MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
En fremtidig beskæftigelsesindsats bør have et stærkt fokus på forebyggelse, så færre skal i afklaringsforløb.
Mange virksomheder ved slet ikke, hvilke muligheder der er for at få hjælp, støtte og vejledning, hvis en medarbejder udvikler en sygdom eller et handicap”
Med et stærkt fokus på forebyggelse, skal færre i afklaringsforløb.Det er ikke kun godt for samfundsøkonomien, men også en kæmpe lettelse for de involverede borgere, hvis de hurtigere kan få skabt tryghed om deres muligheder for fortsat at være på arbejdsmarkedet.
En af den danske arbejdsmarkedsmodels store styrker er muligheden for, at man fortsat kan have en tilknytning til arbejdsmarkedet på trods af sygdom eller forskellige former for handicaps, typisk i forskellige former for fleksjob.
Udfordringen er dog, at det efter en række justeringer af fleksjobordningen er blevet relativt svært at fastholde tilknytningen til den oprindelige arbejdsplads, hvis en sygdom opstår undervejs. Det kan eksempelvis være en gigtsygdom, der langsomt udvikler sig, så man ikke i tide får iværksat de tiltag, der skal til for, at man senere kan få et såkaldt fastholdelsesfleksjob.
Samtidig er der mange virksomheder, der slet ikke ved, hvilke muligheder der er for at få hjælp, støtte og vejledning, hvis en medarbejder udvikler en (kronisk) sygdom eller et handicap. Vi ser fortsat medarbejdere, der bliver fyret på grund af sygdom/højt sygefravær, men hvor man med en forebyggende indsats formentlig kunne have bibeholdt dem på arbejdspladsen, evt. i fastholdelsesfleksjob.
Det er i nogen grad de samme borgere, der kommer i diverse arbejdsprøvninger, når først ”skaden er sket”, og borgerens samlede situation har udviklet sig i negativ retning. En lettere adgang til fastholdelsesfleksjob kombineret med en styrket indsats for at oplyse virksomheder og tillidsrepræsentanter om mulighederne for at fastholde medarbejdere på trods af (kronisk) sygdom eller handicaps, vil gøre det lettere for kommunerne at hjælpe borgere og virksomheder hurtigere og bedre.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID