MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
for dig, der vil stå stærk fagligt
Gode netværksmøder kommer ikke af sig selv. Det kræver planlægning, forberedelse og en skarp facilitator, hvis deltagerne skal have et værdifuldt udbytte af mødet. Vi har lavet en checkliste til dig, så du har styr på det hele til dit næste netværksmøde.
Af Pernille Beck Moe, netværkskonsulent i HK Privat
1. Sæt scenen inden mødet
Send en inspirerende invitation til deltagerne forud for mødet. Lad dem vide, at du har forberedt et spændende program, som de ikke må gå glip af. Husk at gøre det tydeligt:
/ Hvor og hvornår skal I mødes?
/ Hvad er temaet for mødet?
/ Hvad er programmet, evt. bare i overskrifter?
/ Er der noget de skal medbringe/forberede?
/ (Hvordan) skal de tilmelde sig/melde afbud?
/ Anden vigtig info?
Skriv kort og præcist, gerne i en positiv tone. Formålet er at skabe forventninger om et udbytterigt møde, som de ikke vil gå glip af.
2. Skab de bedste rammer
Kom I god tid inden mødet og gør lokalet klar. Overvej bordopstillingen – det er ofte en fordel med enten mindre gruppeborde til 4-6 personer, hvis I er mere end 10, og er i færre så lav et stort fælles bord, hvor alle kan sidde sammen og se hinanden.
Har du mulighed for det, så tag en dug med, lav en lille skål med chokolade eller frugt og sæt et lys på bordet. Du kan også sætte lidt stille musik på, som kan fylde rummet imens deltagerne ankommer. Det er med til at bryde isen for de første der kommer. Det er alt sammen med til at give en hyggelig stemning og skabe en god atmosfære.
3. Forbered et godt program
Vær opmærksom på både at have en klar dagsorden over, hvad I skal tale om, og en plan for hvordan I skal tale om de forskellige punkter. Varier programmet så der både er tid til noget fælles og til at snakke i mindre grupper eller med lige præcis de deltagere, man har en særlig interesse i at tale med. Husk også god tid til pauser – det er vigtig tid til at få netværket i uformelle rammer.
4. Husk det gode værtskab
Det er de færreste af os, der inviterer gæster hjem, og så er gået ind til naboen, når de kommer, eller ikke har lidt at drikke eller spise at byde på. Så det er også vigtigt at huske på, når vi inviterer til netværksmøde. Sørg for at være klar i god tid, så du har ro og tid til at tage godt imod dine netværksgæster, når de ankommer. Og vær den gode vært både før, under og efter mødet.
5. Gå ikke ned på forplejning
Hav kaffe og te sat frem til deltagerne, når de kommer. Så er der lidt ”at give sig til”, når de kommer. Og husk også gerne at sætte koldt vand på bordene. Hvis det er et længere møde, så sørg gerne for en let frokost eller aftensmad, afhængigt af tidspunktet. Fx en sandwich eller andet, der er let at spise, uden det tager for lang tid.
6. Glem ikke pauserne
Sæt tid af til korte pauser minimum hver time, og sørg for en god pause på minimum 20 minutter til spisning, hvis det er et længere møde. Det er vigtigt for at holde energien oppe, og så giver det deltagerne mulighed for at netværke mere uformelt med hinanden.
7. Hold tiden
Det er supervigtigt at overholde tiden. Sørg for at starte til det tidspunkt, du har angivet på invitationen, også selvom der måske mangler et par stykker. Tag i stedet hensyn til dem, der rent faktisk er mødt op til tiden. Og ligeså vigtigt er det at slutte til det aftalte tidspunkt. Hav respekt for, at deltagerne måske har et sted, de skal være bagefter. Rund af i god tid til, at alle kan komme stille og roligt ud af døren.
Undervejs på mødet kan din tidsplan måske skride lidt, men forsøg at nå det aftalte. Hvis der er et punkt, som I bliver nødt til at gemme til næste møde, så sig det, så du får afstemt forventningerne med deltagerne undervejs.
8. Vær nærværende
Der er ikke noget mere irriterende end en facilitator eller vært, der virker til hellere at ville være et andet sted. Så læg telefonen i tasken, og vær til stede. Det smitter til de andre deltagere, så vær det gode eksempel.
9. Skab kontakter
Som facilitator kender du måske flere af deltagerne, eller når at få snakket med flere forskellige i kraft af din værtsrolle. Så vær opmærksom på, om der er nogen, du tror kunne have gavn af at blive introduceret for hinanden, og hjælp dem med at skabe den første kontakt. Måske har de ikke selv opdaget, at de har noget til fælles eller kunne have brug for hinanden, så hjælp hvor du kan.
10. Følg op efter mødet
Send en kort opfølgning til alle deltagere (eller hele netværket, alt efter hvad I har aftalt) og sig tak for et godt møde. Opsummér kort, hvad I talte om, og evt. hvad der kom ud af mødet. Det behøver ikke være et langt referat, men bare et kort overblik og gerne i punktform.
Hvis du lovede nogle af deltagerne at sende dem noget eller gøre et eller andet efter mødet, så sørg også for at gøre det umiddelbart efter mødet.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID