Hanne Davidsen Christensen fortæller, at hun i februar 2014 kom til Alkjærskolen i Ringkøbing, hvor Tina Holk Bank havde været skolesekretær siden januar 2009.

Hanne havde tidligere været beskæftiget med kontorarbejde hos Ungdomsgården. Men da den blev lagt sammen med SFO'en Spiren på Alkjærskolen og blev til Alkjær Fritid, fik hun til opgave at tage sig af forefaldende arbejde på skolens kontor.

Fra start oplevede Hanne Davidsen Christensen Tina Holk Bank som utrolig hjælpsom og favnende. Ikke bare over for Hanne men over for alle sine kolleger.

Hanne ikke i tvivl

- Da jeg kom som ny, var Tina på pletten og hjalp mig og satte mig ind i de - for mig - nye systemer. Også selv om jeg måtte spørge flere gange. Jeg fik ansvaret for varelageret, som i begyndelsen var ret uoverskueligt. Tina gik med, og vi fik sammen et overblik - noterede alt ned, forklarer 64-årige Hanne og fortsætter:

- Tina er uovertruffen til budgetter og har det fulde overblik over vores personale og skolens økonomi. Er der personalefest, er Tina på pletten, bestiller mad og køber ind til borddækning, som hun også tager ansvar for. Tina er den, der tjekker igen og igen.

- Tina er meget engageret i sit arbejde på skolen og i sine kollegers og børnenes ve og vel. Kommer et sygt barn ind på kontoret, er Tina meget opmærksom og nærværende og hjælper med eventuelt koldt omslag eller opringning til forældrene. Hun giver gerne et kram til en kollega, der har det lidt svært, og har en kollega fødselsdag i en weekend, kan vedkommende være sikker på, at der kommer en lykønsknings-sms fra Tina, beretter Hanne.

Da hun hørte om HK’s konkurrence Danmarks Bedste Kollega, var Hanne derfor ikke i tvivl om, at hun skulle nominere Tina.

Tina rørt over nomineringen

- Jeg blev fuldstændig rørt over at blive nomineret. Det er et skulderklap, og det gør mig glad, at Hanne synes, at jeg er god at arbejde sammen med, fortæller Tina Holk Bank, 47 år.

- Det er bestemt gengældt. Jeg kunne sige det samme om Hanne, som hun har sagt om mig. Det betyder meget – både socialt og fagligt – at du har en god kollega at snakke med tingene om. Jeg har tidligere siddet alene på kontoret, og det er dejligt at have én at sparre med. Vi er gode til at hjælpe hinanden, og når det presser på, kan vi altid regne med hinanden, siger Tina.

Nomineringen af kolleger til Danmarks Bedste Kollega fortsætter indtil søndag 4. oktober, og vinderen af konkurrencen bliver kåret ved et stort awardshow i Cirkusbygningen i København tirsdag 17. november. 

Vinderen bliver ikke kun den store ære rigere. Vedkommende får mulighed for at dele glæden og præmien med sine kolleger med et arrangement til en værdi på op til 25.000 kr. - for ingen bliver Danmarks Bedste Kollega uden at have gode kolleger omkring sig.