HK.dk logo

HER ER DE 10 FINALISTER TIL DANMARKS BEDSTE KOLLEGA

2.095 gode kolleger blev nomineret til dette års titel som Danmarks Bedste Kollega. Tak til alle, der har nomineret. Sammen med jeres gode kolleger, er I med til at gøre arbejdsdagen bedre. De 10 finalister er nu fundet. Du kan møde dem her. Vinderen kåres i Cirkusbygningen den 12. november, hvor også Great Place to Work kårer Danmarks Bedste arbejdspladser.

Danmarks bedste kollega

Se de 10 finalister til Danmarks Bedste Kollega 2019 her ...

 • Per Bech Jespersen
  Per Bech Jespersen fra Vejdirektoratet

  Britt’s nominering af Per (uddrag) Per er altid klar med en hjælpe...

  Per Bech Jespersen
  Per Bech Jespersen fra Vejdirektoratet

  Britt’s nominering af Per (uddrag) Per er altid klar med en hjælpende hånd. Når jeg har været fraværende på grund af sygdom har han været fantastisk til at tage en ekstra tørn. Han har spurgt ind til mig og fået mig til at føle mig OK, også selvom mit fravær har påført ham ekstra arbejde i perioder. Han lægger rigtig mange kræfter i at nå et fælles mål for vores afdeling. Han er yderst kompetent og går altid 100% ind i en opgave. Han er meget interesseret i, at vi opnår de bedste resultater og arbejder for hele teamet i at opnå dette. Han laver statistikker og på den måde har vi et overblik over, hvor godt vi ligger, og hvad vi kan gøre bedre for at bedre opklaringsprocent i vores team. Også her tager han gerne en ekstra tørn og ledende funktion for teamet. Fantastisk kollega at være i team med.

 • Heidi Jensen
  Heidi Jensen fra Ledelsessekretariatet, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Aalborg Kommune

  Heidis nominering af Karina. (uddrag) Karina kan med sin karisma, ...

  Heidi Jensen
  Heidi Jensen fra Ledelsessekretariatet, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Aalborg Kommune

  Heidis nominering af Karina. (uddrag) Karina kan med sin karisma, adfærd og mimik gøre alt spændende. Man ved, hvor man har hende, og selv på småtriste dage og de mest travle dage er hun altid god for en frisk og kæk bemærkning, som kan få os alle til at grine og give os en fornyet gejst til arbejdet. Hun er utrolig dygtig til og engageret i sit arbejde, og hun har en evne til at få os alle til at føle sig specielle. Hun er vejleder for eleverne og hun udfordrer dem samtidig med hun giver dem et ordentlig pust selvtillid. Nogle gange passer Heidi ”min pind”, når jeg er ude af huset. Hun lader aldrig noget ligge til jeg kommer tilbage. Sidste efterår blev vi ramt af budgetbesparelse og mange afskedigelser. Hun hjalp med alle sagerne uden det overhovedet var nødvendigt at spørge hende, selvom det ikke var hendes område. Det var en kæmpe hjælp.

 • Dorte Sielemann Jakobsen
  Dorte Sielemann Jakobsen fra Myndighedscentret for Børn og Familier

  Nanas nominering af Dorte (uddrag) Dorte spreder godt humør og hun...

  Dorte Sielemann Jakobsen
  Dorte Sielemann Jakobsen fra Myndighedscentret for Børn og Familier

  Nanas nominering af Dorte (uddrag) Dorte spreder godt humør og hun hjælper sine kolleger. Fx da de skulle omregistrere en masse sager, så tilbød Dorte sin hjælp, fordi hun havde ekstra tid. Hun oplevede flere udfordringer i forbindelse med en flytning på arbejdspladsen. Og i stedet for bare at brokke sig, stillede hun op til posten som arbejdsmiljørepræsentant og har siden taget et kæmpe ansvar for at løse og forbedre forholdene for kollegerne – med stor opbakning! Hun er nysgerrig og finder løsninger på tingene. Hun inspirerer og siger tingene som de er, og det er enormt befriende at have Dorte som kollega. Hun tager også ansvar som elevvejleder, og hun bakker op og taler vigtigheden af det sociale på en arbejdsplads op, og det vidner for mig om et stort engagement. Dorte har vist vejen for en fantastisk måde både at have det sjovt og være topprofessionel på, og det beundrer jeg.

 • Kristiane Filtenborg Johannsen
  Kristiane Filtenborg Johannsen fra EUX/EUD Business, Skive College

  Birgittes nominering af Kristiane (uddrag) Kristiane er en fantast...

  Kristiane Filtenborg Johannsen
  Kristiane Filtenborg Johannsen fra EUX/EUD Business, Skive College

  Birgittes nominering af Kristiane (uddrag) Kristiane er en fantastisk kollega, som altid er I godt humør, har stort overblik og spreder glæde og arbejdsiver omkring sig. Hun overskuer alt og er vellidt af alle. Kristiane sætter stor ære i at gøre tingene grundigt og i god tid. Kollegers og elevers ve og vel ligger hende meget på sinde. Hun tager ansvar for, at alle bliver hørt og er med i diverse beslutninger. For fire år siden år siden, skiftede jeg et 26 år gammelt job ud med et nyt, og fra dag et var Kristiane min nærmeste kollega. Hun meldte sig straks på banen med hjælp. Den hjælpsomhed er fortsat lige siden. Hun er uddannet slagter og jeg er skolelærer, men nu er vi et sammentømret team, og på grund af Kristianes hjælpsomhed lykkes tingene hver gang.

 • Charlotte Gade Nielsen
  Charlotte Gade Nielsen fra Sosu Nord i Hjørring

  Charlottes nominering af Charlotte (uddrag) Charlotte er den mest ...

  Charlotte Gade Nielsen
  Charlotte Gade Nielsen fra Sosu Nord i Hjørring

  Charlottes nominering af Charlotte (uddrag) Charlotte er den mest fantastiske kollega, man kan ønske sig. Hun skaber positive relationer kollegerne imellem. Hun er aktiv, vidensdeler og skaber refleksionsfora, så fagligheden bliver høj, så vi skaber succes i fællesskabet og yder en højt kvalificeret indsats. Man kan altid få hjælp af Charlotte. Hun har stor tålmodighed og giver sig tid til at forklare, så man efterfølgende føler tryghed i de opgaver, man står over for. Hun er super positiv og optimistisk i forhold til, at man som kollega nok skal klare det, når man står over for en udfordrende opgave. Charlotte lytter, rådgiver og vejleder. Man er tryg med en kollega som Charlotte. Hun holder sig ajour og tænker innovativt i forhold til udvikling. Hendes ansvarsfuldhed smitter af på resten af personalegruppen.

 • Eva Vinther Andersen
  Eva Vinther Andersen fra Egedal Kommune

  Pias nominering af Eva (uddrag) Eva er fantastisk! Hendes glæde s...

  Eva Vinther Andersen
  Eva Vinther Andersen fra Egedal Kommune

  Pias nominering af Eva (uddrag) Eva er fantastisk! Hendes glæde smitter alle i hele organisationen og alle ved, hvem hende den skønne kvinde fra 4. sal er. Hun hjælper gerne alle i organisationen: ledere, kolleger, elever, seniorjobbere – ja hvor der er brug for hjælp, hvad enten det er professionelt og behov for sparring eller privat. Hun er fantastisk imødekommende og empatisk og får alle nye som ”gamle” medarbejdere, elever, seniorjobber mv. til at føle sig værdsat og set. Hun viser engagement i alle arbejdsopgaver. Men i særdeleshed i kollegers trivsel. I elevernes professionelle udvikling og personlige trivsel og i teamets trivsel. Eva planlægger teamdage – både i arbejdsøjemed og privat, så vi får et godt sammenhold. Eva sikrer et fantastisk arbejdsmiljø, og gør, at man elsker at gå på arbejde.

 • Morten Studsgaard Jakobsen
  Morten Studsgaard Jakobsen fra Go gift

  Mariannes nominering af Morten. (uddrag) Af alle mine fantastiske...

  Morten Studsgaard Jakobsen
  Morten Studsgaard Jakobsen fra Go gift

  Mariannes nominering af Morten. (uddrag) Af alle mine fantastiske kolleger skiller Morten sig ud på sin helt egen måde. Han er altid glad og frisk på nye udfordringer. Altid klar til at hjælpe og besvare spørgsmål, man måtte være i tvivl om. Jeg har aldrig været dygtig på en computer. Men med sin forståelse og tålmodighed har han lært mig at bruge en tablet i mit arbejde. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det var med til at gøre, jeg blev fastansat. Vi har gennemgået en større flytning af virksomheden til større lokaler. Morten er altid klar til at gi sig ekstra, og han har været en kongemakker i forbindelse med flytningen. Man kan snakke med Morten om mange ting, og han har som regel et hurtigt svar og en hurtig løsning. I hans selskab er man altid glad og der er altid tid til et godt grin og et stykke kage.

 • Mette Thestrup Brandt
  Mette Thestrup Brandt fra Arbejdernes Landsbank, Esbjerg

  Marianns nominering af Mette (uddrag) Mette er den lattermilde ko...

  Mette Thestrup Brandt
  Mette Thestrup Brandt fra Arbejdernes Landsbank, Esbjerg

  Marianns nominering af Mette (uddrag) Mette er den lattermilde kollega, der altid hjælper. Stort og småt – Mette melder klar. Man går aldrig forgæves. Hun er dygtig til sit arbejde, meget ansvarlig og deler gerne ud af sin viden med et smil. Også selvom man spørger om det samme flere gange. Mette er meget ansvarsfuld. Hun tager hånd om alle kolleger og især hvis man er udfordret fx privat, så er hun klar med omsorg og hjælp. Mette er den, der sørger for, at der hentes vand, så vi ikke tørrer ud i heden. Hun skærer frugt, så vi husker at spise frugt. Skal der arrangeres hygge, står hun også for dette. Og da hele afdelingen tog en tur til Hamburg, stod hun for planlægningen sammen med en kollega, og hun holdte styr på billetter og alt det praktiske.

 • Jannik Søgaard Larsen
  Jannik Søgaard Larsen fra Jem og fix, Brædstrup

  Eijas nominering af Jannik (uddrag) Jannik er den bedste kollega....

  Jannik Søgaard Larsen
  Jannik Søgaard Larsen fra Jem og fix, Brædstrup

  Eijas nominering af Jannik (uddrag) Jannik er den bedste kollega. Han gør dagene sjovere, lukkevagterne mere udholdelige, åbnevagterne mindre hårde, og selv på sine fridage stikker han gerne hovedet ind forbi for bare lige at sige hej og hyggesnakke. Og har man brug for hjælp, rådgiver han gerne over telefonen. Jannik kan man betro sig til, være både sjov og alvorlig sammen med. Han tager hverdagen seriøs men med en sjov holdning. Han er altid klar på lige at hjælpe en med diverse opgaver, blive ti minutter for at give et nap med, hvis tiden er knap. Jannik har sine områder på arbejde, som er hans ansvar og som han altid forsøger at fuldføre til UG, og han er netop blevet udnævnt til talentelev. Han er den bedste kollega. Den sjoveste ven, og den skøreste skid, jeg kender.

 • Anita Jensen
  Anita Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi, Holstebro

  Vibekes nominering af Anita (uddrag) Anita er helt klart den beds...

  Anita Jensen
  Anita Jensen fra Midt- og Vestjyllands Politi, Holstebro

  Vibekes nominering af Anita (uddrag) Anita er helt klart den bedste kollega, man kan tænke sig. Hun udviser altid interesse for kollegers opgaver og trivsel. Hun hjælper gerne andre og kan selv bede om hjælp. Da jeg selv var sygemeldt, tog Anita et stort ansvar, og hun har løst opgaverne på bedste vis. Hun har også vist, at hun er villig til at hjælpe nye kolleger i mål med opgaverne. Hun giver ris og ros – ansigt til ansigt. Hun er altid 100% engageret i alt – både store og små opgaver. Hun bidrager gerne med forslag til løsning af opgaver. Hun snakker sjældent dårligt om andre – og hun bakker altid sine kolleger op. Hun er god til at lytte og være nærnærende. For mig er NÆRVÆR den vigtigste ingrediens i opskriften på en god kollega, og det lever Anita til fulde op til.

Spred endnu mere
god KollegaKarma

Gode kolleger gør arbejdsdagen bedre, og vi kan alle være med til at sprede god KollegaKarma. Det er faktisk ikke så svært, og selv de små ting har stor betydning. Tag fx en kop kaffe med til din kollega, når du alligevel henter en til dig selv eller husk at rose din kollegas gode arbejde.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk