HK.dk logo

Forretningsbetingelser

04. april 2018  |  Freelancer

Betingelser for brug af freelancer.dk/bureau

Bureauets formål

Servicebureau for freelancere drives af HK Danmark non profit. Bureauet har til formål at gøre det lettere for potentielle freelancere at prøve kræfter med at løse freelanceopgaver uden at skulle forholde sig til ordrebekræftelse, fakturering, moms, skat, CVR-registrering, forsikring mm. Formelt set er bureauet at sidestille med et vikarbureau, hvor vikaren selv skaffer opgaven.

 

Vilkår for freelancere

Bureauet kan ikke benyttes til ufaglært, manuelt arbejde, da dette ikke dækkes af vores forsikringsordning. Bureauet kan kun påtage sig at administrere opgaver fremadrettet, og freelanceren må først påbegynde arbejdet, når opgaven er bekræftet af bureauet, og der er indgået en kontrakt på opgaven.

Bureauet afviser opgaver, hvor timelønnen ligger under nedre kvartil i DA’s lønstatistik for samlede medarbejderomkostninger inden for den mest nærliggende discokode (branche/stillingsbetegnelse). Er freelancere i tvivl om, om timeprisen er for lav, kan bureauet vejlede herom. Ved al øvrig faglig rådgivning om prissætning for freelancere henvises til freelancer.dk/den pågældendes fagforbund.

Freelancere, der bruger bureauet, accepterer at modtage opfølgende spørgsmål vedr. konkrete opgaver fra bureauet.

Freelancere, der er på kontrakt med bureauet, omfattes af bureauets forsikringordning, mens aftalt arbejde udføres. Læs om dækningen her

For ansættelsesforholdet gælder den til enhver tid gældende Funktionæroverenskomst for Handel, Viden og Service mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK/Privat og HK Handel, som bureauet følger. Freelanceren er i ansættelsen ikke undergivet bureauets instruktioner, og er derfor ikke omfattet af Funktionærloven. Selve overenskomsten ligger her (Linket er udløbet pr 30/10 2020) 

Det koster 8 % i gebyr for freelanceren at få administreret en opgave gennem bureauet. De 8 % beregnes af summen af løn, feriepenge, feriefridage, fritvalgsmidler og pension. Kunden får altid oplyst prisen inklusive administrationsgebyr. Freelanceren får altid oplyst både den direkte løn (ekskl. feriepenge, feriefridage, fritvalgsmidler og pension) – fremgår af ansættelseskontrakten – samt lønnen ekskl. feriepenge men inkl. feriefridage, fritvalgsmidler og pension – den reelle udbetalte timeløn fraregnet administrationsgebyret.

Evt. etableringsudgifter kan ikke administreres af bureauet.

Bureauet kører løn to gange om måneden. Hvor hurtigt lønnen udbetales, afhænger dog af, hvor hurtigt kunden er til at godkende timeregnskabet.

Al indkomst indberettes til e-indkomstregistret, og freelanceren modtager en lønseddel. I juridisk forstand er indkomsten at betragte som alm. lønindkomst fra et vikarbureau.

Freelanceren accepterer ved brug af bureauet, at HK opbevarer oplysninger om freelanceren i forbindelse med opgaven og i det fornødne efterfølgende tidsrum efter lønkørsel.

 

VILKÅR FOR KUNDER

Bureauet accepterer kun kunder med CVR-nummer. Bureauet kan med andre ord ikke bruges til privatkunder. Med bureauet er kunden sikret, at der sker korrekt skatteindberetning, og at der ydes overenskomstmæssig løn.

Freelancere skal gøre en kunde opmærksom på, at kunden vil få tre henvendelser fra bureauet. Første henvendelse med en ordrebekræftelse på opgaven, da aftalen skal bekræftes via mail før påbegyndelse. Anden henvendelse med en timeopgørelse, da kunden skal bekræfte antallet af arbejdstimer udført og godkende evt. udgifter i forbindelse med opgaven, der efter aftale skal refunderes af kunden. Og tredje og sidste henvendelse med en faktura på det udførte arbejde. Hvor ikke andet er aftalt, er betalingsfristen 14 dage.

Der gøres i ordrebekræftelsen opmærksom på, at det alene er kunden, der har instruktions- og tilsynsbeføjelsen med freelanceren under arbejdets udførelse, lige som det er op til kunden på forhånd at vurdere, om freelanceren er egnet til at udføre opgaven.

 

Nærværende forretningsvilkår skal aktivt accepteres ved oprettelse af en opgave via bureauet. Senest revideret d. 27/11 2018.

 


Freelancer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk