VI STØTTER DIG BÅDE GENNEM DIN UDDANNELSE OG DIT ARBEJDSLIV
Vi er der, når du vil have hjælp til cv og ansøgning, tale om løn og arbejdsvilkår, får brug for råd, når du kommer i job, eller hvis du vil have os til at tjekke din kontrakt – bare for at nævne lidt. Og det gælder uanset, om du er elev, i praktik, har studie- eller fritidsjob eller er trådt ud på det store arbejdsmarked efter uddannelsen.
Vi holder styr på reglerne for dig
Love, regler og overenskomster gælder også for fritidsjob, studiejob, praktik- og elevpladser. Og dem har vi styr på for dig. Kontakt os, hvis du har brug for råd om f.eks. løn, ferie, arbejdsmiljø eller arbejdstid.
Få styr på dine rettigheder – elev eller praktik Få styr på dine rettigheder – studerende
Få styr på dine rettigheder – fritidsjob
Du får juridisk rådgivning og retshjælp
For dig, der betaler 95 kr. om måneden, er juridisk rådgivning og retshjælp en del af dit HK-medlemskab. Vi hjælper dig med at få løst konflikter med din arbejdsgiver og fører din sag hele vejen gennem retssystemet, uden at det koster dig ekstra. Vinder vi en retssag for dig, og får du tilkendt erstatning eller økonomisk kompensation, beholder du selvfølgelig alle pengene selv.
Få hjælp af vores eksperter her
Du får hjælp til at finde og søge job
Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Få hjælp til cv og ansøgning her
Er du på udkig efter et studiejob eller en praktikplads? Så har vi samlet alle dem, der findes, til dig. Som medlem kan du oprette din egen jobagent og få mails hver gang, der er opslag, du skal se nærmere på.
Er du færdig med din uddannelse og på jagt efter dit nye job? Så tilmeld dig HK Jobbørs, hvor vi hver dag hjælper arbejdsgivere med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.
Du kan få dagpenge som medlem af HK A-kasse
Hvis du går på en uddannelse, der giver ret til dagpenge, og du ikke har noget job, når du er færdig, kan du få dagpenge fra HK’s a-kasse allerede fra den første dag, du er ledig. Du får 13.323 kr. / 15.279 kr. om måneden (2018-tal, ikke forsørgere/forsørgere). Det kræver blot, at du har været medlem af a-kassen mindst et år, inden du slutter din uddannelse. Hvis du først melder dig ind, når du er færdig, skal du vente en hel måned længere, før du kan få dagpenge.
- Som medlem af en a-kasse har du ret til dagpenge
- Når du har været medlem af a-kassen i mindst et år under uddannelse, får du dagpenge fra dag 1
- HK's a-kasse koster fra 0 kr. under hele din studietid
Du kommer godt i gang med dit første job
Vi står klar til at tjekke din ansættelseskontrakt, vejlede dig om f.eks. løn og arbejdstid, eller hvordan det er at starte i nyt job, når du er færdig med din uddannelse. For det er vigtigt for os, at du kommer godt i gang med dit arbejdsliv.
Samtaler og planer - vi er med dig
Som elev skal du have en uddannelsesplan, og den skal overholde nogle lovkrav. Samtidig kan du være omfattet af en overenskomst. Kom til os, gerne sammen med din arbejdsgiver, så giver vi råd og vejleder jer om, hvad der gælder for dig. Vi hjælper gerne med at udforme din uddannelsesplan, så du får den bedst mulige elevtid. I din elevtid skal du også have nogle samtaler med den elevansvarlige. Vi kan hjælpe dig med at sætte ord på de ønsker og udfordringer, du gerne vil tale om. Vi hjælper dig også med at få styr på alle dine rettigheder, så du kan stille krav til din uddannelse.
Inden din sidste elevsamtale kan vi give dig gode råd om, hvordan du planlægger din fremtidige karriere. Og hvordan du sælger dig selv bedst muligt, hvis du ønsker at blive i virksomheden efter endt elevtid.
Du er sikret med overensomster
Overenskomster (OK) er aftaler om løn- og arbejdsvilkår – og er du på et område med OK, så forhandler vi dem for dig. Vi arbejder hele tiden for at sikre alle medlemmer en overenskomst. Vi er eksperter på området, og derfor kan du altid få vejledning om, hvilke bestemmelser, der gælder for dig. I nogle overenskomster er det muligt, at den enkelte arbejdsgiver og de ansatte kan forhandle lokalt. Hvis det gælder for dig, så vejleder vi dig i, hvordan du bedst gennemfører den slags forhandlinger.
Bliv klogere på overenskomster