MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Hvis du prøver at logge ind med en Apple enhed, skal du først prøve at rydde din historik. Sådan gør du:
Gå ind i Indstillinger
Vælg Safari
Ryd historik – webstedsdata
Hvis det ikke hjælper, skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Flertallet af borgere i ressourceforløb ender med at blive indstillet til førtidspension. Derfor skal vi lempe de formelle krav.
Der bør være mere fokus på at sikre en god overgang til tilværelsen som førtidspensionist, en form for efterværn, med fokus på mental sundhed og livsmestring.
I lyset af, at langt de fleste borgere i ressourceforløb ender med at blive indstillet til førtidspension, giver det mening at lempe de formelle krav, og borgere, der vurderes til at have en arbejdsevne under eksempelvis 7 timer om ugen bør kunne indstilles til førtidspension alene på det grundlag, medmindre borgeren selv ønsker og magter en anden løsning, eksempelvis et fleksjob.
Førtidspension er en stor udgift for samfundet, og derfor har forskellige politiske flertal forsøgt at ændre på ordningen med henblik på, at færre borgere får tildelt førtidspension. Et flertal ændrede lovgivningen markant fra 2013, og justerede den senere, da antallet af tildelinger faldt mere, end de samme politikere (muligvis) havde forestillet sig, og efter en række mediehistorier, der viste, hvor svært det var blevet at få tildelt en førtidspension.
Der er fortsat store udfordringer med borgere, der er i lange arbejdsprøvninger, eller hvor de lægelige vurderinger er usikre, så jobcentrene ser sig nødsaget til at fortsætte forløbene. Det kan i værste fald forværre borgernes samlede situation, og optager mange ressourcer i den nuværende beskæftigelsesindsats, fordi dokumentationskravene er omfattende, når en borger skal indstilles til førtidspension.
Borgerens egen motivation er helt afgørende, hvis en meget begrænset arbejdsevne er til stede og skal omsættes til timer, og det skal en beskæftigelsesindsats naturligvis understøtte. Omvendt skal vi også kunne give andre borgere ro om deres situation, hvis sygdommen fylder for meget.
Samtidig bør man overveje at tilbyde en form for efterværn for de borgere, der tildeles en førtidspension. Ganske vist oplever en del førtidspensionister, at helbredet stabiliserer sig, men overgangen fra at have været på arbejdsmarkedet til at blive syg, udredt og arbejdsprøvet til at skulle leve med en kronisk sygdom, er for mange voldsom.
Mange vil fortsat have kontakt til sundhedsvæsnet, men det er sjældent med fokus på den mentale sundhed, og i mange kommuner er der kun det lokale frivilligcenter eller pårørendeorganisationer, der kan understøtte den. Der bør være mere fokus på at sikre en god overgang til tilværelsen som førtidspensionist, en form for efterværn, med fokus på mental sundhed og livsmestring.
Det vil ikke kun være godt for borgerne, men muligvis også have positive effekter på trækket på sundhedsvæsnet og kan på sigt få flere til at udnytte restarbejdsevnen, når/hvis sundhedstilstanden har stabiliseret sig.
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID