det vigtigt, at folk forstår fagforeningers rolle, og hvorfor det er vigtigt at være medlem. Jeg er opvokset med den slags. Min far var tillidsrepræsentant hos Ballerup Kommune, da jeg var barn.

Jeg blev tillidsrepræsentant i Føtex Ballerup i 2004, men faktisk er det 25 år siden, jeg blev tillidsrepræsentant første gang. I 1990 blev jeg valgt som tillidsrepræsentant på mit tidligere arbejde, Frisko, og jeg fortsatte, indtil jeg startede med at arbejde fuldtid i Føtex i 2002. Jeg havde ellers lovet derhjemme, at jeg aldrig skulle være tillidsrepræsentant igen efter Frisko – fordi det tager for meget tid, og der er telefonopkald på de mærkeligste tidspunkter. Men jeg blev altså overtalt til noget andet af mine kolleger, siger Lasse Laursen

Hvad er det bedste ved at være tillidsrepræsentant?

Lasse Laursen fra Føtex Ballerup er månedens tillidsrepræsentant

Foto: Karin Henriksen

- Det bedste er, når jeg kan se resultater af mit arbejde. Når jeg kan se, at jeg gør en forskel. Det giver mig ekstra energi.
Jeg holder også meget af samarbejdet med andre tillidsrepræsentanter. Vi mødes et par gange om året, og ellers skriver vi sammen og hjælper hinanden på Landsklubben Dansk Supermarkeds lukkede Facebook-gruppe, siger Lasse Laursen.

Hvad er det sværeste ved at være tillidsrepræsentant?

Lasse Laursen fra Føtex Ballerup er månedens tillidsrepræsentant

Foto: Karin Henriksen

- Jeg synes, det er svært, at det ofte er de samme ting, jeg slås for igen og igen. Fx oplever vi igen og igen problemer med arbejdsplaner og reduktionsregler, fordi det er indviklede regler. Hvis mine kolleger ønsker det, tjekker jeg gerne deres arbejdsplaner for at se, om alt er i orden, siger Lasse Laursen.

Hvad er dit bedste råd til andre tillidsrepræsentanter?

Lasse Laursen fra Føtex Ballerup er månedens tillidsrepræsentant

Foto: Karin Henriksen

- Brug HK til at få hjælp, hvis du har spørgsmål. HK er til for dig – og HK er ikke noget uden dig.
Jeg plejer også at sige, at hvis du overvejer at blive tillidsrepræsentant, så er det eneste, det kræver som udgangspunkt, at du er et empatisk menneske. Resten skal du nok lære, siger Lasse Laursen.

Tillidsrepræsentant Nanna Svendsen fra Bilka Herning om Lasse:

- Lasse har gjort et enormt arbejde med at organisere sin butik og dermed sørge for, at kollegerne er godt sikret i det faglige fællesskab. Det har været meget inspirerende at følge. Med sin altid positive tilgang til arbejdet er Lasse et forbillede for mange andre tillidsfolk, siger Nanna Svendsen.

Sådan nominerer du en tillidsvalgt

Tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter gør et kæmpe stykke arbejde ude på arbejdspladserne. Derfor sætter HK Handel fokus på tillidsvalgte og fejrer hver måned én, der har gjort en særlig indsats. Kender du en, som fortjener at blive nomineret, så send en mail samt en kort begrundelse til Jette Sandbæk.

Se, hvem der også er blevet kåret som månedens tillidsrepræsentant.

Handel Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem