HK.dk logo

Susanne Sommerlund fra Bauhaus er månedens tillidsrepræsentant

28. april 2014  |  HK Handel  | 

Tillidsrepræsentant Susanne Sommerlund fra Bauhaus Herning står sammen med HK Klubben bag initiativer som HK-suppe, Bauhaus leger og bingo med en særlig gevinst for den, der sidder på HK-stolen.

Tillidsrepræsentanterne gør et kæmpe stykke arbejde på arbejdspladserne. Derfor sætter HK HANDEL fokus på tillidsrepræsentanterne og kårer hver måned én, der har gjort en særlig indsats - denne måned Susanne Sommerlund (nummer to fra venstre) fra Bauhaus i Herning. Susanne Sommerlund blev fejret med HK HANDEL-kage i anledning af kåringen.

Hvorfor blev du tillidsrepræsentant?

"Jeg kan aldrig holde min mund. Det er nok derfor, jeg flere gange er blevet spurgt, om jeg ikke ville være tillidsrepræsentant. Først da Bauhaus Herning åbnede i 2007, spurgte Alf Jessen, der er faglig i HK Handel Midtvest, om det ikke kunne være noget for mig, men der var flere af mine kolleger, der også var interesserede i at blive tillidsvalgt, så jeg valgte ikke at stille op. Der gik et par år, og vi manglede igen en tillidsrepræsentant, og varehuschefen kom og spurgte, om jeg kunne tænke mig at blive tillidsvalgt. Jeg sagde ja - og blev valgt," siger Susanne Sommerlund.

Hvad er din bedste oplevelse som tillidsrepræsentant?

Foto: Ulrik Tofte

"Hvis en kollega for eksempel kommer hen til mig med et ændringsønske til sin arbejdsplan, så kan jeg hjælpe og foreslå, han eller hun selv tager en snak med chefen, så de sammen finder en løsning. Jeg kalder det hjælp til selvhjælp, og det fungerer så godt, for kollegerne bliver så glade for at de løste problemet selv."

Hvad er det sværeste ved at være tillidsrepræsentant?

Foto: Ulrik Tofte

"Det er at få tiden til at slå til. Jeg skal på en masse kurser og deltage i møder, men jeg skal jo også have tid til at være på mit arbejde."

Hvilke gode råd vil du give til andre tillidsrepræsentanter?

Foto: Ulrik Tofte

"Lav en klub. Vi har lavet HK Klubben, hvor vi laver forskellige arrangementer og events for kollegerne. Vi har for eksempel holdt bingo-aften. Vi havde klistret et HK-klistermærke under en tilfældig stol, og vedkommende, der sad på stolen, fik en gave.

Vi har også lavet en HK-suppe, hvor alle HK-medlemmer kunne få gratis suppe, mens de andre kolleger kunne købe en portion suppe for en 10’er.

På varme sommerdage har vi også købt is til alle medlemmer, og til jul fik alle medlemmer en chokolade-julekalender.

En gang om måneden står HK Klubben også bag ’Bauhaus leger’ til et fællesmorgenmøde, hvor medarbejderne fx bliver sendt på skattejagt. ’Bauhaus leger’ styrker sammenholdet for alle kolleger på vores arbejdsplads.

Vi har også holdt klubmøder, hvor vi har kombineret noget fagligt som foredrag om lønforhandling eller efteruddannelse med bowling. Det fungerer supergodt."

Formand for HK Handel MidtVest, Bent Wolder Mortensen, om Susanne Sommerlund:

 

Sådan nominerer du en tillidsvalgt:

Tillidsrepræsentanter gør et kæmpe stykke arbejde ude på arbejdspladserne. Derfor sætter HK HANDEL fokus på tillidsrepræsentanterne og kårer hver måned én, der har gjort en særlig indsats. Kender du en, som fortjener at blive nomineret, så send en mail samt en kort begrundelse til Jette Sandbæk.

Tillidsrepræsentant

Kunne du tænke dig at blive tillidsvalgt?


Se mere

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem