HK.dk logo

10 tips til computerskærmen

 | 

  • 1
    Stil skærmen det rigtige sted på kontoret

    Hvor du stiller din skærm, afhænger selvfølgelig af, hvor du har dit bord. Men du skal sørge for, at din skærm står, så du undgår reflekser og blænding. Det gør du først og fremmest ved at stille den lidt væk fra vinduet og således, at lyset kommer ind fra siden.

  • 2
    Stil skærmen det rigtige sted på bordet

    Din skærm skal stå omkring 50-70 centimeter fra dine øjne. Det svarer cirka til en armslængde. Samtidig skal den (og tastaturet) stå, så du sidder lige foran den og dermed ikke skal vride din krop.

  • 3
    Få det rette lys

    Stil skærmen, så din synsretning er parallel med vinduesfladen og du ikke får blænding. Sørg dernæst for, at du ikke får blændinger fra loftsbelysning og at lyset fra din arbejdslampe kommer ind fra siden under øjenhøjde.

  • 4
    Indstil skærmen rigtigt

    Skærmen skal være i en højde, så du ser skråt nedad, og dermed belaster nakken mindst muligt. Som tommelfingerregel skal du ramme øverste menu-linje i en internetbrowser, når du strækker armen vandret ud.

  • 5
    Vip skærmen

    Skærmen skal helst være vippet, så skærmfladener vinkelret med synslinjen. Dermed er læseafstanden ens fra top til bund, hvilket dine øjne foretrækker.

  • 6
    Vælg den rigtige skærm

    Sørg for, at skærmens overflade og ramme er mat. Så undgår du reflekser. Din skærm skal samtidig kunne drejes og vippes uden besvær.

  • 7
    Ingen flimmer på skærmen

    Din skærm må ikke flimre det mindste. Det irriterer øjnene.

  • 8
    Indstil styrke og kontrast

    Du skal nemt kunne indstille lysstyrke og kontrast på skærmen - og du skal sørge for at gøre det i forhold til lysforholdene på kontoret.  laborum.

  • 9
    Kig på andet end skærmen

    Du bør så vidt muligt undgå at arbejde intensivt foran skærmen. Det gør dig nemt træt og giver dig hovedpine. Men sidder du længe foran skærmen, er det en god idé at blinke ofte, så dine øjne ikke bliver tørre. Af og til kan du også kigge væk fra skærmen og fokusere på et sted længere væk. laborum.

  • 10
    Indstil skærmen rigtigt, når du skriver

    Læseafstanden skal som nævnt være 50-70 centimeter. Herfra skal skriftstørrelsen på de store bogstaver være mindst fire millimeter i højden. Arbejd altid med mørk tekst på lys baggrund. Og sørg for, at der er tydelig linjeafstand.Arbejdsmiljø Indretning af arbejdspladsen Computerarbejde

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk