Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
HK’erne inden for sundhed er primært lægesekretærer og klinikassistenter, men kan også være ansat hos fysioterapeuter, fitnesscentre eller wellnessklinikker. Deres job og opgaver har gennemgået en rivende udvikling fra at være lægens eller tandlægens assistent eller sekretær til i dag at varetage langt flere selvstændige opgaver. Derudover er der sket en opgaveglidning fra lægen og tandlægen til sygeplejersken og tandplejeren, og fra sygeplejersken og tandplejeren til lægesekretæren og klinikassistenten.
Tendensen går desuden mod større enheder både ift. tandlæge- og lægepraksisserne. Det betyder, at behovet for mere specialiserede profiler er stigende, i takt med at opgaverne også bliver flere. Digitaliseringen har desuden haft stort indflydelse på sundhedsområdet, hvor fx elektronisk journalisering er blevet standard på det administrative område, og sundhedsportaler nu er en del af arbejdsgangen. Det stiller store krav til både it-færdigheder og systemforståelse, ligesom du skal kunne hjælpe og guide patienterne i de mange nye systemer.Fremtiden byder på mange muligheder, og det kan være svært at gennemskue, hvilken vej du skal gå. HK Privat giver et bud på tre jobprofiler, der tegner fremtiden indenfor sundhed. Jobprofilerne afhænger af typen af virksomhed, du er ansat i. I større virksomheder vil der ofte være flere specialiserede jobprofiler, hvor mindre virksomheder typisk har behov for medarbejdere, der kan varetage en bredere vifte af opgaver.
Fælles for jobprofilerne er, at der er nogle tværgående kompetencer, som er vigtige for alle HK’ere, og så er der nogle faglige kompetencer for hver af jobprofilerne. Overvej hvilken profil, der passer til dig, og se hvilke kompetencer, du får brug for at tilegne dig, for at være klar til fremtiden.
For hver jobprofil finder du nogle anbefalede uddannelsesveje, som kan inspirere dig til dit næste faglige skridt.Beskrivelse af jobprofilen
Den sundhedsadministrative medarbejder, også kendt som lægesekretæren eller den administrative klinikassistent, har det store overblik over, hvordan det administrative apparat fungerer, og varetager klinikkens/praksissens administrative drift. En primær opgave er at yde patienterne god rådgivning og sikre det gode patientforløb, herunder at sørge for at læge/ tandlæge og sygeplejersker er klædt på med de rette informationer og patientoplysninger forud for en konsultation. Den sundhedsadministrative medarbejder håndterer desuden klinikkens daglige økonomi og har overblik over budget- og regnskab samt sørger for, at instrukser og materialer altid er opdaterede.
Individuel anbefalet uddannelse:
AMU-kurser:
• Klinikadministration
• Kommunikation og konflikthåndtering
Akademiuddannelser:
• Sundhedspraksis
• Odontologisk praksis
Akademimoduler:
• Administration og drift af tandplejen
• Professionel praksis
Beskrivelse af jobprofilen
Sundheds-IT-medarbejderen er superbruger i klinikkernes eller praksissernes IT-systemer. Det er en primær opgave at sikre, at alt dataarbejde omkring patienter og drift foregår effektivt, korrekt og i overensstemmelse med gældende regler og lovgivning, fx GDPR. Det kræver stor IT- og systemforståelse at besidde denne funktion og et skarpt blik for effektivisering og optimeringspotentiale, fx via automatisering.
Individuel anbefalet uddannelse:
AMU-kurser:
Akademiuddannelser:
Akademimoduler:
Beskrivelse af jobprofilen
Behandleren er klinikassistenten eller lægesekretæren, som sørger for, at konsultationsrum er hygiejnisk og korrekt udstyret samt bistår lægen/tandlægen under konsultationer. Den behandlerende lægesekretær foretager desuden små-diagnostiske undersøgelser og forprøver. Den behandlende tandklinikassistent har ofte egne patienter og foretager fx konsultationer, tandrensning mv. Behandleren sikrer ligeledes et effektivt og smidigt patientforløb. Det kræver stærke kommunikative og relationelle kompetencer.
AMU-kurser:
Akademiuddannelser:
Akademimoduler:
Susanne Holm Kristensen, diabetessygeplejerske, fortæller om patienternes liv med diabetes, og hvordan vi som sundhedsfaglige kan støtte og hjælpe dem.
Webinaret blev afviklet d. 28. maj, så det er ikke muligt at stille spørgsmål.
Kurser og arrangementer er målrettet HK Privats 13 fagområder. Nogle kurser går i dybden med de enkelte områder, mens andre er tværgående og relevante for de fleste.
HK har masse online kurser, så du kan udvide din værktøjskasse hjemmefra. Du kan blandt andet bliver klogere på word, GDPR, grafisk facilitering og meget meget mere.
Til højre finder du de kurser som er særligt henvendt til dig der arbejder med sundhed.
Bemærk at du skal være logget ind på mitHK for at kunne deltage i kurserne.
Har du satset på job frem for uddannelse? Og har tilegnet dig masser af viden og kompetencer gennem arbejdslivet?
Så har du en unik mulighed for at få papir på det, du kan, gennem en realkompetencevurdering, RKV.
Ved en realkompetencevurdering vælger du en uddannelse, som du gerne vil have dine kompetencer målt op imod. Fx er du selvlært inden for administration, kan et oplagt valg være kontoruddannelsen i administration.
Men du kan blive realkompetencevurderet i alle uddannelser - lige fra ungdoms- til videregående uddannelser.
En RKV foregår på den skole eller uddannelsesinstitution, som udbyder den uddannelse, du gerne vil have målt dine kompetencer op imod.
Når du har gennemført RKV’en, får du papir på de kompetencer, du har. Med vurderingen i hånden kan du få merit for de fag i uddannelsen, du allerede mestrer, og du kan få lagt en uddannelsesplan for de fag, du mangler, for at få papir på uddannelsen.
Og vigtigt: Der er ingen begrænsninger på, hvem der kan blive realkompetencevurderet. Du kan være ledig, i job, ufaglært eller uddannet!
Læs mere om Realkompetencevurdering
Savner du inspiration til, hvad det er for nogle uddannelser, der kunne være relevante inden for dit fag, så tjek listen her.
Vores arbejdsliv er i rivende udvikling. Den digitale udvikling betyder, at flere og flere arbejdsgange bliver automatiseret, nye opgaver og samarbejdsformer vinder frem og det stiller nye og store krav til os alle sammen.
Hvad betyder det for dit arbejdsliv?
I online-universet om fremtidens 8 kompetencer kan du kan blive klogere på, hvad du skal kunne på fremtidens arbejdsmarked.
Gå på opdagelse i online-universet ”Fremtidens 8 kompetencer"
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.