Grafisk Gruppes landsmøde

Overenskomstgruppen Grafisk! Er det noget for mig? Svaret er ja. For udover at være medlem af HK Privat er du organiseret i overenskomstgruppen, som blandt andet består  af trykkere, grafikere og administrative medarbejdere i den grafiske branche og mediebranchen.

Og derfor er du sammen med alle andre erhvervsaktive medlemmer af overenskomstgruppen inviteret til landsmødet, som holdes den 2.-3. april på Hotel Nyborg Strand. Det er gratis, så skynd dig at melde dig til, og tag gerne dine kolleger med.

Tilmeld dig landsmødet her

 

Program for landsmødet

HK Privats fem overenskomstgrupper holder landsmøder samtidig. Landsmøderne vil blive holdt adskilt, men der vil også være fælles oplæg, middag og underholdning på tværs af grupperne.

Programmet for din overenskomstgruppe ser sådan ud:

Lørdag den 2. april 2022

Kl. 13.00 Hvad sker der i Danmark? – oplægsholder Lars Andersen, direktør og cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd - Fælles

Corona, hjemsendelser, hjælpepakker – de seneste to år har pandemien fyld vores mediebillede, bevidsthed, og har formet vores arbejdsmarked og -situation. Men stikmodsat hvad man kunne have frygtet, ser det ud til, at vi er kommet godt igennem, og arbejdsløsheden er lavere, end den har været i mange år. Men hvordan ser det egentlig ud med samfundsøkonomien, og hvad betyder det for vores overenskomstforhandlinger i 2023? Lars Andersen deler sit bud med os.

Kl. 14.00 Landsmøde i din overenskomstgruppe

Vi samles i Overenskomstgruppen Grafisk for at stille skarpt på, hvad der rører sig på vores område.

Kl. 14.00 Oplæg og debat: Hvad er fremtiden for trykkeren? Ved Morten B. Reitoft, chefredaktør ved INKISH

Morten B. Reitoft gør os klogere på, hvor vores branche er teknisk og forretningsmæssigt, og hvor vi er på vej hen. Vi tager et kig på de store emner som miljø, problemer med levering af papir og materialer og ikke mindst manglen på kvalificeret arbejdskraft. Hvad betyder det for industrien, det enkelte trykkeri og den enkelte medarbejder? Vi ser også nærmere på automatiseringen af vores fag. Faktum er, at robotterne flytter ind, men er det en drøm eller et mareridt? For den enkelte, kan det være vejen til mere specialisering, højere lønninger og flere kompetencer, men vil også kræve omfattende forandringer i arbejdsform og uddannelse. Hvordan gør vi det bedst?

Morten B. Reitoft er redaktør på online-mediet INKISH. Han har tidligere arbejdet som broker, med salg- og marketing i grafisk industri og i musikbranchen. I dag er Morten blandt top 1% af influencers i grafisk industri globalt ifølge LinkedIn SSI (Social Selling Index) og anerkendt for sine skæve vinkler på branchen.

Kl. 15.30 Oplæg og debat: Et kig i krystalkuglen – hvor er branchen på vej hen? Ved Steffen Damborg, virksomhedsrådgiver og tidl. Direktør i mediebranchen

Vi kan ikke spå om fremtiden, men kigger vi alligevel i krystalkuglen, står én ting alligevel lysende klart: Fremtiden er digital. Men hvad betyder det egentlig? Igennem dette korte oplæg leverer Steffen Damborg skarpe pointer om de udfordringer vi oplever i den digitale tidsalder og hvordan disruption rammer netop din branche. Sammen bliver vi klogere på hvad digital transformation er, og hvilke krav det stiller til kultur, kompetencer, omstillingsevne og ledelse. På baggrund af oplægget tager snakken om, hvordan digitalisering får indflydelse på vores eget arbejde.

Steffen Damborg har over 20 års erfaring som direktør i mediebranchen, bl.a. ved virksomheder som JP/Politikens Hus, Handelsbanken, TV2 og NRGi. I dag arbejder han som virksomhedsrådigver, især med fokus på digitalisering.

Kl. 16.15 Oplæg: Muligheder for efter- og videreuddannelse

Hvis vi skal følge med udvikling og efterspørgsel i branchen, er spørgsmålet ikke om vi skal uddanne os, men hvordan vi sikrer at vi og vores kolleger får den nødvendige efteruddannelse. Sammen med faglig konsulent, Tina Holm Møller, tager vi snakken om hvad der er barrierer, muligheder og rettigheder på uddannelsesområdet og spørger: Hvad gør vi med uddannelse?

Kl. 16.30 Walk ‘n’ talk: Hvad gør vi med uddannelse

Tag en fag-kollega under armen og få lidt frisk havluft til tankerne, og vend dagens program i relation til uddannelse.


Kl. 17.00 Opsamling, afrunding og en kold fra kassen
Over en kold øl samler vi op og runder af, og giver den kommende bestyrelse gode pejlemærker til deres videre arbejde.

Kl. 19.00 Middag på tværs af HK Privats fem overenskomstgrupper

Sæt dig til bords med fagkolleger på tværs af overenskomstgrupperne, når Hotel Nyborg Strand sørger for god mad til os alle.

Kl. 20.30 HK Privat med sjove briller på – standupkomiker Kasper Gross - Fælles

Vi slutter dagen af med et godt grin når Kasper Gross disker op med et standup-show skrevet specielt til lejligheden. Komikeren har også lovet at hjælpe os med at lære det nye formandskab at kende – så vi sender dem på slap line med en god quiz. Kasper Gross har rejst Danmark rundt som komiker i mange år. Har du ikke set ham på scenen, kender du ham måske fra Minkavlerne på Tv2, som han både har skrevet og spiller én af hovedrollerne i.

Søndag den 3. april 2022

Kl. 09.00 Fælles opstart og introduktion til bestyrelsesarbejdet

Vi starter dagen i fællesskab med en introduktion til bestyrelsesarbejdet. Et par af vores siddende bestyrelsesmedlemmer deler deres erfaringer fra bestyrelsesarbejdet. Måske er det noget for dig?

Kl. 09.30 Landsmøde i din overenskomstgruppe – valg!

Så er der valg! Stil op eller vær med til at stemme dine gruppekammerater ind i bestyrelsen. Alle erhvervsaktive – altså ikke-pensionerede – medlemmer kan stemme og stille op til bestyrelsen. Valget er vigtigt! Der er overenskomstforhandlinger i 2023, så 2022 bliver afgørende i forhold til forberedelse og medlemsinddragelse.

Kl. 11.30 Fælles afrunding og afslutningstalk: Skab forandringer i fællesskab ved Lars AP

Sammen, sætter vi de nye bestyrelser i gang med en ordentlig klapsalve, og slutter et godt landsmøde af med et godt grin og et fælles skulderklap. På humoristisk vis fortæller Lars AP os, hvorfor det netop er i fællesskabet, vi kan skabe forandringer, forbedringer og trivsel på arbejdspladserne.

 

Obs! obs!

Bestyrelsesmedlemmer til overenskomstgruppen kan vælges på to måder.
Ønsker du at stille op, kan du:
1. Stille op til en af bestyrelsesposterne her på landsmødet.
2. Deltage i din HK-afdelings generalforsamling forud for landsmødet, og stillle op som repræsentant for afdelingen.
Find ud af, hvornår din afdeling holder generalforsamling, og tilmeld dig på: www.hk.dk/privatgeneralforsamlinger


Kl. 12.30 Afslutning og let frokost

Vi sender hinanden og de nye bestyrelser godt afsted og siger mange tak for denne gang.

Om Overenskomstgruppen Grafisk

Vil du vide mere om, hvad Overenskomstgruppen Grafisk arbejder med og er optaget af, så tjek overenskomstgruppens egen side. Her finder du også kontaktoplysninger på gruppens bestyrelse.

www.hk.dk/grafisk gruppe