Organisationsgruppens landsmøde

Overenskomstgruppen Organisationer! Er det noget for mig? Svaret er ja. For udover at være medlem af HK Privat er du organiseret i overenskomstgruppen, som blandt andet består af administrative medarbejdere, sagsbehandlere og andre HK’ere, der er ansat i a-kasser, fagforbund, interesseorganisationer, foreninger og i Arbejdernes Landsbank.

Og derfor er du sammen med alle andre erhvervsaktive medlemmer af overenskomstgruppen inviteret til landsmødet, som holdes den 2.-3. april på Hotel Nyborg Strand. Det er gratis, så skynd dig at melde dig til, og tag gerne dine kolleger med.

Tilmeld dig landsmødet her

 

Program for landsmødet

HK Privats fem overenskomstgrupper holder landsmøder samtidig. Landsmøderne vil blive holdt adskilt, men der vil også være fælles oplæg, middag og underholdning på tværs af grupperne.

Programmet for din overenskomstgruppe ser sådan ud:

Lørdag den 2. april 2022

Kl. 13.00 Hvad sker der i Danmark? – oplægsholder Lars Andersen, direktør og cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd - Fælles

Corona, hjemsendelser, hjælpepakker – de seneste to år har pandemien fyld vores mediebillede, bevidsthed, og har formet vores arbejdsmarked og -situation. Men stikmodsat hvad man kunne have frygtet, ser det ud til, at vi er kommet godt igennem, og arbejdsløsheden er lavere, end den har været i mange år. Men hvordan ser det egentlig ud med samfundsøkonomien, og hvad betyder det for vores overenskomstforhandlinger i 2023? Lars Andersen deler sit bud med os.

Kl. 14.00 Landsmøde i din overenskomstgruppe

Vi samles i Overenskomstgruppen Organisationer for at stille skarpt på, hvad der rører sig på vores område, og snakke om det, der rører sig på vores område.

Oplæg: Hvem er fremtidens medlemmer og kolleger? Ved Rie Ljungmann

Et medlemskab i fagbevægelsen er langt fra en selvfølge når unge træder ind på arbejdsmarkedet i dag. For at vende den udvikling, bliver vi nødt til at forstå hvordan verden ser ud for de kommende nyuddannede, og vi skal være skarpe på hvem vi selv er, hvordan vi engagerer de ny medlemmer og skaber meningsfulde fællesskaber. Rie Ljungmann deler sin viden og erfaring om ungdom, politisk engagement og demokratisk selvtillid.

Debat-café: Hvordan engagerer vi fremtidens medlemmer og kolleger?

Med udgangspunkt i oplægget stiller vi skarpt på os selv og vores arbejdspladser. Hvordan kan vi engagere flere medlemmer? Hvad vores politiske mærkesager? Og hvordan kan man være fagligt aktiv i dag? Alle har mulighed for at deltage i snakken om lige præcis det de synes er spændende. Bestyrelsen tager alle inputs med i deres kommende arbejde.

PAUSE

 

Workshop - Fremtidens kompetencer og udviklingsmuligheder

Uddannelse og faglig udvikling er et vilkår på fremtidens arbejdsmarked. Men hvilke udviklingstendenser ser vi? Hvad betyder det for dine og dine kollegers kompetencebehov? Hvad kan du allerede? Og hvad vil du gerne blive endnu bedre til?

Alt det dykker vi ned i løbet af denne workshop, hvor vi med udgangspunkt i Fremtidens 8 kompetencer og HK Privats13 fagområder ser nærmere på vores egne fag- og kompetenceprofiler, og ser nærmere på, hvad vi har at mål og muligheder i vores arbejdsliv.

Kl. 19.00 Middag på tværs af HK Privats fem overenskomstgrupper

Sæt dig til bords med fagkolleger på tværs af overenskomstgrupperne, når Hotel Nyborg Strand sørger for god mad til os alle.

Kl. 20.30 HK Privat med sjove briller på – standupkomiker Kasper Gross - Fælles

Vi slutter dagen af med et godt grin når Kasper Gross disker op med et standup-show skrevet specielt til lejligheden. Komikeren har også lovet at hjælpe os med at lære det nye formandskab at kende – så vi sender dem på slap line med en god quiz. Kasper Gross har rejst Danmark rundt som komiker i mange år. Har du ikke set ham på scenen, kender du ham måske fra Minkavlerne på Tv2, som han både har skrevet og spiller én af hovedrollerne i.

Søndag den 3. april 2022

Kl. 09.00 Fælles opstart og introduktion til bestyrelsesarbejdet

Vi starter dagen i fællesskab med en introduktion til bestyrelsesarbejdet. Et par af vores siddende bestyrelsesmedlemmer deler deres erfaringer fra bestyrelsesarbejdet. Måske er det noget for dig?

Kl. 09.30 Landsmøde i din overenskomstgruppe – valg!

Så er der valg! Stil op eller vær med til at stemme dine gruppekammerater ind i bestyrelsen. Alle erhvervsaktive – altså ikke-pensionerede – medlemmer kan stemme og stille op til bestyrelsen. Valget er vigtigt! Der er overenskomstforhandlinger i 2023, så 2022 bliver afgørende i forhold til forberedelse og medlemsinddragelse.

Kl. 11.30 Fælles afrunding og afslutningstalk: Skab forandringer i fællesskab ved Lars AP

Sammen, sætter vi de nye bestyrelser i gang med en ordentlig klapsalve, og slutter et godt landsmøde af med et godt grin og et fælles skulderklap. På humoristisk vis fortæller Lars AP os hvorfor det netop er i fællesskabet vi kan skabe forandringer, forbedringer og trivsel på arbejdspladserne.

 

Obs! obs!

Bestyrelsesmedlemmer til overenskomstgruppen kan vælges på to måder.
Ønsker du at stille op, kan du:
1. Stille op til en af bestyrelsesposterne her på landsmødet.
2. Deltage i din HK-afdelings generalforsamling forud for landsmødet, og stillle op som repræsentant for afdelingen.
Find ud af, hvornår din afdeling holder generalforsamling, og tilmeld dig på: www.hk.dk/privatgeneralforsamlinger


Kl. 12.30 Afslutning og let frokost to-go

Vi siger tak for nu. Der er en let frokost du kan nyde på stedet eller tage med på vejen.

Om overenskomstgruppen organisationer

Vil du vide mere om, hvad Overenskomstgruppen Organisationer arbejder med og er optaget af, så tjek overenskomstgruppens egen side. Her finder du også kontaktoplysninger på gruppens bestyrelse.

www.hk.dk/organisationsgruppe