MitID virker ikke. Hvad gør jeg?
Så skal du kontakte supporten hos MitID, da HK desværre ikke kan hjælpe dig i den situation.
Få support hos MitID
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge MitID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med MitID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med MitID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med MitID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med MitID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit MitID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
27. marts 2018 | Freelancer
Når du bruger Servicebureauet, skal du selv forhandle opgaven og prisen på plads med din kunde. Bagefter formaliserer vi aftalen for dig. Du kan godt spørge din kunde, om de har et budget på opgaven. Men ofte ønsker de, at du spiller ud med en pris. Og selv, hvis kunden har en pris, skal du stadig skrue et tilbud sammen på, hvad de kan få for pengene.
Når du forhandler pris for ydelser, er der især fire ting, du skal holde for øje:
Beskriv og tidsestimer din opgave
For at regne en pris ud på en opgave, er du nødt til at estimere, hvor mange arbejdstimer der ligger i den. Også selv om kunden beder om en fast pris. Du skal selv have et bud på timetallet, ellers kan du ikke holde øje med, om din ydelse hænger sammen økonomisk for dig.
Hvis du er meget på bar bund, så prøv at opliste de forskellige ”lag” i opgaven og estimér opgaverne en for en. Ofte er det også en god ide at vise kunden de forskellige processer som et led i argumentationen for prisen.
Hvis kunden har stukket dig en fast pris på at løse et behov, skal du bruge estimatet til at finde ud af, hvor stor/lille en løsning, du kan byde ind med for den pris, kunden står fast på. Sørg for at få en klar beskrivelse af opgavens karakter og løsningens omfang. Den skal vi bruge, når du skal oprette opgaven i bureauet.
Få et overblik over dit økonomiske behov
For at sætte en timepris, er det vigtigt at vide, hvad du brug for at hive hjem. Kig på dit private månedsbudget eller lav et, hvis du ikke har et i forvejen. Hvad sidder du for om måneden i faste udgifter?
Tallet lægger du sammen med de ekstra udgifter, der kommer af at arbejde freelance.
Få styr på udgifterne
Ud over udgifter til administration og forsikring (som Bureauet tager 8 % for i gebyr), er der udgifter til ferie/feriefridage og andre løndele. Du kan have udgifter til udstyr, telefon, internet, lokaler etc., og der kan være specifikke udgifter ved opgaven som udlæg og kørsel.
De udgifter, der ikke dækkes af kunden, skal du have lagt ind i din timepris. Det gør du ved at omregne alle udgifter til en månedlig udgift og så dividere med det antal timer, du gennemsnitligt regner med at arbejde per måned.
Husk at tænke tid til salg ind i prisen
Når du skal estimere, hvor mange timer du gennemsnitligt regner med at arbejde per måned, skal du huske at trække timer fra til salg/markedsføring og ideudvikling/kompetenceudvikling. Det er forskelligt fra branche til branche, hvor mange timer du skal sætte af, men en tommelfingerregel hedder 20 %.
Brug beregneren til at se, hvad du får i løn
Hvis kunden har spillet ud med en timepris, skal du altså prøve at skrue en løsning sammen til prisen ud fra den timepris, du ved, du skal have hjem for at have en bæredygtig forretning.
Du kan bruge lønberegneren til at se, hvad du reelt får udbetalt i løn, når alle løndele, administration og forsikring er beregnet af bureauet.
Du kan bruge vores prisberegner til at se, hvad din egen timepris giver i kundepris med og uden moms, når man regner den anden vej og lægger lønddele, administration og forsikring til.
I begge beregnere kan du anføre et beløb per time til udgifter, hvis du har udgifter, der ikke refunderes særskilt af kunden.
Hvis du er medlem af HK, kan du bruge vores store prisberegner til at udregne din timepris. Den ligger bag medlemslogin her
Log ind med MitID
Du kan altid bruge dit MitID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit MitID