HK.dk logo

TAG AFSTED OG FÅ EN OPLEVELSE FOR LIVET

Jacob tog til Uganda for at være i praktik hos et fodboldakademi i tre måneder. Det gav ham masser af nye kompetencer til en fremtidig karriere i sportsbranchen, indsigt i afrikanske kulturforskelle og ikke mindst oplevelser for livet.

JACOB HOLMEGAARD

Uddannelse: Professionsbachelor i Sportsmanagement på Cphbusiness

Var tre måneder i praktik hos El Cambio Academy i Uganda

HVORFOR VALGTE DU ET SEMESTER I UDLANDET?

Jeg valgte at tage min praktik i udlandet, da jeg gerne ville udfordre mig selv med at komme ud af min comfortzone. Samtidig så jeg det som en win-win-situation at kunne få nye oplevelser og faglig udvikling på en gang. Og da El Cambio Academy så kom ud til praktikmessen på Cphbusiness, var jeg ikke i tvivl om, at praktikopholdet skulle være hos dem.

HK’s Uddannelsesfond hjalp til at finansiere nødvendige midler, så opholdet kunne blive en realitet for mig.

HVORFOR VALGTE DU UGANDA?

Landet havde faktisk ikke den store betydning for min beslutning - det handlede mere om selve projektet/organisationen. Men derfor betød det stadig meget for mig, at det var et u-land, jeg tog til. Uganda er et meget fattigt land, så det at komme ned og hjælpe andre, som ikke har de samme midler som os, betød meget.

Jeg valgte også Uganda for at udfordre mine sproglige kompetencer og lære at være mere komfortabel med at tale engelsk i dagligdagen. Det er nyttigt for mig, da sportsbranchen, som jeg befinder mig i, er meget international.

HAR DU HAFT UDFORDRINGER?

Det var klart en udfordring at vænne mig til en dagligdag, hvor jeg skulle tale engelsk hele tiden. Selvom halvdelen af mit studie er på engelsk, så er det bare noget andet, når alt lige pludselig er. Derudover oplevede jeg store kulturelle forskelle, idet Uganda er et helt andet sted i deres udvikling end Danmark. Derfor var der nogle processer, som tog meget længere tid, end vi er vandt til herhjemme.

HVAD HAR DET GIVET DIG FAGLIGT OG PERSONLIGT?

Mit ophold på El Cambio Academy i Uganda har været en oplevelse for livet, som har lært mig mange ting både personligt og fagligt. Det har givet mig en masse kompetencer til min værktøjskasse, som jeg kan tage med mig og bruge professionelt i min karriere sportsbranchen. Samtidig har det gjort, at jeg er mere tryg ved at komme ud af min comfortzone, hvilket netop var et af mine ønsker med opholdet.

HVILKET RÅD VIL DU GIVE EN ANDEN, DER OVERVEJER ET UDLANDSOPHOLD?

Gør det! Jeg kan klart anbefale andre at tage enten et semester eller et praktikophold i udlandet, da man får brudt sine vante mønstre og safezone – og oven i det får man udvidet sit netværk og får en masse nye bekendtskaber.

 

Giraffer

Flod

Hus


Log ind som medlem