HK Handels medlemmer kan have mulighed for at tegne en privat lønforsikringFoto: Karin Henriksen, Kim Wendt, Simon Klein-Knudsen og Ulrik Tofte

HK Handels medlemmer er ikke omfattet af en kollektiv lønforsikring*. Det skyldes, at flertallet af HK Handels medlemmer vil få så lidt ud af lønforsikringen, at det ikke vil stå mål med den kontingentstigning, som vil følge med lønforsikringen.

Medlemmer af HK HANDEL har dog stadig mulighed for at supplere dagpengene i tilfælde af ledighed igennem en privat lønforsikring. På alka.dk/loenforsikring kan du beregne, om det kan betale sig for dig med den løn, du får nu. Du kan også beregne din pris og dækning, hvis du er interesseret i en privat lønforsikring.

* En kollektiv lønforsikring er for alle medlemmer. Det vil sige, at HK Privat, HK Stat og HK Kommunals medlemmer ikke kan fravælge at være med i den kollektive lønforsikring. 
Se mere om HK/Privat, HK Stat og HK Kommunals lønforsikring - klik her.

Spørgsmål og svar om HK’s lønforsikring


Hvorfor bliver HK HANDELs medlemmer ikke omfattet af den kollektive lønforsikring?
Fordi flertallet af HK HANDELs medlemmer vil få så lidt ud af lønforsikringen, at det ikke vil stå mål med den kontingentstigning, som vil følge med lønforsikringen. I HK HANDEL ønsker vi at tage hensyn til flertallet, og derfor har vi valgt at sige nej tak til, at HK HANDELs medlemmer skal være omfattet af en kollektiv lønforsikring. Tidligere beregninger har vist, at over 57 procent af ledige HK HANDEL-medlemmer ikke vil være dækket af lønforsikringen.
Hvorfor vil flertallet af HK HANDELs medlemmer ikke få så meget ud af lønforsikringen?
Lovgivningen siger, at man aldrig må få mere end 90 procent af sin løn i dagpenge. Hvis man tjener mindre end et vist beløb, vil man ikke kunne få gavn af forsikringen, fordi dagpengene allerede fylder op til de 90 procent.
Hvis jeg er medlem af HK/Privat, men skifter job og bliver medlem af HK HANDEL, kan jeg så beholde min lønforsikring?
Du kan bevare din anciennitet fra din kollektive lønforsikring, du har haft hos HK Privat, hvis du tegner en individuel lønforsikring hos Alka inden 14 dage efter, du har skiftet sektor.  Der kan opstå problemer ved skiftet, hvis du skifter og har haft en ledighedperiode forinden. Vi arbejder på at løse det, men vær særligt opmærksom og kontakt Alka på tlf. 7030 0507.
Det er desuden vigtigt, at du husker at oplyse det til HK, hvis du får nyt job. Det kan du enten gøre på Mit HK på hk.dk, via din tillidsrepræsentant, eller ved at kontakte din lokale HK-afdeling på  7011 4545.
Hvordan bliver jeg dækket af den kollektive lønforsikring, hvis jeg har været medlem af HK HANDEL, men skifter job og ender i en stilling inden for HK/Privats område?
Hvis du bliver medlem af HK/Privat, bliver du automatisk omfattet af den kollektive lønforsikring. Det gælder også, hvis du bliver medlem af HK Kommunal og HK Stat.
Obs. Det er dog nødvendigt, at du fortæller HK om dit jobskifte. Det kan du gøre på Mit HK på hk.dk, via din tillidsrepræsentant, eller du kan ringe til din lokale HK-afdeling på 7011 4545.
Hvad er en individuel lønforsikring?
Hvem kan tegne en individuel lønforsikring?
Hvordan får jeg en individuel lønforsikring gennem Alka?