Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
15. november 2018 | HK Stat | Tom Gotfred
Forberedt. Som chefsekretær for direktionen så Lone Offersen Sehested navnene på listen en uge før DSB’s massefyring i januar. Et af dem var hendes eget. Nu forbereder hun sig på et nyt job. Foto: Finn Frandsen/Scanpix
- Jeg har lige været på jobcentret for første gang. Jeg blev informeret om rådighedsregler, krav, rettigheder og pligter. Det kom bag på mig, at man som +50-årig skal i aktivering inden ledighedsuge 13, fortæller Lone Sehested.
Hendes karriere som jobsøgende tog fart i foråret 2018, nogle måneder før hendes opsigelsesvarsel løb ud i september. Lone mistede jobbet som ledelsessekretær for Forretningsstøtte Drift i DSB ved en masseafskedigelse af 100 administrative medarbejdere i januar og blev fritstillet med løn i 6 måneder.
At hun fik prikket, chokerede ikke Lone. Ikke fordi hun er overmenneskeligt cool. Men fordi hun vidste, hvor det bar hen.
- Det specielle var, at jeg qua mit arbejde havde opsnappet listen med navne, en uge før varslingerne kom. Jeg var forberedt og havde gennemlevet nogle af de følelsesmæssige reaktioner. Ventede bare på, at mailen skulle komme. Jeg har overlevet 4-5 fyringsrunder på 10 år i DSB. Nu gik den ikke længere. Men det er da altid grimt‚ siger den mangeårige chefsekretær roligt.
- Det værste var, at jeg bare blev sendt hjem, uden at nogen bad mig overdrage mine opgaver til en anden. Der var høringsfrist, og jeg fik at vide, at jeg bare kunne tage mine ting og gå. Den besked slog hårdest. Det var som at sige, at man ikke lavede noget. Det var en grim følelse.
Selvfølgelig udførte Lone arbejde, som andre skulle klare efter hende. De var to i funktionen, som supplerede hinanden, og under hånden overdrog Lone sine opgaver til kollegaen, der ikke blev ofret i fyringsrunden.
Nu knokler Lone Sehested for at finde et nyt job i samme genre.
- Jeg vil gerne have et sekretærarbejde, hvor man har fat i mange ting. Har ikke så meget lyst til at være låst fast i en regnskabs- eller indkøbsafdeling. Det er sjovt at have den brede kontakt og forskellige gøremål, forklarer hun.
- Der er jobs at søge, men vi er mange om dem, konstaterer Lone, som ofte får at vide, at hun har været i konkurrence med 150 andre ansøgere, hvoraf flere end 100 er kompetente. Det sidste har arbejdsgivere oplyst, når Lone har bedt om feedback.
- I min jobsøgning har jeg måttet sande, hvad HK har sagt i årevis: AC’erne ryger ind foran og tager vores jobs. Og de mere klassiske sekretæropgaver falder væk i takt med udviklingen af digital service og anden innovation. Så det kræver lidt andre kvalifikationer. I DSB søgte man AC’ere. Jeg ved ikke, om der også er lidt snobberi i det ...
Også kontorelever ser ud til at skulle erstatte erfarne HK’ere, konstaterer Lone:
- Jeg så min egen stillingsbeskrivelse slået op til en kontorelev. Jeg har hørt, at DSB ansætter en del kontorelever. Det ser jo pænt ud på renomméet, men man glemmer bare, at vi lige var 100, der blev fyret ...
I april begyndte Lone at skrive ansøgninger. Siden er det blevet til omkring 40 af slagsen.
- Jeg skriver minimum et par stykker om ugen. Det skal man. Fair nok, så længe der er stillinger at søge. Og selvfølgelig bør man søge ud over sit snævre felt. Jeg har også meldt mig til vikarbureauer, men har dog ikke fået nogen henvendelser fra dem.
- Jeg deltager i alle de HK-kurser, jeg overhovedet kan få fingre i. Nogle af dem er temmelig svære at komme ind på. Man kommer på en venteliste. Jeg har lige haft kurset E-conomic, som er et internetbaseret regnskabsprogram og er nu på venteliste til Løn- og personaleadministration.
- Det er lidt ærgerligt, at jeg ikke har kunnet udnytte fritstillingsperioden til at få flere af de kurser. Jobsøgningskurser kan man derimod altid få. Og man kan altid ringe til HK’s Karrieretelefon. Jeg har kun ros tilovers for den opbakning og feedback, man får derfra. Og har i øvrigt ikke noget at udsætte på a-kassens vejledning.
- Jeg tager selvfølgelig kurserne for at udbygge og forbedre mit cv og vise, at jeg er aktiv i min ledighedsperiode. I dag skal man mange steder have fx lidt bogholderi. Det er meget godt at kunne skrive på, at man ved, hvad det går ud på. Kurserne er som regel på 1, 2 eller 3 dage.
(Artiklen fortsætter under billedet)
- Heldigvis går jeg ikke på røven sådan lige med det samme. Der er styr på økonomien. Det er da en trøst. Sådan sagde Lone Sehested til Politiken, da dagbladet interviewede hende til en artikel om, at stadigt flere får en lønforsikring. Foto: Finn Frandsen/Scanpix.
Lone har særligt kig på stillinger i det offentlige – af økonomiske årsager:
- Tidligere tænkte jeg ikke meget på lønforsikring, men nu kigger jeg efter job i stat og kommune, fordi jeg her vil forblive medlem i HK Stat eller HK Kommunal, som begge har lønforsikring i medlemskabet. (HK’s private sektorer har ikke kollektiv lønforsikring, red).
- Jeg søger dog stort set alt det, jeg ser. Men nogle gange er det svært at blive ved med at lægge sjæl og hjerteblod i de dér ansøgninger, når du gang på gang får et afslag. Man ved jo, at det ikke er mig, de kalder ind, når der går mere end en uge efter ansøgningsfristen uden besked, siger Lone, som har været indkaldt til et par samtaler.
Som en del af afskeden fra DSB fik hun ret til nogle timer med en coach.
- Min coach siger fx, at jeg skal tage kontakt til mit netværk. Det synes jeg er lidt svært – at komme der og sige ’Kan du ikke hjælpe mig?’ Det er lidt at komme med hatten i hånden. Men jeg fik også ros af coachen fra dag et, fordi jeg løbende har opdateret mit cv med nye kompetencer, for at ruste mig til jobs uden for DSB. Så nu kigger vi lidt på, hvordan vi gør cv’et smartere og får lagt en ordentlig profil på LinkedIn.
Lone har prøvet at invitere sig selv på kaffemøder med folk, der måske kan bringe hende nærmere et job.
- Men for lidt – jeg er ikke vant til at gøre meget ud af mig selv. Måske var det af den grund, at Lone Sehested måtte tage tilløb, en smøg og en ekstra kop kaffe, da hun for nylig blev bedt om at fortælle en journalist fra Politiken om sine erfaringer med at blive fyret og have en lønforsikring i baghånden. Hun stillede op, og der kom en stor artikel ud af interviewet – med overskriften ‘Heldigvis går jeg ikke på røven lige med det samme’.
Det regner Lone fortsat med ikke at gøre. Hun skal nemlig snart have et job.
- Der er masser af energi og 10 gode arbejdsår mere i mig, fastslår hun med et smil, der er både overbevisende og beslutsomt.
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.