Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Her kan du se, hvordan overenskomsterne helt konkret påvirker din lønseddel.
Hvis de nye overenskomstaftaler bliver stemt igennem, vil din lønseddel ændre sig på en række punkter. Nedenfor kan du se eksempler på, hvordan det kunne se ud. Bemærk, at det er fiktive eksempler. Din lønseddel kan altså se anderledes ud.
De fiktive lønsedler tager udgangspunkt i en butiksansat med en fast månedsløn, der svarer til en ufaglært butiksansats mindsteløn + et personligt tillæg på 700 kr. Længere nede i artiklen kan du se en forklaring af de enkelte punkter.
Overenskomsterne på handelsområdet fastlægger ikke din løn. Nogle overenskomster har dog en minimalløn, som overenskomsten fastsætter. Det kan du læse mere om her. I eksemplerne ovenfor følger medarbejderens "faste månedsløn" minimallønnen for en ufaglært på butiksområdet . Mindstelønnen stiger her med 4,5 kr. i timen i både 2023 og 2024. Dermed går medarbejderen fra en månedsløn på 20.190 kr. i 2022 til en månedsløn på 21.632 kr. i 2024 - en forskel på 1.442 kr. Du kan se minimallønssatserne i de nye overenskomster på butiksområdet her.
I funktionæroverenskomsterne er der minimallønssatser for unge under 18, KVU-studerende og elever. Dem kan du se her. Der er også lagt op til, at mulighederne for at forhandle løn lokalt fremover bliver bedre. Det kan du læse om her.
Din løn kan være skruet sammen på mange forskellige måder alt efter din overenskomst, hvad der er tradition for på din arbejdsplads, og hvad du / I har aftalt med chefen.
Mange får dog et personligt tillæg, som de har forhandlet sig til - fx ved en lønsamtale. Overenskomsten fastsætter ikke personlige tillæg. Størrelsen af tillægget afhænger af, hvad du aftaler med din chef.
Til gengæld giver de nye overenskomster forbedrede muligheder for at forhandle løn lokalt. Dermed skal det blive lettere at få en lønforhøjelse. Du kan læse mere om de forbedrede muligheder her.
I butiksoverenskomsterne er der faste forskudttidstillæg. Det er tillæg, du får for at arbejde på skæve tidspunkter, og som bliver lagt oven i din normale løn. Satserne bliver med de nye overenskomster hævet. Du kan se satserne her for overenskomsterne med DEA og DIO II. Servicestationerne har andre satser, som du kan finde her.
Med de nye overenskomster får du mere udbetalt i løn fra d. 1. juni 2023 ved, at din arbejdsgiver betaler en større del af pensionsbidraget. Fremover skal din arbejdsgiver betale 2% mere ind til din pensionsordning, mens du skal betale 2% mindre. Du får altså mere i lønposen, uden at det går ud over din pensionsopsparing.
Fx på butiksoverenskomsterne med DEA og og DIO II skal du fremover betale 1,8% i stedet for 3,8% af din løn til din pensionsopsparing, mens din arbejdsgiver skal betale 9,7% i stedet for 7,7%.
De præcise procentsatser afhænger af din overenskomst. Du kan se, hvordan det ændrer sig på funktionæroverenskomsterne, der bl.a. dækker de kontor- og lageransatte, her. Hvis du er på aftalen for servicestationer med Drivkraft Danmark, kan du se satserne her.
Overenskomsterne har ingen indflydelse på, hvad du betaler i skat. Bemærk, at du ikke nødvendigvis betaler samme andel af din løn i skat som i eksemplerne. Hvor meget du betaler i skat afhænger fx af skatten i din kommune, om du har et lån, om du får kørselsfradrag, om du er medlem af Folkekirken osv.
Med de nye overenskomster har du mulighed for at få mere udbetalt i løn ad flere veje. Bl.a. gennem en stigning i fritvalgsordningen, en ændring i pensionsindbetalingerne, højere tillæg, højere minimallønninger og bedre muligheder for lokale lønforhandlinger. Hvor meget mere du ender med at få udbetalt i den enkelte måned afhænger bl.a. af, hvilken løn / hvilke tillæg du har aftalt med din chef, hvad du betaler i skat, og om du får udbetalt din fritvalgs lønkonto løbende.
De fleste af HK Handels overenskomster indeholder en såkaldt Fritvalgs Lønkonto, som stiger fra 7% af lønnen til 9% af lønnen d. 1. marts 2024. I overenskomstaftalen med Drivkraft Danmark er der i stedet en "Særlig Opsparing", som stiger. Den kan du læse mere om her.
Du kan aftale med din arbejdsgiver at bruge Fritvalgs Lønkontoen på flere forskellige ting. Fx at få den udbetalt løbende, at få ekstra ferie eller at spare ekstra op til pension.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID