HK Handels medlemmer kan have mulighed for at tegne en privat lønforsikring

Foto: Karin Henriksen, Kim Wendt, Simon Klein-Knudsen og Ulrik Tofte


”De fleste af HK HANDELs medlemmer vil få så lidt ud af en kollektiv* lønforsikring, at det ikke vil stå mål med den kontingentstigning, som naturligt vil følge med en lønforsikring. Det ønsker vi ikke for flertallet af medlemmerne. Derfor har HK HANDEL valgt at sige nej tak til at være med.” Det siger HK HANDELs formand, Per Tønnesen.

Medlemmer af HK HANDEL har dog stadig mulighed for at supplere dagpengene i tilfælde af ledighed igennem en privat lønforsikring. Det kan betale sig for medlemmer, der tjener over ca. 24.500 kr. om måneden. Du kan på alka.dk/loenforsikring beregne din pris og dækning, hvis du er interesseret i en privat lønforsikring.

* En kollektiv lønforsikring er for alle medlemmer. Det vil sige, at HK Privat, HK Stat og HK Kommunals medlemmer ikke kan fravælge at være med i den kollektive lønforsikring. 
Se mere om HK/Privat, HK Stat og HK Kommunals lønforsikring - klik her

Spørgsmål og svar om HK’s lønforsikring


Hvorfor bliver HK HANDELs medlemmer ikke omfattet af den kollektive lønforsikring?
Hvor mange af HK HANDELs medlemmer vil ikke være dækket af lønforsikringen?
Hvorfor vil flertallet af HK HANDELs medlemmer ikke få så meget ud af lønforsikringen?
Hvor meget ville kontingentet stige, hvis HK HANDELs medlemmer også var blevet en del af den kollektive lønforsikring?
Hvis jeg er medlem af HK/Privat, men skifter job og bliver medlem af HK HANDEL, kan jeg så beholde min lønforsikring?
Hvordan bliver jeg dækket af den kollektive lønforsikring, hvis jeg har været medlem af HK HANDEL, men skifter job og ender i en stilling inden for HK/Privats område?
Hvad er en individuel lønforsikring?
Hvem kan tegne en individuel lønforsikring?
Hvordan får jeg en individuel lønforsikring gennem Alka?


De fleste af HK HANDELs medlemmer vil få så lidt ud af en kollektiv lønforsikring, at det ikke vil stå mål med den kontingentstigning, som naturligt vil følge med en lønforsikring. Det ønsker vi ikke for flertallet af medlemmerne.
Se videoen, hvor HK Handels formand, Per Tønnesen, fortæller, hvorfor HK HANDEL har valgt at sige nej tak til at være med i den kollektive lønforsikring.