HK.dk logo

Jørgen Thomsen fra Supergros i Herning er sommerens tillidsvalgte

11. august 2014  |  HK Handel  | 

Jørgen Thomsen, 61 år, står blandt andet bag en succesfuld kompetencefond og gode lokalaftaler, der blandt andet har ført til højere løn for kollegerne.

Jørgen Thomsen Supergros

61-årige Jørgen Thomsen er tillidsrepræsentant hos Supergros i Herning. Foto: Ulrik Tofte

 Hvorfor blev du tillidsrepræsentant?

- Jeg gik efter at blive det, fordi jeg gerne ville gøre en forskel. Jeg havde været tillidsrepræsentant på mit tidligere arbejde på en møbelfabrik. Første gang jeg stillede op hos Supergros, blev jeg dog ikke valgt, men så trak tillidsrepræsentanten sig, og jeg blev valgt ved et kampvalg. Jeg mener, det var i efteråret 2008, siger Jørgen Thomsen.  

Hvad er din bedste oplevelse som tillidsrepræsentant?

Jørgen Thomsen Supergros

Foto: Ulrik Tofte

- Der er så mange ting, men jeg kan ikke vælge noget særligt ud. Jeg er dog glad for de lokalaftaler, jeg har været med til at lave. Lokalaftalerne har fx forbedret lønnen og givet bedsteforældre mulighed for at tage fri, hvis deres barnebarn er syg. Jeg er også glad for vores selvstyrede kompetencefond, som er mit hjertebarn. Vi har aldrig nogen penge i fonden, for kommer der penge, bliver de brugt med det samme, fordi medlemmerne så gerne vil uddanne sig.

Hvad er det sværeste ved at være tillidsrepræsentant?

Jørgen Thomsen Supergros

Foto: Ulrik Tofte

- Jeg har lige lavet en tilfredshedsundersøgelse blandt medlemmerne. Hvis jeg ikke får noget at vide, kan jeg jo ikke lave noget om. Så nu skal jeg have set på, hvad undersøgelsen viser.
  
- Jeg synes, det er svært at få formidlet nyheder ud til medlemmerne. De er helt sikkert interesseret i, hvad der sker, men når jeg indkalder til et fyraftensmøde, kommer der alligevel ikke nogen. Jeg hænger også informationer på opslagstavlen, men de bliver ikke altid læst, siger Jørgen Thomsen.

Hvad er dit bedste råd til andre tillidsrepræsentanter?

Jørgen Thomsen Supergros

Foto: Ulrik Tofte

- Få et netværk –både blandt dine kolleger, og blandt andre tillidsrepræsentanter. I Herning har vi et netværk med blandt andre tillidsrepræsentanter fra fx Bauhaus Herning. Det er besværligt, og det tager tid at lave et netværk, men det er det hele værd. Jeg har også et rigtig godt netværk i klubben på min arbejdsplads. Det er rigtig godt at have sparringspartnere.

Du er i HK-kredse kendt for en sammenligning af HK med en kaskoforsikring. Hvordan er din talemåde?

- At være medlem af en a-kasse er som at have en ansvarsforsikring på din bil. At være medlem af fagforeningen er som at have en kaskoforsikring. Hvis du først har lavet en ulykke, kan du ikke komme og sige, at nu vil du have en kaskoforsikring. Så er det for sent. Men hvis du har en kaskoforsikring eller er medlem af HK, så sørger dit forsikringsselskab eller din fagforening for at få alt bragt i orden igen, hvis du kommer i problemer.

Jørgen Thomsen Supergros

Foto: Ulrik Tofte


Formand for HK Handel Midtvest, Bent Wolder Mortensen, siger om Jørgen Thomsen:

- Jørgen gør en forskel for sine kolleger. Han har blandt andet arbejdet benhårdt på at få nogle gode lokalaftaler i hus. Når Jørgen sætter sig noget i hovedet, tager han ikke bare nej for et nej. Og det ender oftest med, at Jørgen får sine synspunkter igennem – til stor glæde for alle kollegerne på Supergros i Herning. 

- Jørgen har også været aktiv i arbejdet med at få valgt en tillidsrepræsentant mere på Supergros i Herning, så der nu er en tillidsrepræsentant i administrations- og salgsafdelingen. Det er også lykkedes for Jørgen at få en polsk kollega med i klubbestyrelsen, siger Bent Wolder Mortensen.

LÆS OGSÅ: De er også blevet kåret som månedens tillidsrepræsentanter

Sådan nominerer du en tillidsvalgt

Tillidsrepræsentanter gør et kæmpe stykke arbejde ude på arbejdspladserne. Derfor sætter HK HANDEL fokus på tillidsrepræsentanterne og kårer hver måned én, der har gjort en særlig indsats. Kender du en, som fortjener at blive nomineret, så send en mail samt en kort begrundelse til Jette Sandbæk.

Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem