HK.dk logo

Mere om HK Lønstatistik

HK Lønstatistik bruges blandt andet til at fortælle dig, hvad du bør få i løn.
 

 • 1
  Hvem kan deltage?

  Hvert efterår indsamler vi løninformationer for medlemmer i HK/Privat og HK Handel, som er i arbejde. Vi indsamler ikke for fleksjobbere, freelancere og efterlønnere.

   

 • 2
  Kan fleksjobbere og freelancere deltage?

  Nej - det kan de desværre ikke. Da fleksjobbere arbejder deltid, men får en fuldtidsløn, er risikoen for fejlindberetninger for stor. Derudover sammenligner vi HK's lønstatistik med fx Danmarks Statistik, hvor der heller ikke indgår fleksjobbere. Freelancere er ikke med, da de ikke er registeret på en virksomhed. Men vi håber, at du, både som fleksjobber eller freelancer, kan søge inspiration til din løn.

   

 • 3
  Hvor mange deltager?1

  Over 70.000 medlemmer har mulighed for at indberette deres lønoplysninger til HK's lønstatistik. I 2016 indsamlede vi lønoplysninger for ca. 35.000 medlemmer.

   

 • 4
  Er min deltagelse fortrolig?

  Dine oplysninger bliver indsamlet i fuld fortrolighed, og vil herefter blive anonymiseret til brug på www.hk.dk/loentjek. Samt til brug ved overenskomst forhandlinger, i det øjemed at forbedre generelle løn og arbejdsvilkår.

   

 • 5
  Hvad kan jeg bruge HK Lønstatistik til?

  Lønstatistikken giver dig et billede af lønniveauet generelt, geografisk, uddannelses- og branchemæssigt og bruges til lønforhandlinger på arbejdspladser. Får du nyt job, kan du også benytte statistikken til at se gennemsnitslønnen på virksomheden.

   

 • 6
  Hvem kan jeg kontakte, hvis jeg oplever problemer med HK Lønstatistik?

  Hvis du oplever problemer med at indberette dine løninformationer, kan du få hjælp i din lokale HK-afdeling. Oplever du tekniske problemer, kan du kontakte HK Lønstatistik på hk_loenstatistik@hk.dk.

   

 

Hvad bør du få i løn?

Tag et HK LønTjek

Hvad bør du få i løn?


Tag et HK LønTjek

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem