MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Hvis du prøver at logge ind med en Apple enhed, skal du først prøve at rydde din historik. Sådan gør du:
Gå ind i Indstillinger
Vælg Safari
Ryd historik – webstedsdata
Hvis det ikke hjælper, skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
For dig, der vil videre i arbejdslivet
Du ved efterhånden godt, at det er vigtigt at have et godt netværk. Men er du også opmærksom på, at sammensætningen af dit netværk har en stor betydning for, hvor brugbart dit netværk er i forskellige situationer?
Dit netværk kan være meget mere end en hjælpende hånd eller et sikkerhedsnet, når du har brug for det. Det kan også være en trædesten til personlig og faglig udvikling. Men så er det ikke helt ligegyldigt, hvordan dit netværk er sammensat, og hvem du går til, når du har brug for sparring og gode råd.
Generelt kan man sige, at diversitet er en fordel – jo flere forskellige typer, du har i dit netværk, jo større er sandsynligheden for, at du har nogen at trække på i livets mange forskellige situationer. Men forskellighed kan også handle om andet end det; styrken i de forskellige relationer, vi har, er også væsentlig i forhold til hvem vi kan bruge til hvad.
Styrken ved de svage relationer
Den amerikanske sociolog Mark S. Granovetter forskede allerede i 1970’erne i forskellen mellem stærke og svage relationer. Han opdagede blandt andet:
At svage relationer har en stærk effekt i forhold til at skabe forandring og udvikling.
At stærke bånd har en meget svag effekt i forhold til at skabe forandring og synes tværtimod at fastholde begge parter i deres positioner.
Hvorfor er det relevant for dit netværk? Jo, når du har en stærk relation, og I kender hinanden godt – måske har I en lang historie sammen fra flere forskellige tidspunkter og områder i livet – så kan det være svært fx at skifte holdning eller foreslå nye måder at gøre tingene på. I fastholder i stedet ofte hinanden i, hvad I plejer at gøre.
I en ny relation er man til gengæld ikke så bundet af ”plejer” eller af den andens forventninger. Når relationen er perifer eller kendskabet til hinanden er mere overfladisk – det som Granovetter betegner som en svag relation, er det lettere at udvikle sig og udtrykke nye holdninger eller ønsker.
Styrk din karriere med nye relationer
Derfor skal du holde dig for øje, at selv korte eller nye bekendtskaber kan være et aktiv i dit netværk. Overvejer du fx at skifte job eller branche, så er der helt sikkert nye perspektiver at hente hos én, som ikke holder dig fast i sit billede af dig i dit nuværende job eller fag, men som mere objektivt kan komme med brugbare input til dig.
Ved bevidst at arbejde på at skabe nye relationer kan du udnytte mulighederne ved de svage relationer og skabe nye muligheder for faglig og personlig udvikling. Så husk på det, næste gang du er til et arrangement, hvor du måske møder ham eller hende, der skal blive en del af dit netværk.
De stærke relationer har dog stadig deres berettigelse og er en vigtig del af dit netværk. Det kan være her, du henter vigtig viden eller får nye energi og opbakning. Men husk at have lidt af det hele i dit netværk. Hvordan er sammensætningen af stærke og svage relationer i dit netværk? Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet herunder.
Kilde: Granovetter, 1973, The strength of weak ties.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID