Eastern Gallery i Berlin

Vægmaleri på Eastern Gallery i Berlin. Foto: Colourbox

Studiekredsen er optakten til branchesektionernes studietur til Berlin. Du kan dog sagtens deltage i studiekredsen uden at tage med på studieturen. Men vil du med på studieturen, forudsætter det, at du også tilmelder dig studiekredsen.

Program

Lørdag fra 18.30 til 21.00
Berlinmurens betydning:
Et spændende oplæg ved journalist Lasse Soll Sunde om Berlinmurens betydning og fald, om tiden fra 1945 frem til 1989 og om den fredelige revolution i 1989. Hør mere om, hvordan menneskene levede i Berlin med muren, og om, hvordan de to tysklande nærmede sig hinanden, på trods af at man var hinandens værste fjender. Om DDR, hvor STASI forsøgte at bygge mure mellem mennesker for at opnå kontrol. Og om, hvordan Tysklands rolle efter genforeningen er skiftet fra politisk dværg til EU’s stærkeste økonomi og indflydelse.

Rosa Luxemburg:
I år er det 100 år siden, at den socialistiske tænker og aktivist Rosa Luxemburg blev myrdet. Men hvem var den røde revolutionær Rosa egentlig? Det sætter vi fokus på i denne studiekreds.

Søndag fra kl. 10.00 til 13.30
28. april 2019 er ”International Arbejdsmiljødag”.
Så hvad er mere naturligt end sætte fokus på arbejdsmiljøet denne dag. Vi er glade for at præsentere vores nuværende næstformand i HK Privat Marianne Vind (S), som kommer flyvende ind fra sine mange valgmøder for at fortælle om arbejdsmiljø. Marianne brænder for at bringe arbejdsmiljø på dagsordenen i EU.

Social dumping:
MF Karsten Hønge, SF’s politisk- og beskæftigelsesordfører, sætter fokus på social dumping. Vi møder alt for ofte historierne om håndværkere på byggepladser, der arbejder til en elendig løn og med dårlig sikkerhed, om jordbærplukkere, der skal betale det meste af deres løn for at bo i utætte og klamme containere, og om lastbilchauffører, der praktisk talt bor i lastbilen.
Bagsiden af EU´s indre marked er social dumping i alle afskygninger. Det har fået mange EU-lande til at forsøge at dæmpe de værste konsekvenser.

Vel mødt til en faglig og politisk studiekreds med debat og dialog!

Skal du med på turen til Berlin, eller er du blot nysgerrig på emnerne? – skynd dig at tilmelde dig på MitHK

Kursus nr. 0600-19-20 https://www.hk.dk/aktuelt/kalender/D2292221550

Overnatning: Har du behov for overnatning i forbindelse med studiekredsen, så kontakt HK's kursusafdeling på 33 30 42 00. Overnatning på dobbeltværelse på Cabinn Metro, Arne Jacobsens Allé 2, 2300 København, er gratis. Ønsker du et enkeltværelse, er der en egenbetaling på 300 kr.

Sidste tilmelding til studiekreds er 15. marts 2019 – men skynd dig, der er begrænset antal pladser
Som medlem af en branchesektion er det gratis for dig at deltage i studiekredsen. Der vil være mulighed for at få refunderet transport i forhold til HK/Privats regler.