Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
HK Stat Midtvejsmøde 28. februar til 1. marts 2023
Hotel Comwell i Kolding.
HK’ernes fagligheder er under pres, og de fysiske arbejdspladser i opbrud. Arbejdsmarkedet efterspørger nye typer af kompetencer, jobressourcer og fleksibilitet. Og udviklingen går hurtigere og hurtigere. Samtidig buldrer digitaliseringen fortsat løs på et arbejdsmarked, hvor 25-års jubilæer for medarbejdere efterhånden er et særsyn.
Du inviteres derfor til uddannelse, vidensdeling og inspiration til dig og til os alle sammen over 2 dage.
Se programmet
Klik på billedet og hent programmet som pdf
De mange påvirkninger og tendenser i et nyt omskifteligt arbejdsliv er en udfordring for HK’ernes jobsikkerhed, men også en mulighed for, at man kan få nye typer af jobfunktioner.
Fagbevægelsen og HK Stat står derfor lige nu på mange måder i et vadested. Sådan nogle er vi tidligere kommet godt over, og det kommer vi igen – sammen. Men hvordan gør vi det? Det skal vi tale om inden kongressen i 2024 på dette midtvejsmøde.
Gennem en række oplæg af personer med fingeren på fremtidens puls præsenteres du for relevante bud på visioner, der kan føre HK Stat styrket over vadestedet. Men du skal også selv i gang med at finde løsninger på udfordringerne sammen med de andre deltagere.
Covid-19 var det største eksperiment med vores arbejdsliv i årtier. Det blev en revolution, der introducerede nye måder at arbejde på, en tillidsrevolution og større frihed i opgaveudførelsen. Og så vendte vi ellers tilbage til “virkeligheden” igen. Men nu er der kommet et helt andet pres, et pres for at fastholde medarbejdere som aldrig før. Skal det lykkes, må vi tilbage til noget af det, vi lærte under pandemien, og vi skal fokusere på det, medarbejdere efterspørger, hvis de skal opleve deres arbejdsliv som meningsfuldt og produktivt. Hvordan skal arbejdet organiseres i fremtiden, og hvad skal det offentlige skabe af rammer, så vi har en arbejdsplads med frihed, faglighed, fleksibilitet, arbejdsglæde og god ledelse? Vi skal udvikle og ikke afvikle arbejdsglæden.
Danmark er verdens mest digitaliserede land. Og det er særligt den offentlige sektor, der har iført sig førertrøjen i den digitale transformation af samfundet og erhvervslivet. I dette foredrag sættes der fokus på fire megatrends, som forandrer både det offentlige og det private Danmark, mens de udfordrer den danske velfærdsstat og den danske arbejdsmarkedsmodel.
Den teknologiske udvikling og digitalisering åbner for nye måder at tilrettelægge og lede arbejdet. Det får betydning for arbejdsmiljøet. Hvilke arbejdsmiljøudfordringer og -muligheder er der i et langt og fleksibelt arbejdsliv, og hvordan ser fremtidens arbejdsplads ud? Hør et bud på, hvad det kan betyde for dig i dit arbejdsliv.
Følger du HK Stat på Facebook? Gør dine kolleger? Hvordan kan vi bruge Facebook op til og under OK24? Nana Wesley forsker i sammenhængen mellem forhandling og kommunikation. Hun har vist, hvordan fagbevægelsens budskaber på Facebook både fik medlemmerne op på mærkerne og vandt den offentlige mening under den dramatiske OK18. Men græsrødder kan også slå bak på de sociale medier.
Arbejdslivet vil være under kraftig forandring de kommende år. Samarbejdsstrukturer og arbejdspladskulturer vil forandre sig. Nye kompetencer til den digitale og grønne omstilling skal indarbejdes. Computerne bliver ikke bare vores værktøjer, men vores kolleger. Fysiske rammer omkring arbejde og møder vil blive erstattet af nye hybride formater.
SÅDAN FASTHOLDER VI GLÆDEN VED ARBEJDET I EN TID MED HURTIGE FORANDRINGER
Kom godt hjem fra midtvejsmødet sprængfyldt med inspiration og optimisme, efter at du har hørt Anne Skare komme med sit
bud på de muligheder, statsansatte HK’ere kan gribe og bruge til at fastholde glæden ved arbejdslivet i en tid med hurtige forandringer.
Du kan deltage på ét værksted. Efter tilmeldingsfristen får du en mail, hvor du kan vælge, hvilket værksted du vil på. Det foregår efter først til mølle-princippet.
v/ Søren Skaarup, postdoc, IT-Universitetet
HK’ernes arbejdsliv foregår i stigende omfang på digitale platforme og med digitale værktøjer blandt andet som følge af digitalisering og automatisering af den offentlige sektor og af HK’ernes fagfelter. Hvad kalder det på af nye kompetencer og know-how hos medarbejderne ift. til mødet mellem borgerne og den digitale offentlige forvaltning? Og hvordan udvikles de digitale løsninger bedst og mest optimalt set både ud fra et medarbejder- og et borgerperspektiv?
v/ Finn Salomonsen, konsulent fra konsulenthuset De-tre
Den kompetente medarbejder er et flertydigt begreb. Kompetent kan forstås som fagligt dygtig. Men det kan også handle om at få et samarbejde til at udvikle sig på en hensigtsmæssig måde. Når den fysiske arbejdsplads er i opbrud og fagskel nedbrydes, bliver de samarbejdsmæssige kompetencer og det professionelle samarbejde omdrejningspunktet. Og der kræves måske en stærkere evne til at indgå i samarbejdsrelationer med andre fagligheder.
v/ Henrik Lambrecht Lund, Institut for mennesker og teknologi, RUC
Den fleksible arbejdsplads er et bredt fænomen, som handler om mange ting. Blandt andet om, at vi har en fast stol og bord på arbejdspladsen, om vi kan flyttes fra opgave til opgave, om vores arbejdstid er fast eller flydende, og om vi kan arbejde fra andre steder end på arbejdspladsen – fx hjemmefra. Det stiller store krav både til ledelse, til den enkelte medarbejder og til arbejdspladsen, hvad angår autonomien og sammenhængskraften i arbejdet, og hvad angår hensynet til den enkelte og hensynet til kollektivet og opgaveløsningen.
v/Anders Raastrup Kristensen, lektor ved KU og CBS
Vi skal kunne trives og udvikle os gennem hele arbejdslivet. Vi oplever stigende pensionsalder og en udvikling, der går mod mental nedslidning snarere end fysisk nedslidning i et accelererende samfund. Derfor er der i høj grad brug for at fokusere på, hvordan vi kan indrette vores arbejdsliv mere fleksibelt og tilpasset de forskellige faser, vi har gennem livet. Med udsigt til et langt arbejdsliv, skal vi finde nye og bedre fælles løsninger, så arbejdslivet kan rumme både vores drømme og have plads til restitution.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID