HK.dk logo

Jens fra FTZ i Odense er månedens tillidsvalgte

09. september 2014  |  HK Handel  | 

46-årige Jens Pedersen står blandt andet bag nogle gode lokalaftaler, der giver seniorerne ekstra ferie og børnefamilierne en ekstra dag til at passe syge børn.

Jens Pedersen er tillidsrepræsentant hos FTZ i Odense

Jens Pedersen blev fejret med HK HANDEL-kage. Foto: Hung Tien Vu

Hvorfor blev du tillidsrepræsentant?

- Jeg blev spurgt af HK Midts formand, Martin Rasmussen, om jeg ikke ville være tillidsrepræsentant. Han kendte mig, og jeg kom i huset (HK Midts lokalafdeling, red.). Jeg sagde ja og blev valgt. Det er lidt over ti år siden, siger Jens Pedersen.   


Hvad er din bedste oplevelse som tillidsrepræsentant?

Jens Pedersen er tillidsrepræsentant hos FTZ i Odense

Foto: Hung Tien Vu

- Det bedste er, når jeg får opbakning og positiv respons på det, jeg har lavet – fx på vores særoverenskomster. Vi har en særoverenskomst, der afhængig af anciennitet giver ekstra feriedage til seniorerne. Hvis du fx har været ansat i 25 år, får du en ekstra ferieuge hvert år de sidste fem år før pensionen. Vi har også fået forhandlet os til barnets anden sygedag, siger Jens Pedersen.

 

Jens er en ildsjæl og brænder for både sit job og sit tillidshverv, og han er altid klar med en hjælpende hånd, siger HK Handel Midts formand.

Hvad er det sværeste ved at være tillidsrepræsentant?

Jens Pedersen er tillidsrepræsentant hos FTZ i Odense

Foto: Hung Tien Vu

- Når der ryger et medlem. Især når det er et af de ældre, er det svært at få dem overbevist om, at de skal blive. Det er nemmere at forklare fordelene til de unge. En ung kollega havde meldt sig ud og allerede lavet en overflytning. Jeg snakkede med ham om det, og han fortalte, at han på sin tidligere arbejdsplads havde haft svært ved at få fat i HK. Jeg fik overbevist ham om, at de problemer ville han ikke få mere, for nu havde han jo mig, siger Jens Pedersen.

Hvad er dit bedste råd til andre tillidsrepræsentanter?

Jens Pedersen er tillidsrepræsentant hos FTZ i Odense

Foto: Hung Tien Vu

- Vær synlig på arbejdspladsen. Kollegerne må ikke være i tvivl om, hvor de kan finde dig, og de skal have tillid til dig. Når der kommer nye folk, siger jeg goddag og spørger, om de er medlemmer. Jeg har også en mailliste med alle medlemmerne, og jeg skriver blandt andet rundt, når der er relevante arrangementer, siger Jens Pedersen.

Er det svært at få tid til at være tillidsrepræsentant?

Jens Pedersen er tillidsrepræsentant hos FTZ i Odense

Foto: Hung Tien Vu

- Nej, jeg er så heldig stillet, at der ikke bliver set ned på, at jeg bruger tid på det. Jeg har bevist, at det er værd, jeg bruger tid på det. Jeg har også fået tid til at tage rundt i landet og besøge andre af FTZ’s afdelinger for at undersøge, om der er nogen, der kunne tænke sig at blive tillidsrepræsentanter. Jeg er indtil videre den eneste tillidsrepræsentant, og jeg kunne godt tænke mig at have nogen at sparre med, når vi laver særoverenskomster, siger Jens Pedersen.

 

 

Formand for HK Handel Midt, Pia Thurøe, om Jens Pedersen

”Jens er en afholdt person på sin arbejdsplads, både blandt kolleger og ledelse, og der er ingen tvivl om, at Jens er HK’er. Han har lavet en god lokalaftale på FTZ, og han er god til at organisere sine kolleger.
Derudover yder han en indsats i den lokale sektorbestyrelse, hvor han er næstformand og ofte kommer med gode, konstruktive forslag og meninger på sin meget rolige og gemytlige facon.
Der er ingen tvivl om, at Jens er en ildsjæl og brænder for både sit job og sit tillidshverv, og han er altid klar med en hjælpende hånd til andre tillidsvalgte – ikke mindst i sin egen virksomhedskæde FTZ. En af Jens' store forcer er hans positive livsindstilling, og han er helt klart en person, der tænker i løsninger og udfordringer fremfor problemer,” siger Pia Thurøe.

Vil du være tillidsrepræsentant?

Vil du høre mere om, hvordan du bliver tillidsrepræsentant? Så kontakt din lokale HK-afdeling på telefon 70 11 45 45.

Sådan nominerer du en tillidsvalgt

Tillidsrepræsentanter gør et kæmpe stykke arbejde ude på arbejdspladserne. Derfor sætter HK HANDEL fokus på tillidsrepræsentanterne og kårer hver måned én, der har gjort en særlig indsats. Kender du en, som fortjener at blive nomineret, så send en mail samt en kort begrundelse til Jette Sandbæk.

 LÆS OGSÅ: De er også blevet kåret som månedens tillidsvalgte

LÆS OGSÅ: Bliv tillidsvalgt (Link fjernet pr. 25. april 2018).

Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem