Praktikant
Få svar på dine spørgsmål som praktikant
Her finder du blandt andet link til praktikantlønninger og den blå bog, som indeholder virksomheder, der har laboranter ansat.
Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Få svar på dine spørgsmål som praktikant
Her finder du blandt andet link til praktikantlønninger og den blå bog, som indeholder virksomheder, der har laboranter ansat.
Når du starter din praktikperiode på et laboratorium, er der mange ting, der vil forekomme nye i starten. Ikke kun for dig, men også for dine laborantkolleger.
Som praktikant er man som regel glad for overhovedet at have fået en praktikplads og vil måske undlade at stille for store krav i praktikperioden på virksomheden. Det er dog vigtigt at stille krav og spørgsmål, når det er nødvendigt.
Kan laboratoriet oplære en praktikant?
Virksomheden/laboratoriet kan have en praktikant, hvis de kan tilbyde dig mulighed for at få indblik i følgende:
Der arbejdes ud fra uddannelsesplanen, og som praktikant skriver du journalbog som dokumentation for det udførte arbejde.
DL-F har udarbejdet en pjece, som forhåbentlig giver dig en masse nyttige oplysninger.
Hvad kræver det at have en praktikant? Hvad er virksomhedens ansvar? Hvad kan man forvente af en praktikant?
Vi har produceret en video, som giver en god introduktion til, hvad det vil sige at have en praktikant, og hvordan I som virksomhed skaber et godt læringsmiljø.
Her kan du hente præsentationen som en pdf-fil
Dansk Laborant-Forening ønsker at sætte fokus på laborantpraktikanternes uddannelse og faglighed, herunder laborantpraktikanternes bidrag på landets arbejdspladser.
En gang om året uddeles en pris for det bedste afslutningsprojekt. Prisen omfatter projektopgaver, der er skrevet som afslutning på laborantpraktikantens praktikforløb og følger retningslinjerne for afslutningsprojektet og 1 års praktikforløb. Prisen uddeles hvert år i september/oktober og beløbet er på 5.000 kr. Prisen er forbeholdt medlemmer af Dansk Laborant-Forening/HK.
Årets praktikant vil blive offentliggjort i LABORANTEN.
Indstillinger
Både skoler og praktikantvejledere kan indstille en laborantpraktikant og deres afslutningsprojekt. Praktikantvejlederen eller skolen garanterer med sin indstilling, at det er et afslutningsprojekt på et højt fagligt niveau til inspiration for andre.
Indstillingen sendes via formularen senest den 1. september det pågældende år, hvor jeres praktikant afslutter sin laborantuddannelse i løbet af.
Udvælgelse
Juryen vil bestå af formandskabet i DL-F, en repræsentant fra bestyrelsen, en repræsentant fra Uddannelsesudvalget og den faglige konsulent i DL-F.
Sådan gør du
Klik på linket nedenunder,så kommer du frem til indstillingsformularen
Klik her, indtast oplysninger og send formular
Du kan også udfylde et skema og sende det til os:
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID