HK
 
Log ud
  • Råd & støtte
  • Freelancer
  • Toolbox
  • Brevkasse
  • Deltid
  • Aftaler
  • Nye kunder
  • Momspligt
  • Opstart
  • Om brevkassen

Freelancebrevkassen

Hvordan starter jeg op? Hvornår skal jeg momse? Hvordan får jeg kunder? Her på siden bringer vi spørgsmål fra medlemmerne til HK's brevkasse

Det er konsulent i HK Privat Kirstine Baloti, der står for svarene, og du kan selv sende et spørgsmål ind til HK Privatbladet på mailadressen brevkasse@hk.dk. Hvis du har et personligt, fagligt spørgsmål, så kontakt i stedet din lokale afdeling.

Skal jeg lade mig ansætte på deltid?

Jeg har drevet virksomhed som grafiker en del år, men min største kunde – en NGO – ønsker i 2018 at deltidsansætte mig 15 timer om ugen i stedet for. Det er noget med, at de ikke har momsfradrag, så det var billigere for dem at ansætte mig, for så skal der ikke moms oveni min timeløn. Min revisor synes, det er noget rod, men jeg vil jo nødig miste min største kunde, så hvad gør jeg?

Venlig hilsen

Mette

 

Hej Mette

Beslutningen er din, men jeg vil gerne hjælpe med klæde dig bedre på til at træffe den. Det er rigtigt, at der aldrig skal moms på ansattes løn. For virksomheder, der ikke selv kan fradrage moms, betyder det, at det er billigere for dem at ansætte dig på deltid. Det er også rigtigt, at det får nogle konsekvenser for dine fradrag. Din revisor kan regne ud, hvad det kommer til at koste i reduceret fradrag/mindre moms at modregne i. Formentlig er det ikke alverden.

Der er to ting, jeg i højere grad tænker, du bør overveje. Den vigtigste er, om deltidsansættelsen kommer til at ”låse dig” mere, end kunden hidtil har gjort. For du skal jo stadig kunne lægge 22 timer for andre kunder for at nå op på 37. Det er derfor vigtigt, at du bevarer så meget fleksibilitet som muligt. Husk at få vendt kontrakten med din afdeling, før du skriver under.

Den anden ting, du skal vide, er, at kombinationen af deltid og arbejde på faktura kan ramme et hul, hvis du bliver syg eller skal på barsel. For som lovgivningen er skruet sammen i dag, kan de to indkomsttyper ikke bare lægges sammen, når man skal beregne sygedagpenge eller barselsdagpenge. HK lobbyer for at få ændret det, men pt. er det sådan, at hvis du nærmer dig et miks på 50 % lønarbejde og 50 % selvstændig virksomhed, kan du få problemer med at opfylde kravet for at kunne søge på baggrund af begge indkomster. Kommer du over 18,5 timer om ugen som lønmodtager, bliver din selvstændige virksomhed automatisk bibeskæftigelse – også selv om det er der, du tjener flest penge. Og så vil din bibeskæftigelse, som du ellers er fuldt skattepligtig af, ikke tælle med, når dit tab af indkomst opgøres.

Så hvis vi forestiller os, at du takker ja til deltid hos din største kunde, og de så ønsker at øge timetallet til fx 21 timer om ugen, så må du enten acceptere, at din virksomhed bliver en bibeskæftigelse, eller også må du høre kunden, om du evt. kan få lov at fakturere fx en dag om ugen, så du holder dig under 18,5 timer om ugen.

Så i helt kort form:

  • Tag en snak med din revisor
  • Få overblik over, om kunden vil give dig den fornødne fleksibilitet
  • Hvis du takker ja til deltid, så hold øje med dit timetal

 

Venlig hilsen
Kirstine

hvordan får jeg aftalerne på skrift?

Jeg var tidligere i år på kurset Freelanceintro hos dig, og jeg kan huske, du sagde, man skulle sørge for at få sine aftaler på skrift. Indtil nu har jeg bare aftalt mine opgaver over telefon og mail, så mit spørgsmål er, hvordan jeg kommer i gang med at få lavet skriftlige aftaler med mine kunder?

Venlig hilsen
Peter

 

Hej Peter

Du har ret, det er noget, jeg siger tit: Sørg for at lave en skriftlig aftale, når du har landet en opgave for en kunde. Hvis det er mindre opgaver, er det nok med en mail med emnefeltet ordrebekræftelse. Her skriver du så alt, hvad der er aftalt om opgavens art, deadline, levering, pris, betalingsbetingelser, evt. kørsel/udlæg og andet, I måtte have aftalt telefonisk eller hen over en lang mailtråd. Du kan finde et eksempel på en ordrebekræftelse inde på freelancer.dk i ”toolbox”. Brug dit medlemslogin og få adgang til skabelonerne. Husk, at du skal tilpasse skabelonerne til dit specifikke behov.

Hvis der er tale om en større ordre, anbefaler jeg, at I laver en skriftlig aftale underskrevet af begge parter. Husk her at få delfakturering ind, så du ikke har for mange penge ude at svømme. Vi har også et bud på en samarbejdsaftale liggende, som du kan lade dig inspirere af.

Det er ikke kun for din egen skyld, at du skal bekræfte aftalerne skriftligt. Det giver også kunden en mulighed for at opdage, hvis I har talt forbi hinanden. Det er alt andet lige bedre at opdage, før opgaven er udført, så man kan nå at rette en evt. misforståelse om opgaven, deadline eller pris. Og skulle det gå i hårknude, har HK lettere ved at hjælpe dig, hvis du har skriftlig dokumentation for din aftale.

Venlig hilsen

Kirstine

hvordan får jeg Nye kunder?

Jeg har været selvstændig en del år med nogle få, men gode faste kunder. Nu har jeg mistet en af mine største kunder, fordi de har valgt at insource de opgaver, jeg havde, og jeg er slet ikke vant til at sælge mig selv. Hvad gør jeg?

Venlig hilsen

Hanne

 

Hej Hanne

Du har på den ene side været så heldig, at telefonen bare har ringet. På den anden side har du sat dig i en noget sårbar position som selvstændig, for du skal helst kunne overleve, at din største kunde går. Så det vil være en god idé at gå ud og skaffe flere, mindre kunder, så du er mindre sårbar.

Mit første råd er, at du skal sikre dig, at ingen i dit netværk online og offline er i tvivl om, hvad du helt konkret kan hjælpe kunder med. Og her taler vi ikke din uddannelse eller tidligere ansættelser. Det, de skal vide, er, hvad det du kan gør af gode ting for potentielle kunder. Dit netværk er nemlig din bedste genvej til  kunder eller bare til tip om, hvem der måske har et behov, du kan bringe dig i spil til at løse. Så arbejd med den gode pitch og sørg for, at din LinkedIn og andre profiler på sociale medier emmer af den.

Husk også, at dine resterende kunder kan sidde med kontakter på andre potentielle kunder. Spørg.

Sæt tid af hver uge til at researche nye potentielle kunder og ring rundt og bed om lov til at sende dem materiale og/eller få et kaffemøde. Det er en god idé at øve dig først på en bekendt, så du ved, hvordan du hurtigt og præcist får sagt, hvad du kan hjælpe med. Saml gerne 3-4 at ringe til ad gangen, så er der større chance for, at du får en åbning, der kan opveje de mange ”nej tak”, man naturligvis får i det opsøgende arbejde.

Du kan læse mere i guiden om salg og markedsføring for freelancere inde på freelancer.dk i vores Toolbox. Du skal logge ind på Mit HK for at se guiden.

Held og lykke med jagten

Venlig hilsen
Kirstine

hvornår skal jeg momsregistreres?

Jeg er i gang med at uddanne mig til datamatiker. Ved siden af får jeg indimellem tilbudt freelanceopgaver. Firmaerne vil kun købe mig på faktura, men jeg har læst, at jeg må tjene 50.000 kr. om året, før jeg skal have et CVR-nummer og afregne moms. Jeg regner med at tjene ca. 40.000 kr. i 2017. Er det rigtigt forstået, at jeg så kan tjene nye 50.000 i 2018, før jeg skal afregne moms?

Venlig hilsen
Martin

Hej Martin

Det er rigtigt, at du har ret til at sælge ydelser uden at skulle opkræve moms, hvis din omsætning holder sig under 50.000 kr (brutto før skat). Men det er vigtigt at vide, at beløbet ikke opgøres per kalenderår. I stedet skal du holde øje med, at du ikke på noget tidspunkt overstiger 50.000 kr. set over en 12 måneders periode. Altså fra oktober til oktober, november til november etc. Så hvis du i perioden oktober-december 2017 omsætter for 40.000 og så i januar 2018 får en ny opgave til 15.000 kr., så vil denne opgave tippe dig over bagatelgrænsen, og så vil du skulle CVR-registreres og lægge moms på fakturaen fra og med denne opgave.

Hvis du derimod først får opgaven i november 2018, vil du fortsat høre under bagatelgrænsen og er dermed ikke forpligtet til at momse. Det er dig som freelancer, der har pligt til at holde styr på, om der skal moms på ydelsen eller ej, ikke kunden. Hvis du kommer til at sælge en ydelse uden moms, som skulle have været pålagt moms, er det dig som freelancer, der må hive momsen op af egen lomme, så sørg for at holde godt styr på regnestykket. Hvis du allerede fra starten ved, at du kommer til at tjene over bagatelgrænsen, kan du vælge at pålægge moms fra første opgave.

Du kan læse mere i vores momsguide på under fanen ”Dine pligter.”

Venlig hilsen Kirstine

Hvordan kommer jeg i gang som selvstændig?

Jeg er fritstillet og overvejer at gå selvstændig som grafiker. Jeg har allerede lidt opgaver på hånden, men jeg synes, det virker så uoverskueligt. Hvordan kommer jeg i gang?

Venlig hilsen
Maria

 

Hej Maria

Allerførst skal du lige sikre dig, at du har ret til at starte op, mens du er fritstillet. Det kan din afdeling hjælpe dig med at afklare. Herefter er det en god idé at lave en freelanceplan, for ellers kan det ganske rigtigt godt virke uoverskueligt.

I Freelanceplanen har vi samlet 10 vigtige spørgsmål til dig, der skal til at starte op som freelancer. Du finder planen inde på freelancer.dk – klik på Toolbox. Du skal logge på MitHK for at få adgang.

Planen guider dig igennem afklaring af især marked og prissætning, før du går solo. Den tager noget tid at udfylde, men det er vigtigt at bruge noget knofedt på det, så du er afklaret og ved, hvad der skal til. Vi har også en midlertidig plan til dig, der bare skal løse et par opgaver og blot helt lavpraktisk skal guides igennem et salg.

HK holder jævnligt kurset Freelanceintro rundt om i landet, som er en slags førstehjælp til nystartede, og mange afdelinger har også freelancenetværk, hvor du kan få sparring fra andre medlemmer. Begge dele kan jeg varmt anbefale. Både kurser og netværk ligger i kalenderen inde på hk.dk.

Sidst, men ikke mindst: Hvis du nærmer dig sidste ansættelsesdag i din fritstilling, og du ikke har over 15 timer om ugen i din nye virksomhed, så kontakt A-kassen og hør om mulighederne for at få godkendt bibeskæftigelse.

God vind til dig.

Venlig hilsen

Kirstine

Har du et spørgsmål?

 Er du medlem af HK, og har du et spørgsmål til brevkassen, kan du sende det ind her Det er ikke alle spørgsmål, der egner sig til brevkasseformatet, så har du et specifikt og aktuelt behov for rådgivning, skal du starte med at kontakte din lokale afdeling. Du kan finde kontaktpersoner på freelanceområdet i din lokale afdeling her

Kort om brevkasseredaktøren:

Kirstine Baloti er konsulent i HK og har 10 års erfaring med rådgivning af freelancere/selvstændige. Hun sidder i forbundshuset i HK Privat, hvor hun yder sparring til HK's rådgivere, udvikler services og tilbud til freelancere i HK, holder oplæg/kurser, og så varetager hun freelancernes interesser i forhold til ny og eksisterende lovgivning. Kirstine startede i øvrigt sit arbejdsliv med 16 år som freelancer.

Kirstine Baloti

Freelancer

Kontakt HK

Fagforening 7011 4545

a-kasse 7010 6789

Fagforening:
Mandag-torsdag: 08.00-17.00
Fredag: 08.00-16.00

A-kasse:
Mandag og onsdag: 08.00-17.00
Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00
Fredag: 08.00-16.00

Skriv til os

Følg HK på Facebook Følg HK på Linkedin Følg HK på Twitter Følg HK på Instagram Følg HK på Youtube

 Information om cookies
 Få teksten på HK.DK læst op

Skriv til os  Chat om indmeldelse

Afdelinger

Hovedstaden Østjylland

Sydjylland MidtVest Midt

Nordjylland Sjælland

HK Trafik & Jernbane

afdelinger Hovedstaden Østjylland Sydjylland MidtVest Midt Nordjylland Sjælland



 Information om cookies

  • Bliv medlem
    • Bliv medlem

        Læs mere

    • Medlemskaber

      • Fagforening + a-kasse
      • Fagforening
      • A-kasse
      • Studerende og elever
      • Hjælp kollega med at blive medlem
      • Beregn pris på medlemskab
    • Fordele i HK

      • Kontante medlemsfordele
      • OK fagforening
  • Råd & støtte
    • Råd & støtte

      I sektionen Råd og Støtte har vi samlet alle de vigtige emner, der vedrører dit arbejdsliv.

        Læs mere

    • Løn og overenskomst

      • Løn
      • Overenskomst
        • Overenskomst

          På arbejdsmarkedet bliver lønmodtagere og arbejdsgivere som hovedregel enige om løn- og arbejdsvilkår i overenskomster.

            Læs mere

        • Den danske model
        • Overenskomst eller lov
        • OK-leksikon
        • Minimal og normallov
        • Lokalaftale
        • TIllidsrepraesentant
      • Pension
        • Pension

          Den pension, der knytter sig til dit ansættelsesforhold, kaldes en arbejdsmarkedspension. Når du går på pension, vil denne formentlig udgøre en væsentlig del af din indtægt.

            Læs mere

        • Hvad er en arbejdsmarkedspension
        • Tjek din pension
      • Tag et HK LønTjek
      • Ligelønsberegner
    • Ansættelse

      • Alt om ansættelse
        • Alt om ansættelse

          HK hjælper dig, når du skal ansættes i et nyt job eller har ændringer i din kontrakt.

            Læs mere

        • Nyt job det skal du vide
        • Vikar/tidsbegænset ansættelse
        • Påtale, advarsel eller bortvisning
        • Ligebehandling
      • Fleksjob
        • Fleksjob

          Fleksjob sikrer, at tusindvis af mennesker over hele landet kan gå på arbejde, selvom de af forskellige årsager ikke er i stand til at bestride et fuldtidsjob.

            Læs mere

        • Økonomi i fleksjob
        • Ledig fleksjobber
        • Krav og sanktioner
        • Inddrag HK og tillidsrepræsentanten
        • HK om fleksjob
      • Fritidsjob
        • Fritidsjob

          HK hjælper dig med at sikre en god løn og ordentlige forhold på dit fritidsjob.

            Læs mere

        • Løn ferie og sygdom
        • Love regler og sikkerhed
      • Løntilskud
        • Løntilskud

          Bedre fodfæste på arbejdsmarkedet.

            Læs mere

        • Førtidspensionist
        • Jobrotation
        • Seniorjob
        • Trainee-ordning
        • Virksomhedspraktik
        • Andre ordninger
        • FAQ
      • Seniorordning
        • Seniorordning

          I mange af HK's overenskomster er der aftalt muligheder, som skal gøre det mere attraktivt for dig at blive på arbejdspladsen i årene op til, at du kan gå på pension.

            Læs mere

        • For ansatte i den private sektor
        • For ansatte i kommuner og regioner
        • For ansatte i staten
        • For ansatte i butik
    • Arbejdsmiljø

      • Arbejd med arbejdsmiljø
      • Arbejdsskader
      • Fysisk arbejdsmiljø
        • Fysisk arbejdsmiljø

            Læs mere

        • Computerarbejde
        • Indeklima
        • Indretning af arbejdspladsen
        • Løft og arbejdsstillinger
        • Gravid på job
      • Psykisk arbejdsmiljø
        • Psykisk arbejdsmiljø

            Læs mere

        • Stress
        • Mobning og Chikane
        • Konflikter
        • Forandringer
        • Vold og trusler
        • Roeveri
        • Links til materialer
    • Rettigheder

      • Arbejdstid
        • Arbejdstid

            Læs mere

        • Natarbejde
        • Reglerne helt kort
        • Pauser
      • Barsel
        • Barsel

            Læs mere

        • Barselsrettigheder
        • Løn under barsel
        • Far på barsel
        • Ledig
        • Ferie og barsel
        • Elev på barsel
        • Adoption
      • Ferie
        • Ferie

          Find alle informationer om ferie her.

            Læs mere

        • Ferierettigheder
        • Sygdom og ferie
        • Ferie som opsagt
        • Ferielukket
      • Opsigelse
        • Opsigelse

            Læs mere

        • Er opsigelsen saglig
        • Opsigelsesvarsler
        • Fritstilling
        • Frivillig aftale
        • Fyringsrunde
        • Konkurs
        • HK kvikstart
      • Sygdom
        • Sygdom

            Læs mere

        • Sygeguide
        • Sygedagpengeregler
        • Barns 1. sygedag
        • Det gode sygefraværsforløb
    • Lovgivning

      • Funktionærloven
      • Få juridisk hjælp
      • Love fra A-Z
        • Love fra A-Z

            Læs mere

        • Forvaltningsloven
    • Freelancer

      • Freelancer.dk
      • Kurser og netværk til freelancere
      • Toolbox til freelancere
      • Sygdom og barsel for freelancere
      • Skat og moms for freelancere
    • Arbejdsmiljø generelt

      • Arbejdsskade
      • Gravid på job
      • Arbejd med arbejdsmiljø
      • Bliv arbejdsmiljørepræsentant (pjece)
    • Fysisk arbejdsmiljø

      • Computerarbejde
      • Indeklima
      • Indretning af arbejdspladsen
      • Løft og arbejdsstillinger
    • Psykisk arbejdsmiljø

      • Stress
      • Mobning og chikane
      • Konflikter
      • Forandringer
      • Vold og trusler
      • Røveri
      • Links til materialer
  • A-kasse
    • A-kasse

      A-kasse beskrivelse

        Læs mere

    • Hvis du bliver ledig

      • Opsagt - HK KvikStart
      • Nyuddannet
      • Din første dag som ledig
      • Udfyld ledighedserklæring
      • Uddannelse afsluttet
      • Afmeld dig som ledig
    • Forventninger til dig

      • Dine pligter som ledig
      • Aktiviteter og møder
      • Min jobsøgning
    • Muligheder som ledig

      • Uddannelse
      • Selvstændig
      • Dagpenge i udlandet
      • Supplerende dagpenge
      • Ulønnet arbejde
    • Dagpenge

      • Dagpengesatser
      • Udbetalingsperioder
      • Feriedagpenge
      • Dagpengereform 2017
      • Ansøg om feriedagpenge
      • Udfyld udbetalingskort
      • Beregn dine dagpenge
    • Efterløn

      • Udbetaling af efterlønsbidrag
      • Tid til efterløn
      • Efterlønsbevis
      • Beregn din efterløn
      • Jeg er på efterløn
      • Skattefri præmie
      • Ansøgning om efterløn
    • Kontakt og guider

      • Meld dig ind
      • Ofte stillede spørgsmål – FAQ
      • Skriv til os
      • Pjecer
      • Om a-kassen
      • Sådan udfylder du udbetalingskort
      • Find blanketter
    • Find blanketter

      • Alle blanketter
  • Job & karriere
    • Job & karriere

      Råd og vejledning til din karriereudvikling.

        Læs mere

    • Inspiration og vejledning

      • Ring til karrieretelefonen
      • Tjek af ansøgning og CV
      • Veludvikling - tag det næste skridt
      • Tjek din personlighed på jobbet
      • Kompetencekompasset
    • Uddannelse

      • Efter- og videreuddannelse
      • Økonomi i uddannelsen
      • Realkompetencevurdering
      • Søg uddannelse
    • Udvikling i jobbet

      • Din udvikling
      • MUS-samtalen
      • Dine styrker & kompetencer
      • Udvikling for ledere
    • Jobsøgning

      • Skift job
      • HK JobBørs
      • Kom godt i gang med jobsøgning
      • Det gode CV
      • Tips til jobansøgning
      • Jobsamtalen
      • Søg job
    • HK's kurser

      • Onlinekurser
      • Kursuskalender
      • Kurser for tillidsvalgte
    • HK Netværk

      • Alle netværk A-Å
      • Seneste indlæg
      • Mest aktive netværk
      • Retningslinjer
  • Aktuelt
    • Aktuelt

        Læs mere

    • Seneste nyheder

      • Martin Rasmussen ny næstformand for HK Danmark 21. april 2018 HK Danmark
      • På barrikaderne 21. april 2018 Sydjylland
      • Massiv opbakning til forhandlerne før slutspil 20. april 2018 HK Stat
      • Se alle nyheder
    • Seneste blogindlæg

      • Det er dyrt at spare for meget 20. april 2018
      • Et nyt stærkt fællesskab er skabt 13. april 2018
      • En trist affære, som vi bør lære af 12. april 2018
      • Se alle blogindlæg
    • Arrangementer og kurser

      • Se hele kalenderen
  • Under uddannelse
    • Under uddannelse

        Læs mere

    • Elev og i praktik

      • Specielt for elever
      • Elevguide
      • Elevløn
      • Få mest ud af din uddannelse
      • Mød en som dig
      • Find en elevplads
    • Videregående uddannelse

      • Specielt for studerende
      • Guide for studerende
      • Mød en som dig
    • HK Tema

      • Job
      • Studieliv
      • Økonomi
      • Eksamen
      • Fritid
      • Se alle temaer
    • Praktikplads og studiejob

      • Find en praktikplads
      • Find et studiejob
    • Om HK-medlemskab

      • Bliv medlem af HK nu
      • Alt det du får med et HK-medlemskab
      • Til dig der snart er færdiguddannet
  • Om HK
    • Om HK

      Få information om HK's organisation, politik og ledelse. Find din lokale afdelingen og den sektor, landsforening eller klub der dækker din branche.

        Læs mere

    • Afdelinger

      • Hovedstaden
        • Hovedstaden

            Læs mere

        • HK Handel Hovedstaden
        • It Medie og Industri
        • HK Kommunal Hovedstaden
        • HK Serivce Hovedstaden
        • HK Stat
      • Midt
        • Midt

            Læs mere

        • Klubber og foreninger
        • Lokale medlemstilbud
        • Hvem er vi?
        • Om HK Midt
      • Midtvest
        • Midtvest

            Læs mere

        • Adresse og åbningstider
        • Lokale medlemstilbud
        • Klubber og foreninger
        • Hvem er vi
        • Om HK Midtvest
      • Nordjylland
        • Nordjylland

            Læs mere

        • Klubber og foreninger
        • Afdelingssektorer
        • Ungdom
        • Om HK Nordjylland
        • Medarbejdere
      • Sjælland
        • Sjælland

            Læs mere

        • Faglige sektorer
        • Om HK Sjælland
        • Brancheklubber
        • HK Ungdom
        • Seniorklubber
        • Lokale tilbud
      • Sydjylland
        • Sydjylland

            Læs mere

        • Adresser og åbningstider
        • Arrangementer for dig
        • HK Jobbørs
        • Klubber og sektorer
        • Hvem er vi
        • Om HK Sydjylland
      • Østjylland
        • Østjylland

            Læs mere

        • Kontakt HK Østjylland
        • Aktuelt lokalt
        • HK Jobbørs
        • Lokal Råd og Støtte
        • Sektorer og netværk
        • Om HK Østjylland
      • Trafik og Jernbane
        • Trafik og Jernbane

            Læs mere

        • Overenskomst og fagligt
        • Medlemsfordele
        • Jernbaneferie
        • Tillidsrepræsentanter
        • Om trafik og jernbane
    • Sektorer

      • HK Handel
      • HK Kommunal
      • HK Privat
      • HK Stat
    • Om HK

      • Alt det du får med et HK-medlemskab
      • Fakta om HK
      • Organisationen
      • HK's love
      • Fonde og legater
      • Klagenævn
      • Oplysning
    • Job i HK

      • Ledige stillinger
      • HK som arbejdsplads
      • Bliv elev i HK
    • Politik

      • Mærkesager
      • Kongresser i HK
      • Næstformandsvalg 2018
    • Kontakt

      • Skriv til os
      • Presse
  • Mit HK
    • Tilbage

      Hvad bruger vi facebook login til ?

      Du kan logge ind med din facebook konto og få adgang til en begrænset del af Mit HK. Vi benytter ikke dine oplysninger fra Facebook til andet end login. Husk, at hvis du skal bruge dit dagpenge-, efterlønskort eller vil læse dine breve fra HK, skal du logge ind med dit HK ID eller Nem ID.

    • Tilbage

      MAC, Iphone og Ipad brugere

      Skal du udfylde dagpenge eller efterlønskort? Så husk at du i Safaris indstillinger skal acceptere brug af cookies på HK.DK, for at dit kort kan vises.

      Brug for hjælp til login?

      Du kan blive bedt om at skulle logge ind to gange med din adgangskode.

      Hvis du har problemer med login, kan du ringe på 4437 1563 eller bruge vores kontaktformular.

      Kontakt HK


      HURTIG ADGANG TIL DINE FORETRUKNE SIDER OG VÆRKTØJER

      Mest populære sider. Husk at du skal logge ind, for at du kan se dine a-kasse kort.


