Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Du kan fradrage udgifter, der er en forudsætning for din indkomst som freelancer, men mulighederne afhænger af din skattemæssige status og måden, du arbejder på.
Læs mere på siden her og husk at gemme dine kvitteringer og anden dokumentation for udgifter i 5 år.
Som selvstændig med hovedbeskæftigelse kan du få fradrag fra udgifter, der er nødvendige for virksomhedens drift. For freelancere vil der ofte være tale om udgifter til udstyr (software/hardware), web, telefon, markedsføring, kontorhold, transport, repræsentation mm. Opkræver du moms, har du også mulighed for at fradrage dine egne momsudgifter i momsregnskabet.
Hvis du arbejder som lønmodtagerfreelancer, kan du kun trække udgifter fra, hvis du over for SKAT kan godtgøre, at udgiften var nødvendig, for at du kunne få din indkomst. Du skal kunne pege på, hvilken opgave der gjorde det nødvendigt at have udgiften. De første 6200 kr. (2019) i udgifter kan du ikke trække fra. Så har du årligt 20.000 i udgifter til computer, web, andel af telefon, kontorhold etc., skal du trække 6200 fra de 20.000 og trække 13.800 kr. fra som et ligningsmæssigt fradrag.
SKAT har godkendt, at man kan opbevare sine kvitteringer elektronisk. Og faktisk har de en gratis app, du kan bruge til at gemme dine bilag i, så de let kan hentes frem. Du kan også bruge appen til at afregne moms og udregne din skat, tjekke momsnumre, beregne kørselsfradrag og et hav af andre nyttige ting.
Hvis du er selvstændig, anbefaler vi, at du bruger en bogholder og/eller revisor, så du kan koncentrere dig om det, du er bedst til og få opgaver og arbejde. En bogholder/revisor har styr på reglerne og kan ofte tjene sig selv hjem alene i øgede fradrag. Desuden kan udgifterne trækkes fra. Indhent nogle tilbud. Prisen vil afhænge af din omsætning og karakteren af dine bilag. Spørg evt. på freelancer.dk’s facebookside efter anbefalinger af bogholdere/revisorer med forstand på freelancere.
Helt nystartede freelancere har en tendens til at fokusere meget på fradrag. Men de fleste freelancere har ikke voldsomt store udgifter at trække fra. Det er først, når man betaler topskat og har over 50.000 i årlige udgifter, at de skattemæssige fordele ved at være selvstændig for alvor giver mening i forhold til nogle af de ulemper, der følger med i form af ringere social sikring mm. Så har du valget, bør du se på det samlede billede, før du får CVR-nummer.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID