HK.dk logo

”Tag afsted! Det er en kæmpe oplevelse”

Frederik valgte at tage et semester på et universitet i Seoul og fik indblik i sydkoreanske kulturforskelle, virksomhedscases og forretningsprocesser.

 

FRederik Hansen

Uddannelse: Professionsbachelor i international handel og markedsføring på Cphbusiness

Læste et semester på Hanyang University i Seoul, Sydkorea

Hvorfor valgte du at læse et semester i udlandet?

Jeg har spillet ishockey på topplan siden, jeg var 16 år, og har derfor været bundet af en kontrakt. Men da jeg blev optaget på overbygningen i international handel og markedsføring på Cphbusiness vidste jeg, at et udvekslingsophold var muligt. Det ville jeg vildt gerne prøve, og da jeg samtidig var indstillet på at fokusere på min civile karriere i stedet for sporten, valgte jeg at stoppe med at spille ishockey. Det trak i mig at prøve at bo i et andet land, stå på egne ben og opleve, at alt er nyt. Det er lærerigt at komme uden for Danmarks grænser, og så værdsætter flere virksomheder, når jobsøgende har haft udvekslingsophold under studiet.

 

Legatet er blandt andet gået til leveomkostninger som bolig og en tur til Tokyo

 

Hvorfor valgte du Sydkorea?

Først og fremmest undersøgte jeg mulighederne gennem de partneruniversiteter, min skole samarbejder med. Jeg var fra starten opsat på at skulle langt væk hjemmefra og opleve noget mere anderledes end en europæisk storby, som jeg altid kan besøge over en forlænget weekend.

Mit valg faldt på Sydkorea i hovedstaden Seoul. Jeg havde aldrig prøvet at være i Asien, og det gjorde det endnu mere interessant. Derudover har Sydkorea været i rivende udvikling de sidste mange år, og landet har mange spændende virksomhedscases, som er relevante for mit uddannelsesforløb. Så det har været en kombination af at prøve en ny kultur og studere på et godt universitet (Hanyang University).

Har du haft udfordringer?

Der vil altid være småudfordringer, men generelt har jeg ikke haft de store. Den største udfordring under mit ophold har været, at de fleste i Sydkorea ikke taler engelsk. Det har helt sikkert besværliggjort flere ting, men omvendt har det tvunget mig til at lære flere gloser på koreansk til daglige gøremål.

Hvad har det givet dig fagligt og personligt?

Personligt har det givet mig rigtig mange ting med et udvekslingsophold. Jeg har fået en helt anden forståelse af forskellige kulturer, og jeg har fået bekendtskaber fra hele verden. Al ens tid er fokuseret på skole og fritid, som bliver brugt med andre udvekslingsstuderende eller lokale. Det er vi ikke så vant til herhjemme, hvor der skal passes studiejob osv. Så på mit ophold har jeg været så privilegeret at have oplevet otte forskellige lande samtidig med at gå i skole. 

Fagligt har jeg fået en helt anden indsigt i, hvordan koreanere tænker forretning, og hvilke processer man skal igennem for at få størst mulig succes på det asiatiske marked. Mine engelskkundskaber er blevet udfordret, da al undervisning og fritid foregår på engelsk. Derudover har jeg set den koreanske studie- og arbejdskultur, som er meget anderledes end den europæiske, og det sætter et nyt perspektiv på tingene.

Hvilke råd vil du give en anden, der overvejer et udlandsophold?

Mit bedste råd vil helt klart være at tage afsted! Det er en kæmpe oplevelse. Dit uddannelsessted skal nok hjælpe dig med alt det praktiske i forhold til din nye skole. Jeg oplever, at mange føler det uoverskueligt i starten, da der er en del praktiske ting, som skal på plads, inden du tager afsted. Så mit råd er, at du sætter dig og skriver alle de ting, som skal ordnes, ned på et papir, så det hele virker overskueligt, og derefter bare går i gang i god tid. Og JA – lejligheden skal lejes ud osv., men det er ikke særlig svært med efterspørgslen på boligmarkedet p.t. Det er den fedeste oplevelse og vil gavne dig meget. Og hvis du er smart, søger du en masse legater, som kan hjælpe dig til en endnu federe tur. Det gjorde legatet fra HK’s uddannelsesfond i hvert fald for mig.

Log ind som medlem