      • Halvårserklæring
      • Ledighedserklæring
      • Onlinekurser
      • Uddannelse
    • Tilbage

      Har du glemt din adgangskode?

      Har du en Digital Signatur eller kode til din netbank kan du i stedet bruge det til at logge på Mit HK. Tryk på den ønskede [Log ind] knap lige over det felt, hvor du normalt taster Cpr-nr.

      Hvis du allerede har oplyst dit mobilnummer eller din e-mail adresse i Mit HK kan du modtage en ny adgangskode pr. SMS eller e-mail. Så har du adgangskoden indenfor få minutter.
      Hvis du skal have ny adgangskode fordi din adgang er låst, skal du ringe på 4437 1563, for at blive låst op igen.

      Fejl

    • facebook Hvad bruger vi facebook login til?
    • Nem ID Problemer med Log ind? LOG IND MED NEM ID
    • Der er en fejl i dit PincodeButtonLabel. nr eller adgangskode

      Glemt adgangskode
  • In english
  • Afdelinger
    • Afdelinger

      Din HK-afdeling er din indgang til HK. Find din afdeling her.

        Læs mere

    • Hovedstaden
      • Hovedstaden

          Læs mere

      • HK Handel Hovedstaden
      • It Medie og Industri
      • HK Kommunal Hovedstaden
      • HK Serivce Hovedstaden
      • HK Stat
    • Midt
      • Midt

          Læs mere

      • Klubber og foreninger
      • Lokale medlemstilbud
      • Hvem er vi?
      • Om HK Midt
    • Midtvest
      • Midtvest

          Læs mere

      • Adresse og åbningstider
      • Lokale medlemstilbud
      • Klubber og foreninger
      • Hvem er vi
      • Om HK Midtvest
    • Nordjylland
      • Nordjylland

          Læs mere

      • Klubber og foreninger
      • Afdelingssektorer
      • Ungdom
      • Om HK Nordjylland
      • Medarbejdere
    • Sjælland
      • Sjælland

          Læs mere

      • Faglige sektorer
      • Om HK Sjælland
      • Brancheklubber
      • HK Ungdom
      • Seniorklubber
      • Lokale tilbud
    • Sydjylland
      • Sydjylland

          Læs mere

      • Adresser og åbningstider
      • Arrangementer for dig
      • HK Jobbørs
      • Klubber og sektorer
      • Hvem er vi
      • Om HK Sydjylland
    • Østjylland
      • Østjylland

          Læs mere

      • Kontakt HK Østjylland
      • Aktuelt lokalt
      • HK Jobbørs
      • Lokal Råd og Støtte
      • Sektorer og netværk
      • Om HK Østjylland
    • Trafik og Jernbane
      • Trafik og Jernbane

          Læs mere

      • Overenskomst og fagligt
      • Medlemsfordele
      • Jernbaneferie
      • Tillidsrepræsentanter
      • Om trafik og jernbane

Kontakt HK

Fagforening 70114545

A-kasse 70106789

Telefontider:
Mandag - torsdag: 08.00 - 17.00
Fredag: 08.00 - 16.00

  • Genveje
    • A-kasse
    • Hovedstaden
    • Midt
    • MidtVest
    • Nordjylland
    • Sjælland
    • Sydjylland
    • Østjylland
    • HK Handel
    • HK Kommunal
    • HK Privat
    • HK Stat
    • Ungdom
    • Dansk Laborant-Forening
    • Samdata
    • HK grafisk kommunikation
    • DL patient - administration - kommunikation
    • Trafik og Jernbane
  • Selvbetjening
    • Bliv medlem
    • AR283 - Ansøgning om efterløn
    • Find blanketter
    • Min jobsøgning
    • Ledighedserklæring
    • Udbetalingskort
    • Feriedagpenge
    • Send dokumenter
  • About HK

Information om cookies

LUK

Hjemmesiden anvender cookies for at fungere ordenligt, for at huske dine præferencer, til statistik og til marketingformål. Nogle cookies sender data til 3. parter. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du brugen af cookies. Vil du vide mere om sidens cookies og hvordan du sletter dem så

klik videre her.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.



Log ind

OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Der er en fejl i dit PincodeButtonLabel. nr eller adgangskode
  Glemt adgangskode log ind

 Log ind med Facebook

 Log ind med NemID

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

Der er fejl i indtastning.
 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk